Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī populārajam dronu ražotājam “DJI” draud aizliegums ASV

    Jaunākie raksti

    Aizvadītajā nedēļā ASV Senāts un pēc tam arī prezidents Džo Baidens apstiprināja Ķīnas uzņēmuma “TikTok” aizliegumu ASV, ja tā māteskompānija “ByteDance” to nepārdos. Izskatās, ka nākamais rindā uz aizliegšanu ir kāds cits Ķīnas uzņēmums – dronu ražotājs “DJI“. Enerģētikas un tirdzniecības palātas martā iesniegtais likumprojekts “Countering CCP Drones Act” varētu krietni ierobežot “DJI” darbību ASV.

    Ja šo likumprojektu pieņems, tad “DJI” ražotie droni tiks pievienoti Federālās sakaru komisijas sarakstam, uz ko attiecas Drošu un uzticamu sakaru tīklu likums. Tā ietvaros ASV aizliegts darboties sakaru iekārtām vai pakalpojumiem, kas “rada riskus valsts drošībai”. Tādi Ķīnas uzņēmumi kā “Huawei” un ZTE jau ir iekļauti šajā sarakstā.

    Reklāma

    Republikāne Elize Stefanika norāda, ka valdības aģentūras atklājušas, ka “DJI” sniedz Ķīnai informāciju par ASV “kritisko infrastruktūru”. Viņa uzsvērusi, ka “”DJI” rada nepieņemamus riskus valsts drošībai, un ir pienācis laiks komunistiskās Ķīnas ražotos dronus izņemt no Amerikas.”

    Jāpiezīmē, ka ASV valdība jau iepriekš ir vērsusies pret “DJI”. 2020. gadā ASV Tirdzniecības departaments iekļāva “DJI” savā sarakstā, neļaujot ASV bāzētiem uzņēmumiem eksportēt tehnoloģijas uz šo kompāniju. Tāpat “DJI” apsūdzēts par Ķīnas musulmaņu uiguru minoritātes novērošanu. Savukārt 2022. gadā Aizsardzības ministrija iekļāva uzņēmumu savā “melnajā sarakstā”. Pats “DJI” gan uzsver, ka ASV likumdevēji atsaucas uz neprecīziem un nepamatotiem apgalvojumiem par tā darbību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma