Web Analytics
More
    Reklāma

    Google labajiem hakeriem pērn izmaksājusi vairāk nekā 12 miljonus dolāru

    Jaunākie raksti

    Google 2022. gadā ir bijusi ļoti dāsna pret tiem drošības inženieriem, kuri atklājuši dažādas ievainojamības uzņēmuma radītajos produktos. Iepriekšējā gadā Google šķīrusies no vairāk nekā 12 miljoniem dolāru par atklātajiem drošības caurumiem.

    Vislielākais naudas žūksnis izmaksāts Android operētājsistēmas labajiem hakeriem, summai sasniedzot 4.8 miljonus dolāru. Šajā produktā sasniegta lielākā summa par vienu atklāto kļūdu, kas ir 605 tūkstoši dolāru. Tālāk ar 4 miljoniem dolāru seko Chrome pārlūka ievainojamība, kur 500 tūkstoši dolāru aizgājuši ChromeOS operētājsistēmas atrastajās kļūdās. Pārējā summa izmaksāta gan Google Play servisā un citos atvērtajos projektos atrastajām nepilnībām.

    Reklāma

    Vēl gadu iepriekš, 2021. gadā, šajos naudas bonusos tika izmaksāti 8.7 miljoni dolāru. Lielo pieaugumu var skaidrot gan ar plašāku Google pakalpojumu klāstu, gan pieaugušo ierīču skaitu, kā Fitbit un Google Nest viedpalīgi. Šajā gadā Google lielāko uzsvaru vēlas likt tieši uz Chrome un ChromeOS produktu uzlabošanu. Šādas programmas, motivējot meklēt kļūdas un ievainojamības dažādos produktos, nav nekas jauns, un beigās uzņēmumiem var glābt gan lielus izdevumus, gan reputāciju.

    Avots: Google
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma