Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft 365 drīzumā būs pilnībā integrēts ChromeOS operētājsistēmā

    Jaunākie raksti

    Sagaidāms, ka tuvākajā laikā Microsoft 365 serviss tiks labāk integrēts ChromeOS operētājsistēmā, kas nozīmē, ka būs ērtāk lietot līdz šim zināmos Microsoft produktus kā Word, Excel un PowerPoint.

    Google publiskotā informācija liecina, ka tiek izstrādāta jauna integrācija ar Microsoft 365. Tas ir jaunais zīmols, iekļaujot sevī iepriekšējo Microsoft Office funkcionalitāti, kā arī piedāvājot OneDrive sniegtās iespējas visu savienot vienā ekosistēmā un informāciju glabāt mākonī, nodrošinot reāllaika apmaiņu. Ieguvums no jaunās integrācijas ChromeOS būs ērtāka Microsoft produktu instalēšana un failu atvēršana.

    Reklāma

    Līdz šim Microsoft 365 programmas ChromeOS kā progresīvās tīmekļa lietojumprogrammas (angliski progressive web apps). Tas nozīmē, ka jau līdz šim Word, Excel un PowerPoint bija iespējams lietot saucamajos Chromebook portatīvajos datoros. Drīzumā šīs ierīces pašas piedāvās instrukcijas, kā lietotājiem instalēt Microsoft 365 programmas un pieslēgties OneDrive mākoņa glabātuvei. Visi esošie faili tiks pārvietoti uz mākoņa servisu, kad tiks lietots Microsoft 365.

    Acer Chromebook 314 apskats – 25 000 šādu klēpjdatoru nonāk skolās Latvijā

    Vēl nav zināms precīzs integrācijas palaišanas laiks, taču tas gaidāms tuvāko mēnešu laikā. Šī ir laba ziņa tieši izglītības iestādēm, kurās ļoti daudz tiek izmantoti Chromebook portatīvie datori, kā arī Microsoft zināmākie servisi. Tieši tas bieži vien liek izvēlēties starp ChromeOS vai Windows platformu, bet tagad visu nepieciešamo varēs iegūt vienā vai otrā, nespiežot patērētāju pārslēgties.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Dindāls
    02.02.2023 14:59

    But… but… why?

    Krotow
    02.02.2023 19:38
    Reply to  Dindāls

    Izlasi vēlreiz rindkopu par izglītības iestādēm. Chromebook arī pamatā lieto studenti.

    Dindāls
    02.02.2023 23:44
    Reply to  Krotow

    Un?

    Rudolfs
    03.02.2023 08:52

    Microsoft ļoti labi saprot, ka viņiem ar saviem ofisa rīkiem jābūt katrā skolā un universitātē, lai vēlāk attiecīgi darba vietās nebūtu alternatīvas.

    geksis
    04.02.2023 11:23
    Reply to  Rudolfs

    Vispār jau alternatīva ir vienmēr, bet diemžēl neviena bezmaksas alternatīva nav tik funkcijām bagāta, kā MS. Viss labāk to var pamanīt, kad jāizmanto excel formulas, kuras pat nedarbojas vecākās ms versijās.

    Dindāls
    04.02.2023 11:45
    Reply to  geksis

    Nu trakki…
    Nevar tai OpenOfficē ielikt headerī JPEGu. Ak vai, ak vai.

    geksis
    04.02.2023 12:52
    Reply to  Dindāls

    piemēram UNIQUE funkciju lūdzu pasaki kā dabūt jebkurā excel alternatīvā vai pat 2019 vai vecākā MS.
    tāpat XLOOKUP, zinu, ka ir HLOOKUP, VLOOKUP, bet viņām ir savas nianses.

    makrosus nepiedāvāt

    Last edited 1 year ago by geksis
    Reklāma