Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google” prezentējusi “GPT-4” konkurentu “Gemini”

    Jaunākie raksti

    “Google” jau ilgi runājusi, ka izlaidīs savu mākslīgā intelekta (MI) modeli “Gemini“, kas darbinās “Bard” čatbotu un būs tiešs konkurents “OpenAI” radītajam “GPT-4”, kas ir pamatā “ChatGPT”. Neskatoties uz to, ka uzņēmums solīja “Gemini” prezentēt tikai nākamā gada sākumā, tas noticis jau vakar, 6. decembrī.

    Kompānja informē, ka “Gemini” tiks izlaists pakāpeniski. Lai gan atsevišķi lietotāji MI modeļa piedāvātās iespējas varēs izmantot jau šomēnes, “Google” norāda, ka “Gemini” vismodernākā versija tiks izlaista tikai nākamā gada sākumā.

    Reklāma

    “Gemini” pie lietotājiem nonāks trīs veiktspējas variācijās un funkciju komplektācijās, kas to ļaus izmantot dažādām vajadzībām: “Nano”, “Pro” un “Ultra”. “Ultra” būs lielākā, modernākā un jaudīgākā no trim “Gemini” versijām, savukārt “Nano” būs domāta lokālai lietošanai, piemēram, mobilajās ierīcēs.

    “Google” informē, ka atsevišķiem lietotājiem piekļuve “Pro” versijai tiek nodrošināta jau no 6. decembra. Savukārt “Ultra” versijai joprojām tiek veikta iekšējā pārbaude, un tā netiks izlaista līdz 2024. gada sākumam.

    Runājot par “Ultra” versiju, “Google” atklājusi, ka tas ir pirmais MI modelis, kas pārspēj cilvēkus-ekspertus masīvas daudzuzdevumu valodas izpratnes mērījumā, kas ietver tādas jomas kā matemātika, vēsture, tiesību akti, ētika. “Gemini Ultra” šajā mērījumā ieguvis 90%, pārspējot savu lielāko konkurentu “OpenAI GPT-4”, kas ieguva 86,4%.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bumbulis
    07.12.2023 08:32

    Esmu testējis viņus visus, principā viņi ir Google search analogi, kuri vienkārši atrod atbildi ātrāk. Uz ļoti daudz jautājumiem viņi vispār atsakās atbildēt. Ļoti subjektīvi chatboti ar daudziem ierobežojumiem.

    Autodoc
    07.12.2023 08:39
    Reply to  Bumbulis

    Jā, man arī tādi pašvaki likušies, kuri nezin atbildes uz jautājumiem, ko var atrast pat google. Un izfantazē paši savas atbildes. Matemātiku u.c. saprot labi, taisa arī bildītes, bet pārējā jomā kā skolas otrgadnieks. Bet esmu lietojis tikai bezmaksas variantus.

    Burunduks
    07.12.2023 20:27
    Reply to  Autodoc

    Iesaku izmēģināt bing chatbotu. Tas iet izcili.

    KKTK
    08.12.2023 15:46
    Reply to  Burunduks

    Ir reizes, kad Bingčatbots iedod linkus – še, pēti pats, neko īsti nepaskaidrojot. Tad kāpēc man tērēt laiku? Tad jau es pats varēju uzreiz sākt ar meklēšanu…

    Ciskudrillis
    08.12.2023 20:14

    Nez cik ilgā laikā MI “padosies”, ja netīšām nonāktu kāpēcīša rociņās, kurš savu kāpēc? uzdod vismaz 400x dienā un atbildi nepieņem līdz tā tiek vairākkārtīgi pārbaudīta :D

    Reklāma