Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas tehnoloģiju uzņēmums “Aerones” piesaista zinātnes grantu 2,5 miljonu apmērā

    Jaunākie raksti

    Latvijas tehnoloģiju uzņēmums “Aerones” ir saņēmis Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda (EJZF) 2,5 miljonu eiro dotāciju, lai testētu un pielāgotu jau izstrādātos sauszemes vēja turbīnu lāpstiņu pārbaudes, apkopes un remonta risinājumus vēja turbīnu apkalpošanai atklātā jūrā. Plānots, ka “Aerones” izstrādātā inovatīvā robotizētā piekļuves un uzturēšanas sistēma, ļaus samazināt apkopes kuģu degvielas izmaksas un emisijas, projekta kopējo izpildes laiku un pagarināt turbīnu lāpstiņu kalpošanas ilgumu, vienlaikus atbalstot piekrastes infrastruktūru.

    Kopā ar sadarbības partneriem SIA “Saunora” no Latvijas un “Tethys Energy Services” no Lielbritānijas – projektu plānots īstenot 3 gadu laikā. Tā laikā nepieciešami vērienīgi izpētes un izstrādes darbi, lai “Aerones” tehnoloģijas pielāgotu jūras apstākļiem.

    Reklāma

    Lai piekļūtu sauszemes turbīnām, “Aerones” jau ir izstrādājis datorvadāmu vinču piekļuves sistēmu, kurā tiek izmantoti robotizēti manipulatori un augstas izšķirtspējas kameras, kas ļauj paveikt apkopes darbus precīzi un kvalitatīvi. Izmantojot sauszemes risinājumu, uzņēmums pēdējo 3 mēnešu laikā ir apkalpojis vairāk nekā 200 turbīnu. “Aerones” tehnoloģija ir plaši atzīta, un uzņēmumam ir izdevies kļūt par autorizētu pakalpojumu sniedzēju uzņēmumiem “General Electric”, “Vesta”, “Nordex” un “Siemens Gamesa”, kam visā pasaulē pieder desmitiem tūkstošu vēja turbīnu.

    “Mēs ticam, ka šīs investīcijas ļaus nostiprināt uzņēmuma pozīcijas tirgū un paplašināt pakalpojumu klāstu ar vēja turbīnu apkopi atklātā jūrā. Plānojam ievērojami palielināt inženieru komandu un veiksim vairākus izmēģinājumus vēja turbīnu apkalpošanu jūrā, lai esošo sauszemes risinājumu padarītu par dzīvotspējīgu komercializētu pakalpojumu,” informē “Aerones” izpilddirektors Jānis Putrams.

    Inovatīvi biznesa risinājumi jūrniecības nozarē ir ļoti nepieciešami, jo jauna pieeja vēja turbīnu uzturēšanai un apkopei un tās pielāgošana jūras apstākļiem, sniedz atbalstu piekrastes infrastruktūrai, rada jaunas darbavietas un padara jūras vēja ģeneratoru ražoto elektrību daudz pieejamāku un ilgtspējīgāku. “Aerones” ir šo inovāciju līderis, sniedzot reālu ieguldījumu vēja turbīnu apkalpošanai jūrā.

    Jau iepriekš uzņēmums ir piesaistījis “Expansion Capital” un “Altum” investīcijas industriālo dronu pakalpojumu eksporta attīstīšanai Skandināvijas un Baltijas valstīs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma