Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon ziņo par 7,6 miljardu dolāru zaudējumiem no savām investīcijām elektrauto ražotājā Rivian

    Jaunākie raksti

    Amazon ir viens no lielākajiem elektroauto ražotāja Rivian investoriem un uzņēmums pasūtījis 100 tūkstošus elektrisku piegādes furgonu. Rivian gan bijušas nopietnas problēmas palielināt ražošanas apjomus, tāpēc Amazon ziņo par 7,6 miljardu dolāru zaudējumiem Rivian investīcijās. Arī Ford zaudējis naudu, investējot šajā projektā.

    Rivian akciju cena vēl novembrī pārsniedza 170 dolārus par akciju, taču cenas pamatīgi kritušās, tagad Rivian akcijām tirgojoties par aptuveni 30 dolāriem. Tas saistīts ar Rivian nespēju palielināt ražošanas apjomus, jo uzņēmums saskaras ar nepieciešamo daļu trūkumu.

    Autoražotāja pasūtījumu saraksts turpina krāties arvien garāks, taču ieilgušais pusvadītāju deficīts, kā arī citas problēmas piegādes ķēdēs liedz palielināt ražošanas apjomus. Ar šīm problēmām saskaras ar stabili autoražotāji, kas nozarē darbojušies gadiem ilgi. Arī Rivian pārstāvji norāda, ka daudzās problēmas apgrūtina apjomu palielināšanu. Amazon šajā uzņēmumā ieguldījis miljardiem dolāru un pasūtījis 100 tūkstošus piegādes furgonu. Šo furgonu piegādes mazos apjomos ir sākušās 2021. gada pēdējā ceturksnī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma