Web Analytics
More
    Reklāma

    Porsche oficiāli pārtrauc 718 Cayman un Boxster tirdzniecību Eiropā

    Jaunākie raksti

    Vācu sporta autoražotājs Porsche oficiāli pārtrauc 718 Cayman un Boxster tirdzniecību Eiropā, jo šīs mašīnas vairs neatbildīs jaunajām Eiropas Savienības prasībām un tās no 1. jūlija vairs nevarēs reģistrēt bloka teritorijā.

    Līdzīgs lēmums iepriekš tika pieņemts ar iepriekšējās paaudzes Macan. Iemesls tam ir jaunās Eiropas Savienības prasības kiberdrošības jautājumos ar nosaukumu “UN ECE R 155“. Gan iepriekšējais Macan, gan aktuālie 718 modeļi apritē jau ir ilgi, tāpēc Porsche lēma tos nepielāgot jaunajām prasībām, jo tas prasītu pārāk lielas izmaksas un nav nemaz tik vienkārši izdarāms. Tiek lēsts, ka tas izmaksātu apmēram pusi no summas, kas tiek tērēta pilnīgi jauna modeļa izstrādei.

    Reklāma

    Tas gan nenozīmē, ka automašīnas ir nedrošas, ja skatāmies no kiberdrošības viedokļa. Autoražotājs kopā ar saviem sadarbības partneriem regulāri strādā, lai nodrošinātu, ka šajā jomā viss ir kārtībā.

    Aktuālie 718 modeļi ir apritē jau kopš 2016. gada, tāpēc to sūtīšana pensijā jebkurā gadījumā bija tikai laika jautājums, bet jaunās prasības to nedaudz pasteidzināja. Lai nu kā, jau nākamgad ieradīsies jaunās paaudzes mašīnas, kas būs pilnībā elektriskas un atbildīs visām prasībām.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    03.04.2024 17:33

    Kāds spečuks var pakomentēt – tās jaunās prasības ir tik kardināli stingrākas? Vai relatīvi svaiga (8 gadi) auto drošības realizācija tik čābīga, ka pielāgošana būtu pārāk dārga?

    Ar tiem jaunajiem auto izskatās, ka ir kā ar telefoniem – 5 gadi un viss ir novecojis tiktāl, ka tālāk tikai jauns modelis….

    Reklāma