Web Analytics
More
    Reklāma

    “BMW” prezentējis futūristiska izskata elektrisko motorolleri

    Jaunākie raksti

    “BMW” motociklu divīzija oficiāli prezentējusi elektriskā motorollera “CE 04” ražošanas versiju. Iepriekš bija publicēti vairāki attēli ar šī motorollera konceptdizainu, bet šobrīd apstiprināta galaversija. Kopumā motorolleris ir pat ļoti līdzīgs iepriekš prezentētajam konceptam, veicot vien nelielas izmaiņas, lai atvieglotu ražošanu un izpildītu satiksmes drošības standartus.

    Reklāma

    “CE 04” uz priekšu dzīs elektriskais motors, kura maksimālā jauda ir 42 zirgspēki un ražotājs sola, ka līdz 50km/h tas spēs ieskrieties 2,6 sekundēs. Ja kaut kāda iemesla dēļ attapsieties uz šosejas, tad tā nebūs liela problēma, jo maksimālais ātrums ir 120km/h. Pieejama versija ar samazinātu jaudu (31Zs), taču arī šādā izpildījumā motorolleris spēj sasniegt tos pašus 120km/h.

    Dārgākā versija aprīkota ar 8,9kWh bateriju, kas ļaus nobraukt apmēram 130 kilometrus. Versijā ar mazāku jaudu enerģijas pietiks apmēram 100 kilometriem. Šo motorolleri iespējams uzlādēt no parastās mājas rozetes, tam prasot apmēram 4 stundas. Par papildus samaksu pieejams arī 6,9kW lādētājs, kas uzlādes laiku samazina līdz apmēram pusotrai stundai. Šis pilnīgi noteikti ir pilsētai domāts transportlīdzeklis. Tas gan nav diez ko viegls – “CE 04” sver 230 kilogramus. Vadītajam priekšā ir 10,25 collu ekrāns, ar kura palīdzību tiek kontrolētas dažādas sistēmas, ekrānam piedāvājot arī navigāciju.

    Plānots, ka ražošanā šis motorolleris nonāks nākamgad un tā cena vismaz ASV ir plānota 11 tūkstoši dolāru. Tas nozīmē, ka Eiropā varam rēķināties ar kaut ko ļoti līdzīgu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kālis
    11.07.2021 13:27

    Nu ko… Ja videsmīļi gribēs mani piespiest kāpt uz šāda neglīteņa, tad labāk mācos ātrgaitā lēkāt uz trešās (vidējās) kājas.

    0822
    11.07.2021 13:55

    hm, laba doma – tavs yt kanāls “jumpy dicky” kurā rādīsi savu neparasto prasmi, varētu ienest gana naudas terapijai, kas palīdzētu tikt galā ar fobiju, kas liedz izmēģināt ko jaunu un arī pašam braucamajam.

    Bats
    11.07.2021 19:20

    Skaistulis nav.. Bet vismaz BMW nopietni uztver elektriskos moto un saprot, ka pat tiem, kas dzīvo pilsētā regulēri ir nepieciešamība tomēr aizbraukt arī uz tuvu piepilsētu, kur nokļūst pa īstu ceļu, braucot ātrāk nekā 45Km/h.

    Skābene
    12.07.2021 09:04

    31-42 zs nozīmē, ka šim ir vajadzīga A kategorija (sākss no 11kw) un nevar braukt ar B kategorijas tiesībām.
    Būtu forši no BMW sagaidīt 125cc motorollera elektrisko analogu, jo tie arī spēj pārvietoties ar vismaz 110km/h.

    Reklāma