Web Analytics
More
    Reklāma

    Latviešu startaps “Aerones” maina biznesa virzienu, dronus aizstājot ar robotiem

    Jaunākie raksti

    Latviešu jaunuzņēmums “Aerones” gan mums pašiem, gan ārvalstīs labi pazīstams ar savām prasmēm efektīvi pielietot rūpnieciskos dronus, kuri pamatā tiek izmantoti vēja turbīnu tīrīšanai un debesskrāpju dzēšanai. Tomēr nu Aerones nolēmis būtiski mainīt sava biznesa virzienu, vairāk uzmanības pievēršot uz zemes bāzētai robotikai, ne gaisā planējošiem lidaparātiem.

    Uzņēmums paziņojis, ka paliks vēja turbīnu tīrīšanas biznesā, taču būtiski mainīs metodes, kā šis uzdevums tiek veikts. Ja līdz šim droni bija tie, kuriem uzticētas lielo vēju turbīnu tīrības dienas, tad šobrīd šo pienākumu veikšanā Aerones nolēmis izmēģināt sistēmu, kuras pamatā ir robotizēta roka.

    Reklāma

    Kopā ar datorizētu vinčas sistēmu, kas šai robotrokai sniedz pieeju neticamiem augstumiem un leņķiem, vēja turbīnu iespējams nopucēt teju perfekti. Datorizētā vinčas sistēma nodrošina, ka robotizētā roka var veikt virkni pārbaudes un apkopes darbu, ieskaitot tuvplāna fotografēšanu, zibens vadītspējas testus, vēja turbīnu lāpstiņu tīrīšanu, aizsargājošu materiālu pārklāšanu un citus pienākumus. Šāda sistēma ļauj vien divu cilvēku apkalpei katru dienu sapucēt vairākas turbīnas.

    Aerones norādījis, ka jaunā sistēma ir stabilāka un efektīvāka nekā dronu veikumā balstītā. To pierāda arī jau veiktie robotrokas izmēģinājumi gan Eiropā, gan ASV. Risinājumam šobrīd piesaistītas 1.6 miljonu ASV dolāru lielas investīcijas no tādiem uzņēmumiem kā YC, Sensum Group, kā arī Change Ventures. Plānots, ka vēl daļa līdzekļu tiks novirzīti jaunās robotizētās sistēmas turpmākai attīstībai un tirgus paplašināšanai ASV. Iepriekš Aerones ir piesaistījuši ap 5 miljoniem ASV dolāru lielas investīcijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Labvēlis
    17.06.2020 11:55

    Veiksmi un panākumus!

    Reklāma