Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas zaļā ūdeņraža jaunuzņēmums “Naco Technologies” piesaistījis 1,2 miljonus eiro

    Jaunākie raksti

    Ir svētīgi laiku pa laikam atgādināt, ka Latvija ir mājas daudziem veiksmīgiem un inovatīviem uzņēmumiem, kuri ar savu darbu nes mūsu valsts vārdu tālu pasaulē. Viens no tiem ir zaļā ūdeņraža jomas startaps “Naco Technologies”, kam 2023. gads bijis īpaši veiksmīgs, ko pierāda arī gada nogalē piesaistītās investīcijas 1,2 miljonu eiro apmērā.

    Uzņēmums pamatā nodarbojas ar nano pārklājuma un citu jaunu materiālu izstrādāšanu zaļā ūdeņraža ražošanai. “Labs of Latvia” raksta, ka šo finansējumu jaunuzņēmums ieguvis no investoriem “Impact Ventures” un “The Untitled Ventures”. Ar iegūto naudu “Naco Technologies” plāno izvērsties stratēģiskajos tirgos, paplašināt pētniecību un attīstību, lai izstrādātu turpmākas inovācijas nanopārklājumu segmentā. Uzņēmuma līdzdibinātājs un izpilddirektors Aleksandrs Parfinovičs uzsver, ka iegūtais finansējums arī ļaus paātrināt “Naco Technologies” devumu zaļās enerģijas jomā ar fokusu uz zaļā ūdeņraža risinājumiem.

    Reklāma

    2023. gads “Naco Technologies” bijis tiešām veiksmīgs un ļāvis strauji attīstīties. To pierāda, piemēram, aprīļa sākumā saņemtais prestižais “EIC Accelerator” grants 2,3 miljonu eiro apmērā, lai revolucionizētu zaļā ūdeņraža ražošanu. A. Parfinovičs toreiz skaidroja, ka šīs investīcijas ļaus radīt specializētus nanopārklājumus un jaunus materiālus, kas aizstās vajadzību pēc platīna un citiem dārgmetāliem, kas nepieciešami ūdeņraža ražošanai un tā izmantošanai plašākā mērogā. Savukārt septembrī “Naco Technologies” tika atzīts par uzvarētāju kategorijā “Straujākais izrāviens“.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Xxx
    23.12.2023 17:05

    Lai veicas tikai vajzdzētu tīri komerciālu bez budžeta piesaistes

    trx450
    23.12.2023 19:08

    ES atbalsta fonds. viss skaidrs ar šo uzņēmumu.

    Elektriķis
    23.12.2023 19:34
    Reply to  trx450

    No īslaicīgas pieredzes – neatlaidīgi cilvēki jau labu laiku. Tas, ka ES atbalsta fonds, nenozīmē neko sliktu. Galu galā, kam tad tādi fondi ir?

    Trx450
    23.12.2023 22:02
    Reply to  Elektriķis

    Tādi fondi ir domāti izredzētajiem Latvijas pilsoņiem.

    Reklāma