Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirmais elektriskais BMW M auto varētu saukties iM3, liecina preču zīmes pieteikums

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs BMW un tā sporta auto M divīzija pamazām attīsta jaunus elektriskos modeļus un netiek slēpts, ka pārskatāmā nākotnē sagaidīsim pirmo elektrisko M modeli. Ziņas no Vācijas liecina, ka pirmais elektriskais M modelis tiks saukts par “iM3”. Tāds ir autoražotāja pieteikums Vācijas patentu un preču zīmju birojā.

    Bavārieši pagaidām nesteidzas ar plāniem atteikties no iekšdedzes dzinēja un BMW vadības pārstāvji neslēpj, ka vismaz kādu laiku parastais iekšdedzes M3 varētu līdzpastāvēt ar elektrisko līdzinieku, turklāt, tie, visticamāk, būs būvēti uz vienās un tās pašas platformas.

    Autoražotājs gan pagaidām nesteidzas ar šādas mašīnas radīšanu un nevajadzētu domāt, ka preču zīmes pieteikums nozīmē, ka elektrisks M3 ir tepat aiz stūra – ražotāji regulāri piesaka dažādas preču zīmes un nereti tās nekad neizmanto, taču tādā veidā tie pasargā savas intereses izmantot konkrētus nosaukumus kaut kad nākotnē.

    BMW pārstāvji neslēpj, ka elektrisks M3 netiks radīts steigā un tam ir jābūt labākam nekā pašreizējām mašīnām. Tātad, tam jāsaglabā M mašīnām raksturīgās īpašības. Tehniski BMW spējīgi radīt mašīnu, kuras jauda pārsniedz 1000 zirgspēkus, taču svarīgi, ka šī jauda tiek novadīta līdz asfaltam. Tāpat ražotājam jārisina jautājums, kā saglabāt kvalitatīvas vadāmības īpašības, ņemot vērā papildus svaru no elektroauto baterijām un citām daļām.

    AvotsCarBuzz
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vards
    29.11.2023 20:56

    M ir tikai un vienīgi benzīns.

    Tās M50D ir parodijas M zīmolam.

    Šo konkrēto varētu saukt par KwhM

    xs1
    29.11.2023 21:28
    Reply to  Vards

    Bmw auto M burtam nav saistība ar benzīnu, dīzeli vai elektrību … M=motorsport … attiecīgi M sērijas būs jaudīgākās, cita amortizācija, bremzes, interjers, eksterjers,utt.

    Zefīrs
    01.12.2023 16:36
    Reklāma