Web Analytics
More
    Reklāma

    Cenšoties izpatikt regulatoriem, “TikTok” Eiropā atver savu pirmo datu centru

    Jaunākie raksti

    Pirms kāda laika jau rakstījām, ka bažās par spiegošanu no Ķīnas valdības puses gan ASV un Kanādas valdība, gan Eiropas Komisija aizliedza amatpersonām savās darba ierīcēs izmantot “TikTok”. Toreiz “TikTok” māteskompānija “ByteDance” dievojās, ka nekādi lietotāju dati Ķīnas valdībai nodoti netiek, kā arī mierināja, ka uzņēmums strādā pie lokālu datu centru izveides. Daļa no teiktā acīmredzot izrādījusies taisnība, jo “TikTok” nupat atklājis Eiropā pirmo datu centru, kas atrodas Dublinā.

    Līdz ar jaunā datu centra atvēršanu “TikTok” uzreiz sācis Eiropas lietotāju informācijas pārsūtīšanu uz to, ko plānots pabeigt 2024. gada beigās. Uzņēmums arī informējis, ka strādā pie divu papildu datu centru atvēršanas Eiropā, no kuriem viens atradīsies Norvēģijā un otrs arī Īrijā. Līdz ar to Īrijā kopumā būs divi “TikTok” datu centri, kas ir visai saprotams, jo šajā valstī atrodas viena no Eiropas galvenajām datu aizsardzības iestādēm.

    Reklāma

    Visi jaunie datu centri ir daļa no “TikTok” iniciatīvas “Project Clover”, kuras mērķis ir lokalizēt Eiropas lietotāju datu glabāšanu un mazināt bažas par privātumu. Līdzīgu projektu – “Project Texas” – uzņēmums ir īstenojis ASV. “TikTok” arī norāda, ka sadarbojas ar Lielbritānijas datu drošības uzņēmumu “NCC Group”, kas pārbauda, kā uzņēmums tiek galā ar datu kontroli, aizsardzību, uzrauga datu plūsmas un ziņo par incidentiem.

    Jāpiezīmē, ka “TikTok” lēmums atvērt datu centru Īrijā noticis laikā, kad Eiropas Savienība īsteno Digitālo pakalpojumu likumu, kas īpaši ierobežo lielās tiešsaistes platformas, liekot lietotājiem nodrošināt lielāku kontroli pār saturu. Jaunie noteikumi īpaši attiecas uz “TikTok”, kam jādod lietotājiem iespēja atteikties no satura ieteikumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma