Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google” savu “GPT-4” konkurentu “Gemini” gatavojas izlaist nākamā gada sākumā

    Jaunākie raksti

    Šī gada rudenī izstrādātāju pasākumā “Google” iepazīstināja ar savu mākslīgā intelekta (MI) modeli “Gemini”. Uzņēmums to prezentēja kā MI pamata modeli, kas konkurēs ar “OpenAI” izstrādāto “GPT-4” modeli un “piedāvās iespaidīgas un daudzpusīgas iespējas”. Sākotnēji bija plānots, ka “Gemini” dienas gaismu ieraudzīs vēl šogad, taču “Google” paziņojusi, ka šos plānus atliks un MI modeli cer izlaist 2024. gada janvārī.

    Neapstiprināta informācija liecina, ka sākotnēji “Gemini” bija paredzēts izlaist starpsvētku periodā, no 27. līdz 29. decembrim. Taču tā kā MI modelim pašreiz vēl sagādā grūtības vaicājumu apstrāde, kas nav angļu valodā, nolemts tā palaišanu atlikt.

    Reklāma

    “Google” iepriekš informēja, ka “Gemini” ir paredzēts plaša lietojumprogrammu klāsta apstrādāšanai. Modelis spēs apstrādāt plaša spektra vaicājumus, kas ietver dažāda veida datus, kā attēlus un tekstu. Maijā kompānija informēja, ka pilnībā gatavs MI modelis būs pieejams vairākās veiktspējas variācijās un funkciju komplektācijās, kas to ļaus izmantot dažādām vajadzībām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma