Web Analytics
More
    Reklāma

    Internetā vidēji dienā augšuplādē 120 tūkstošus dziesmu, jūtama mākslīgā intelekta ietekme

    Jaunākie raksti

    Jaunākie pētījumi atklājuši, ka gada pirmajos trīs mēnešos internetā tikušas augšupielādētas 10.08 miljoni dziesmu, kas nozīmē, ka dienā tie ir aptuveni 120 tūkstoši. Šajā gadā kopējais dziesmu skaits varētu sasniegt 43 miljonus.

    Protams, attīstoties internetam un digitālajām iespējām, arī augšupielādēto dziesmu skaits katru gadu ir palielinājies, izņemot 2020. gadu. Salīdzinājumam 2021. gadā tika augšupielādēti 30.5 miljoni, bet 2022. gadā jau 34.1 miljons. Šis gads varētu būt īpašs ar to, ka ļoti aktīvs ir mākslīgais intelekts, kas arī rada visvairāk jaunu dziesmu.

    Reklāma

    Tas iet kopā ar sociālo tīklu popularitāti, kā piemēram, TikTok vai Instagram, kur pie satura varam dzirdēt gan jau zināmas dziesmas, gan arī dažādas nezināmas. Skaidrs, ka šobrīd mūzikas noieta kanāli ir mainījušies, un tas noteikti vairs nav radio. Mūziķiem ir jāatrod jauni veidi, kā atrast savu gala klausītāju, un principā šobrīd tie ir sociālie tīkli un straumēšanas servisi, kā arī tirgū dominē tikai dažas ierakstus kompānijas.

    Avots: Luminate

    Tāpat var vilkt paralēli ar to, ka mūzikas straumēšana ir pārņēmusi industriju, kurā viņi diktē noteikumus, bet gala mūziķis saņem ļoti nelielu honorāru no tā. Taču tā ir iespēja ātri un viegli sasniegt lielu auditoriju, kur pa vidu vēl iesaistās izdevēji. Attīstoties mākslīgajam intelektam un tā radītajai mūzika, iespēja ērti un ātri atrast dziesmu būs atslēga nākotnē.

    AvotsOM
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    29.05.2023 17:00

    120tk dziesmu – jaunu vai nešķirojot? Gan jau ka vismaz 90% ir veco ierakstu remasteri un daudz kas no mazāk zināmā fonda tiek ciparots un likts mākonī.

    digitalk
    29.05.2023 23:32

    nebrīnīšos, ja MI ģenerētu skaņdarbu īpatsvars turpinās strauji palielināties un pārsniegs 50%. mūsdienu autortiesību rekets v2 ir tik agresīvi mantkārīgs, ka satura radītājiem vienkāršāk būs aizpildīt fonu ar pašģenerētu skaņas celiņu, nekā cīnīties ar tiem idiotiem par tiesībām bez maksas lietot “to tur” 5 sek. akordu.

    Reklāma