Web Analytics
More
    Reklāma

    Pētījums: Tumšajā tīmeklī atrodas miljardiem zagtu lietotājvārdu un paroļu

    Jaunākie raksti

    Jauns pētījums atklājis visai satraucošu faktu – kriminālajos forumos tumšajā tīmeklī atrodas zagti lietotāju kontu autentifikācijas dati vairāk nekā 15 miljardu apjomā. Kiberdrošības kompānija “Digital Shadows” ielūkojusies tumšajā tīmeklī un secinājusi, ka tajā atrodama gan informācija par lietotājvārdiem un parolēm, gan arī citi lietotāju autentifikācijas dati –  sākot no bankas līdz pat mūzikas un video straumēšanas pakalpojumu kontiem.

    Pētnieki atklājuši, ka lielākā daļa zagto datu pieder individuāliem patērētājiem, līdz ar to nodarīto pārkāpumu skaits mērāms simtos tūkstošu. Tomēr līdztekus atsevišķu lietotāju kontiem no tumšā interneta zaglīgajām rokām cietušas arī lielās kompānijas un vairākām valstīm piederošas organizācijas.

    Reklāma

    Laikam jau nav pārsteigums, ka visdārgāk pārdoti tie informācijas gabaliņi, kuri satur datus par banku un finanšu pakalpojumu lietotāju kontiem. Vidējā samaksa tumšajā tīmeklī par šiem datiem sasniegusi 56 sterliņu mārciņas jeb aptuveni 62 eiro. Vienlaikus norādīts, ka dažkārt nozagtie dati dod iespēju piekļūt pat ļoti sensitīvai informācijai. Šādi dati ļauj uzlauzt papildus vēl citus konkrētā lietotāja vai pat pilnīgi citu lietotāju kontus.

    Digital Shadows nākuši klajā arī ar faktu, ka nozagto autentifikācijas datu apjoms kopš 2018. gada kāpis par vairāk nekā 300%. Tas izskaidrojams ar straujo datu apjoma pieaugumu. Vienlaikus drošības eksperti turpina cilvēkus mudināt kaut ar pašu minimumu aizsargāt savus lietotāja datus. Pirmkārt, tās ir dažādas paroles atšķirīgiem tiešsaistes pakalpojumiem. Otrkārt  –  veikt divu faktoru autentifikāciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    09.07.2020 11:41

    Atceramies paši – simti miljonu paroļu nāk piemēram no Fēcegrāmatas, 500 miljoni no Yahoo. Un tā tālāk…

    digitalk
    09.07.2020 17:22

    no tām aktuālas (nenomainītas) ir labi ja 20%… [minējums]

    digitalk
    09.07.2020 17:46

    tas bija kiberdrošības kompānijai veltīts sarkasms, jo realitātē viņi nav tiesīgi pārbaudīt vai paroles strādā. savukārt zagto datu pārdevējiem tas ir vienalga, ka tik kāds nopērk.

    Reklāma