Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google” pārdēvē savu MI “Bard” čatbotu par “Gemini” un izlaiž arī tā maksas versiju

    Jaunākie raksti

    Labu laiku tika mēļots, ka “Google” pārdēvēs savu mākslīgā intelekta (MI) čatbotu “Bard” par “Gemini”. Baumas izrādījušās patiesas, un uzņēmums nupat iepazīstinājis ar savu jauno robotu “Gemini”. Tā nosaukums acīmredzot aizgūts no “Google” MI modeļa “Gemini”, kas darbina šo čatbotu. Papildus tam dienas gaismu ieraudzījusi arī “Google” MI čatbota maksas versija “Gemini Advanced”.

    “Gemini” MI čatbots pieejams gan bezmaksas, gan maksas versijā. Bezmaksas versija ir pieejama visiem lietotājiem, un to darbina “Gemini Pro 1.0” MI modelis, kas Eiropā tika palaists pagājušajā nedēļā un nupat ieguvis attēlu ģenerēšanas funkciju. Savukārt “Gemini” maksas versiju “Gemini Advanced” darbina “Gemini Ultra 1.0” MI modelis, kas spēj izpildīt grūtākus vaicājumus, piemēram, ģenerēt sarežģītāku kodu, izpildīt radošākus uzdevumus, loģiskāk spriest, sekot līdzi niansētākām instrukcijām, atcerēties iepriekšējās sarunas utml.

    Reklāma

    “Google” sola, ka nākotnē “Gemini Advanced” iegūs paplašinātas multimodālās iespējas un vēl labākas kodēšanas funkcijas, kā arī iespēju augšupielādēt un padziļināti analizēt datus un dokumentus. “Gemini Advanced” šobrīd ir pieejams angļu valodā 150 valstīs/teritorijās. Lai tam piekļūtu, lietotājam jāreģistrējas jaunajam “Google One AI Premium” abonementa plānam, kas maksā 20 USD mēnesī.

    Jāpiezīmē, ka papildus tam “Google” iepazīstinājusi ar “Gemini” “Android” lietotni. Savukārt “iOS” lietotāji ar jauno čatbotu pagaidām var komunicēt, izmantojot to pašu “Google” lietotni.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Aldis Butlers
    11.02.2024 19:33

    Vakadien kā reizi noskatījos prezentāciju, kur Gemini liela, ka labāks par GPT. Netika galā GPT ar vienu skriptu, iedevu Gemini, tas vispār mācēja tikai pateikt, ka nemāk palīdzēt…

    viens
    11.02.2024 21:03

    lietoju to gemini advanced, neģenerē viņš man attēlus… jālamājas taisni vai

    Name*
    12.02.2024 10:28
    Reply to  viens

    Neģenerēja, jo EEA, UK un Šveicē tā opcija nav pieejama.

    viens
    12.02.2024 10:43
    Reply to  Name*

    vpn varētu līdzēt?

    Name*
    12.02.2024 13:36
    Reply to  viens

    Nav ne jausmas.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    12.02.2024 12:24

    Apsveru iespēju pārdēvēties par:

    Jaucējfunkcijvaldis Blokķēdnieks (JFVBĶ)

    Reklāma