Web Analytics
More
    Reklāma

    Rivian piegādājis pirmos elektriskos kravas busiņus Amazon darbībai Eiropā

    Jaunākie raksti

    Auto zīmols Rivian ir viens no jaunās paaudzes uzņēmumiem, kas mēģina ienākt auto tirgū ar elektroauto. Līdz šim viņu auto ir bijuši pieejami vien ASV, bet tagad zināms, ka speciāli Amazon radītie elektriskie kravas busiņi sākuši darbu Eiropā.

    Rivian piedāvā elektriskos pikapus un SUV tipa automašīnas, bet speciāli Amazon tiek ražoti elektriskie kravas busiņi. Ja līdz šim ar tiem tika piegādātas preces ASV, tad tagad tie sākuši kursēt Vācijā, kur piegādāti 300 modeļi. Pagaidām tie tiek izmantoti Briselē, Minhenē un Diseldorfā. Amazon Eiropā jau šobrīd pieejami ir vairāk nekā 1000 elektrisko busiņu modeļi no citiem zīmoliem.

    Interneta tirdzniecības giganta plānos tuvāko gadu laikā ir investēt 1 miljardu eiro piegādes transporta elektrifikācijā, kur lielu lomu varētu spēlēt tieši Rivian. Amazon pieder 18% no uzņēmumam akcijām, tāpēc viņiem ir noslēgta īpaša sadarbība, ka Rivian savu elektrisko komerctransportu pagaidām piedāvā vienīgi Amazon.

    Salīdzinot ar Amerikā izmantotajiem busiņiem, Eiropas modeļi ir nedaudz īsāki un šaurāki, pielāgojoties mūsu ceļiem. Tāpat tie ir aprīkoti ar lielu priekšējo stiklu, lai uzlabotu redzamību. Katrs elektriskais busiņš ir aprīkots ar dažādām palīgsistēmām, kā arī vadītāja puse veidota ergonomiska ērtiem braucieniem. Šofera pusē izveidotas stiprinātas durvis, nodrošinot augstāku drošību. Pagaidām gan nav pieejama informācija par nobraucamo distanci ar Rivian busiņu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma