Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” prezentē jaunus skafandrus pirmajai komerciālajai astronautu iziešanai kosmosā

    Jaunākie raksti

    Īlona Maska vadītā kompānija “SpaceX” paralēli citām misijām šobrīd gatavojas palaist astronautu apkalpi piecu dienu privātā ceļojumā pa Zemes orbītu. Misijas “Polaris Dawn” ietvaros paredzēts arī pirmais komerciālais astronautu izgājiens kosmosā, kura laikā astronauti būs tērpušies “SpaceX” jaunā dizaina skafandros (ekstravehikulārās aktivitātes (EVA) tērpos), ko uzņēmums nupat prezentējis.

    Jaunos skafandrus nēsās “Polaris Dawn” apkalpe vairāku komerciālo misiju laikā, ko sponsorē miljardieris Džareds Aizekmens (Jared Isaacman). Pašreiz tiek plānotas trīs šādas “Polaris Dawn” misijas, no kurām pirmā notiks ne agrāk kā šovasar.

    ReklāmaAdvertisement

    Paredzēts, ka astronauti dosies piecu dienu ilgā ceļojumā pa Zemes orbītu, atrodoties “SpaceX” kosmosa kuģī “Dragon”. Misijas laikā viņi apkopos datus un veiks dažādus pētījumus un eksperimentus. Viens no galvenajiem uzdevumiem, ko paredzēts veikt “Polaris Dawn” misiju laikā, ir astronautu izgājiens kosmosā. Ar to arī pirmā “Polaris Dawn” misija ieies vēsturē, jo būs pirmā privātā misija, kuras laikā astronauti izies kosmosā.

    Ziņojumi liecina, ka “SpaceX” saskāries ar problēmām jauno skafandru izstrādes procesā, jo sākotnēji “Polaris Dawn” pirmo misiju bija plānots veikt jau 2022. gada beigās. Visticamāk, problēmas bijušas saistītas tieši ar šo skafandru dizainu. Konkrētāk, “SpaceX” nepietiekami novērtējis darba apjomu, kas nepieciešams, lai pārveidotu spiediena skafandru par EVA tērpu, kas astronautiem sniedz lielāku mobilitāti un ērtības kosmosa izgājiena laikā. Jaunie skafandri nodrošinās lielāku elastību augsta spiediena apstākļos, vienlaikus saglabājot komfortu bezspiediena situācijās.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x-f
    08.05.2024 18:23

    EVA tērps – izejamais tērps. :)

    Profs
    08.05.2024 20:44

    reāli nesaprotu to ideju – šodien ir izstrādāti tādi roboti ar MI:), tad kāpēc jātaisa kaut kādi skafandri cilvēkiem – pietiktu palaist robotus, kas darītu darbus un tikmēr lai astronomi sēž dīvānā un dzer alu:)

    Reklāma