Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” izlaiž atvērtā pirmkoda rīku, kas var noteikt teroristisku saturu

    Jaunākie raksti

    “Meta” jau iepriekš ir izteikusies par saviem tēriņiem drošības jomā. Piemēram, pērn šim nolūkam kompānija iztērējusi piecus miljardus dolāru. Vienlaikus uzņēmums nodarbina vairākus simtus cilvēku, kuri nodarbojas ar tāda satura pārskatīšanu un dzēšanu, kas saistīts ar terorismu. Skaidrs, ka ne katram uzņēmuma ir tādi resursi, lai pienācīgā apmērā risinātu ar nelegālu saturu saistītus jautājumus. Tāpēc “Meta” nupat izlaidusi atvērtā pirmkoda rīku, kas bez maksas palīdzēs uzņēmumiem moderēt un identificēt nevēlamu saturu, kā teoristu propaganda, bērnu izmantošana utt.

    Jaunā risinājuma “Hasher-Matcher-Actioner” (HMA) pamatā ir “Meta” pirms trim gadiem izlaistā atvērtā pirmkoda attēlu un video atbilstības programmatūra, ko var izmantot jebkura veida nevēlama satura identificēšanai. HMA varēs nodrošināt, ka vietnēs nav nevēlama satura, izmantojot lietotāju palīdzību, kuri marķē attēlus un videoklipus, kas neatbilst satura prasībām un pārkāpj noteikumus. Sistēma izveidos unikālu “pirkstu nospiedumu” katrai satura vienībai, kas tiek saglabāta datu bāzē.

    Reklāma

    “Meta” cer, ka risinājumu izmantos plaša spektra uzņēmumi, lai pēc iespējas sekmīgāk palīdzētu apturēt teroristiska satura izplatīšanos savās platformās. Tāpat norādīts, ka “Hasher-Matcher-Actioner” būs īpaši noderīgs mazajiem uzņēmumiem, kuri satura pārvaldībai nevar atļauties tērēt tik daudz līdzekļu kā lielās kompānijas.

    “Meta” arī piebilst, ka uzņēmumi var izmantot šo rīku, lai izveidotu un palaistu savas datu bāzes, taču iespējams izmantot arī tā sauktās jaucējdatubāzes, lai pārliecinātos, ka šajā ziņā viss ir kārtībā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    14.12.2022 12:19

    Teroristiem nav jaustrucas pa pasaules terorizesanu, kamer vinu vieta uzdarbojas massu slepkavas.

    digitalk
    14.12.2022 17:00

    > nav nevēlama satura, izmantojot lietotāju palīdzību, kuri marķē attēlus un videoklipus, kas neatbilst satura prasībām

    viens no bīstamākajiem moderācijas veidiem, kur katrs galvu saspiedušais grupējums varēs masveidīgi atzīmēt visu sev netīkamo saturu kā “neatbilstošu”.

    Biteme
    14.12.2022 18:26
    Reply to  digitalk

    Neesmu iedziļinājies, bet YT tas strādājot uz vella paraušanu. Cik saprotuu, tad Lahtas dežuranti dislaiko visus pret Kremli vērsto kanālu iznākošos video un ziņo par tiem, YT automātiski tiem noņem monetizāciju un pabīda tālāk atpakaļ jaunāko video rindā, tātad tos mazāk parāda.

    Name*
    15.12.2022 08:21
    Reply to  digitalk

    Reddit tā arī notiek un daudzos lielākajos subredditos ir vieni un tie paši moderātori.

    Reklāma