Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievijas hakeri mēģina izmantot “ChatGPT” saviem nelietīgajiem mērķiem

    Jaunākie raksti

    Mākslīgā intelekta čatbots “ChatGPT” ir spēcīgs risinājums un paver dažādas iespējas ne tikai zinātkārajiem, bet arī kibernoziedzniekiem. Lai arī drošības apsvērumu dēļ “ChatGPT” nav pieejams Krievijā, šīs valsts hakeri tāpēc nepadodas un meklē iespējas, kā šo risinājumu tomēr izmantot saviem nelietīgajiem mērķiem.

    Organizācijas “Check Point Research” (CPR) redzeslokā nonākuši vairāki Krievijas hakeri, kuri cenšas apiet “ChatGPT” ierobežojumus un izmantot šo risinājumu, lai veiktu kibernoziegumus. CPR pamanījuši vairākas diskusijas hakeru forumos, kur kibernoziedznieki apsprieduši dažādas metodes, kā tikt pie lietotāju kontiem, apiet ģoegrāfiskos ierobežojumus, lai reģistrētos “ChatGPT” pakalpojumam.

    Reklāma

    Līdz šim kiberdrošības pētnieki novērojuši, ka hakeri var ļoti efektīvi izmantot mākslīgā intelekta čatbotu. Ar tā palīdzību ļaundari, piemēram, ģenerē ļoti ticamus pikšķerēšanas e-pastus un šādā veidā salīdzinoši vienkāršā veidā apkrāpj savus upurus. Lai arī Krievijas hakeriem papildus grūtības sagādā pati tikšana pie “ChatGPT”, kiberdrošības eksperti uzskata, ka kopumā tie nav tik nopietni šķēršļi un risinājuma ierobežojumus ir samērā viegli apiet.

    Mākslīgais intelekts pavisam nopietni sāk pretendēt uz cilvēku darba aizstāšanu. Kas ir “ChatGPT” un ko tas piedāvā?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Dindāls
    18.01.2023 14:01

    Ko?

    Saule
    19.01.2023 01:10

    Par hakeri tiek saukts cilvēks kuram sagādā grūtības uzstādīt VPN vai pašam bez chatgpt sacerēt pilšķerēšanas tekstu, nopietni? Vairāk izklausās pēc nevis zinām, bet žurnālistu murgiem vai propagandas.

    Reklāma