Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas jaunuzņēmums Aerones 2022. gadu noslēdz ar 30 miljonu dolāru finansējuma piesaisti

    Jaunākie raksti

    Latvijas jaunuzņēmums Aerones šo gadu noslēdz uz veiksmīgas nots – uzņēmums ir spējis piesaistīt 30 miljonu ASV dolāru lielu A raunda finansējumu. Šī gada sākumā jau vēstījām, ka Aerones piesaistīja 9 miljonus dolāru sēklas kapitāla, lai attīstītu robotizētus pakalpojumus vēja enerģijas operatoriem visā pasaulē. Kopumā Aerones līdz šim ir piesaistījis jau 53.1 miljonu ASV dolāru investīcijas.

    Finansēšanas kārtu kopīgi vada globālais izaugsmes kapitāla investors, Lightrock, un Eiropā ģimenes vadīts izaugsmes kapitāla investors Haniel. YCombinator akseleratora absolvējušo uzņēmumu šajā kārtā atbalstīja arī jaunais investors Blume Equity, kas ir uz klimatu orientēts izaugsmes kapitāla investors, un esošie investori: Change Ventures, Mantas Mikuckas, Metaplanet, Pace Ventures un Future Positive Capital.

    Šī finansējuma kārta ļaus Aerones paplašināt tehniskās un pārdošanas funkcijas, palielināt uz vietas izvietoto robotu apkalpes komandu skaitu, paplašināt klātbūtni strauji augošajos tirgos Āfrikā un Austrālijā, kā arī tirgū ieviest jaunus pakalpojumus.
    Dainis Krūze, Aerones līdzdibinātājs un izpilddirektors, komentē: “Šie izaicinājumi globālā līmenī pierāda, ka mūsu misija un robotiskie risinājumi, kas nodrošina efektīvu vēja enerģijas resursu darbību globālā līmenī, ir svarīgāki un pieprasītāki kā nekad. Ar mūsu jauno un esošo investoru atbalstu mēs ceram uz turpmāku mūsu darbības paplašināšanu, tehnoloģiju attīstību un piedāvājuma uzlabošanu.”

    Atgādināšu, ka Aerones darbojas vēja turbīnu lāpstiņu inspekciju un apkopes robotikas jomā un uzņēmuma mājaslapā norādīts, ka tas kopš 2018. gada ir apkalpojis 5000 vēja ģeneratorus 19 valstīs. Tāpat uzņēmums norāda, ka Aerones pakalpojumi ir automatizēti, izmantojot augsti specializētu aparatūru un IT risinājumus, kas nodrošina ātrāku, drošāku un efektīvāku darbu. Izmantojot patentētu robotu komplektu, Aerones veic turbīnu inspekcijas un apkopi līdz pat sešām reizēm ātrāk un līdz pat 40% rentablāk nekā ar augstkāpēju manuālu darbu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis Rišis
    30.12.2022 01:14

    Tur noteikti ir daudz plaisas ko lakot.

    digitalk
    30.12.2022 02:33

    kā mainās firmas biznesa virziens, kad saprot, kur tad ir reāla iespēja nopelnīt.
    a man tā patika, ka viņi bija reāli līderi smagsvaru hex(?)kopteros ar ideju pacelt gaisā DAUDZ un lētāk kā parasts degvielas smagsvara helikopters :)

    svimart
    30.12.2022 16:09

    Tātad iznāk kopā parādā 92 miljonus “vārdā nenosauktajiem” investoriem?

    svimart
    30.12.2022 16:17

    jā sorry drukas kļūda.. 53.1 kopā. Bet nu gribēju teikt ka veiksmīgs uzņēmums būs tad, kad atdos to parādu (investīcijas)…

    LAN
    30.12.2022 17:39

    Kāds sakars akciju atpirkšanai? Gribi teikt ka jebkurš publisks uzņēmums ir neveiksmīgs jo nav atpircis akcijas?

    Reklāma