Web Analytics
More
    Reklāma

    Kibernoziedzība pērn radījusi vairāk nekā triljonu ASV dolāru lielus zaudējumus

    Jaunākie raksti

    Kibernoziegumi ir viena no lielākajām tehnoloģiju pasaules problēmām, kuras dēļ gan atsevišķi lietotāji, gan uzņēmumi un organizācijas ik gadu zaudē kaudzi naudas un lērumu vairāk vai mazāk vērtīgu datu. Svaigi aprēķini liecina, ka pērn kibernoziedzība pasaules ekonomikai devusi riktīgu triecienu, ar to saistītajiem izdevumiem sasniedzot vairā nekā vienu triljonu ASV dolāru.

    Saskaņā ar “Atlas VPN” datiem – ja tiek saskaitīti kopā ar kibernoziegumiem saistītie zaudējumi (945 miljardi USD) un drošības pasākumu ieviešanai nepieciešamās izmaksas (145 miljardi USD), sanāk, ka kibernoziedzības dēļ pērn zaudēts vairāk nekā triljons USD jeb 1% no pasaules IKP. Salīdzinot ar 2018. gadu, šī summa pieaugusi vairāk nekā divas reizes, kas ir diezgan satraucoši.

    Reklāma

    Būtiski arī tas, ka, neskototies uz visai plašo un vērienīgo kibernoziedznieku uzdarbošanos un radītajiem finansiālajiem zaudējumiem, daudzas organizācijas vēl aizvien nav ieviesušas atbilstošus drošības pasākumus. “Atlas VPN” noskaidrojis, ka 20% uzņēmumu nav izstrādāta stratēģija, kā savus datus pasargāt no kibernoziedznieku ķetnām. Tikmēr diezgan lielu vienaldzību šajā visā izrāda arī valsts organizācijas Japānā, kur 4% no tām nav nekāda plāna vai vienkārši vēlmes krāmēties ar šāda veida problēmām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma