Web Analytics
More
    Reklāma

    Norvēģijā uzstādīta pasaulē jaudīgākā elektroauto uzlādes iekārta

    Jaunākie raksti

    Pasaulē vadošajā elektroauto tirgū Norvēgijā uzstādīts līdz šim pasaulē jaudīgākā elektroauto uzlādes iekārta – uzņēmuma “ABB” izstrādātā “Terra 360” uzlādes iekārta. Kā liecina nosaukums, šī iekārta spēj sniegt līdz pat 360kW jaudu.

    Šobrīd neviens nopērkamais elektroauto ar tādu jaudu lādēties vēl nespēj, bet domājams, ka tāda uzlādes jauda ir tikai laika jautājums. ABB pārstāvji uzsver, ka gandrīz jebkuru elektroauto ar šādu jaudu iespējams uzlādēt 15 minūtēs vai pat mazāk. Pirmā uzlādes iekārta uzstādīta vienā no lielākajām Norvēģijas pilsētām Bergenā.

    Kā skaidro ABB pārstāvji, šī īpaši jaudīgās uzlādes iekārtas pamazām tiks uzstādītas arī citviet Norvēģijā un Zviedrijā, tas padarot arvien pieejamākas plašākai sabiedrības daļai. Uzņēmums vēlas sagaidīt klientu viedokli par šo iekārtu, vienlaikus demonstrējot elektromobilitātes un arī ABB iekārtu spējas, darbojoties vietās ar zemu gaisa temperatūru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    SSs
    07.05.2022 08:31

    Pēdējais teikums par zemo gaisa temperatūru iespārda ! Bergenā ir siltāks klimats nekāLatvijā !

    Elektriskais zutis
    08.05.2022 05:54

    Jebkura valsts pasaulē, kurai ir savs HES, varētu lielīties, ka tai ir “pasaulē jaudīgākā elektroauto uzlādes iekārta”. Un ko teiktu arī tās, kurām ir savas AES?!

    Reklāma