Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirmais MacBook portatīvais dators ar OLED ekrānu varētu parādīties ne ātrāk kā 2025. gadā

    Jaunākie raksti

    Reizē ar informāciju par gaidāmo Apple portatīvo datoru ar lokanu ekrānu, parādījušās dažādas spekulācijas, kad MacBook modeļi varētu pāriet uz OLED tehnoloģijas ekrāniem.

    Pagaidām ar OLED tehnoloģijas ekrānu ir aprīkots iPhone 14 Pro sērijas telefons, un sagaidāms, ka arī visa iPhone 15 modeļu līnija tādus saņems. Toties iPad Pro ir aprīkots ar mini-LED tehnoloģijas ekrānu, tikmēr MacBook portatīvie datori atstāti pabērna lomā. Taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties.

    Iepriekš tika gaidīts, ka pirmais ar OLED ekrānu aprīkotais Apple portatīvais dators varētu būt pieejams jau nākamajā gadā, tomēr saistībā ar piegādātāju tehniskajiem izaicinājumiem, tas ātrākais notiktu 2025. gadā. Šobrīd vistuvāk masveida OLED portatīvo datoru ekrānu ražošanai ir Samsung, kam paredzēts no 2025. gada vidus līdz 2026. gadam ražot tieši Apple portatīvajiem datoriem paredzētos ekrānos.

    Tikmēr LG to gatavojas darīt 2026. gadā, bet uzņēmumam vēl nepieciešamas atbilstošas iekārtas, lai to veidotu nākamās paaudzes OLED ekrānus. Līdz ar to MacBook modeļi ar šīs tehnoloģijas ekrāniem varētu parādīties vai nu pēc diviem, vai attiecīgi četriem gadiem. Šī tehnoloģiskā pāreja varētu nebūt tik nozīmīga, tomēr OLED ekrāni patērē mazāk enerģijas, kā arī spēj attēlot reālākas krāsas un augstākas kvalitātes attēlu, ko novērtētu mūsu acis.

    Kā norāda avoti, tad šī gada pirmajos mēnešos Apple ir pārdevis par 40% mazāk Mac datoru nekā gadu iepriekš. Iespējams, tas bija saistīts ar vasarā gaidāmajiem dzelžu jaunumiem, kas tika izziņoti jūnija sākumā.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    14.07.2023 09:44

    Jūs gribat teikt, ka ar OLED būs iespējams vēl ilgāks darbs ar vienu uzlādi?

    Uldis
    14.07.2023 10:59
    Reply to  KKTK

    Tikai ja lietosi dark theme :D

    Uldis
    14.07.2023 11:07

    Kaut kas nešķiet korekti, iPhone OLED jau X modelī parādījās, un ar 12 modeli arī parastajos ne-pro modeļos. 13 pro jau ieviesa OLED ar 120Hz atsvaidzes ātrumu. 14 pro jau laikam bija ar dinamisko atsvaidzes ātrumu no 1HZ priekš Always on funkcijas…
    Bet ok, ja par MacBook runājam, nezinu vai būs liels ieguvums no OLED, jo arī tagadējais 14″ un 16″ un jaunā AIR ekrāns ir ar micro dimming funkciju, kas ļoti konkurē ar OLED.

    Reklāma