Web Analytics
More
    Reklāma

    Google pērn “baltajiem” hakeriem izmaksājusi atlīdzības 10 miljonu dolāru apmērā

    Jaunākie raksti

    Google jau no 2010. gada ir izveidojusi speciālu programmu, kas par dažādām atrastajām uzņēmuma produktu un programmatūras kļūdām un drošības caurumiem izmaksā atlīdzību. Iepriekšējā gadā šī summa sasniegusi 10 miljonus dolāru.

    Uzreiz jāsaka, ka 2023. gadā atlīdzībās izmaksāts par 2 miljoniem mazāk nekā 2022. gadā. Tas varētu būt saistīts ar to, ka Google iepriekšējā gadā likusi uzsvaru uz pieteikto kļūdu nozīmi un saturu, attiecīgi apbalvojot tiešām kvalitatīvākās un nopietnākās. Vislielāko daļu sastādīja mobilās operētājsistēmas Android un saistīto Google ierīču kļūdas, kuru atlīdzība sasniegusi 3.4 miljonus dolāru.

    Reklāma

    Šajā kategorijā lielākā izmaksātā summa par vienu ziņojumu bija 15 000 dolāru. Beidzot šajā grupā iekļauta arī Wear OS sistēma, kas ļauj ziņot par viedpulksteņu drošības caurumiem. Tikmēr otrajā vietā ar 2.1 miljonu dolāru lielām atlīdzībām atrodas Google Chrome, kurai apstiprinātas 359 ziņojumi.

    Protams, 2023. gada drošības caurumos iekļauti arī mākslīgā intelekta produkti, kas papildinājuši Google kopējo produktu klāstā. Līdz ar to drošības inženieriem bija iespēja ziņot par Gemini kļūdām. Kopējā atlīdzību summa, kas izmaksāta no 2010. gada ir 59 miljoni dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma