Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV plāno ierobežot Ķīnas uzņēmumu piekļuvi mākoņpakalpojumiem

    Jaunākie raksti

    Ķīnas un ASV attiecības ir diezgan saspringtas, un tagad situāciju abu valstu starpā saasinās vēl viens apstāklis. ASV amatpersonas apsver iespēju ierobežot Ķīnas piekļuvi ASV uzņēmumu sniegtajiem mākoņpakalpojumiem ar mērķi aizsargāt valstī izstrādātās progresīvākās tehnoloģijas un nepieļaut Ķīnas dominanci tehnoloģiju jomā.

    Jaunie ierobežojumi vistiešāk varētu attiekties uz tādiem mākoņpakalpojumu sniedzējiem  kā “Amazon Web Services” un “Microsoft”. Tiem attiecīgi tiks ierobežota pakalpojumu sniegšana (MI) risinājumu izstrādātājiem Ķīnā. Šiem un citiem ASV uzņēmumiem būs vispirms jāsaņem valdības atļauja, lai savus mākoņpakalpojumus varētu piedāvāt Ķīnas klientiem.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka ASV valdība jau ir centusies aizliegt amerikāņu tehnoloģiju uzņēmumiem, piemēram, “Nvidia”, pārdot Ķīnai tādus produktus kā mikroshēmas, kas īpaši izstrādātas MI lietojumprogrammām. Iemesls te ir pavisam vienkāršs – ASV bažījas par Pekinas progresu tādās jomās kā MI un par to, ka Ķīnas valdība varētu izmantot šo tehnoloģiju, lai stiprinātu savu ietekmi visā pasaulē. Taču līdz šim Ķīnas uzņēmumi visai viegli varēja apiet šos ierobežojumus un apmācīt sarežģītas MI programmas, izmantojot AWS un “Microsoft” pakalpojumus, tāpēc tagad ASV valdība nolēmusi iet tālāk un ķerties pie mākoņpakalpojumu ierobežošanas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    06.07.2023 14:51

    Kad jau tā, lai pirmkārt pievērš uzmanību paši savām universitātēm. Kurās ir pa pilnam Ķīnas izcelsmes publikas ar dažādiem grādiem vai vēl bez grādiem ar ciešām saiknēm ar viņu etnisko izcelsmes zemi. Cik reizes pēdējo padsmit gadu laikā nav gadījies ka kāds ķīniešu izcelsmes profesors kopā ar visiem izgudrojumiem un pat ar laboratoriju aizceļo atpakaļ uz Ķīnu un visu taisa tur jau zem CCP protektorāta.

    Reklāma