Web Analytics
More
    Reklāma

    “airBaltic” lidmašīnās būs pieejams “Starlink” internets

    Jaunākie raksti

    Lidsabiedrība “airBaltic” aprīkos visu tās “Airbus A220-300” floti ar “SpaceX” interneta pieslēguma sistēmu “Starlink”, ziņo kompānija. Drīzumā pasažieriem būs iespēja izmantot bezmaksas ātrgaitas internetu visos “airBaltic” lidojumos bez reģistrācijas.

    “SpaceX” izstrādātais “Starlink” nodrošina ātrgaitas, platjoslas internetu vairāk nekā 40 valstīs visā pasaulē, un pagājušajā gadā sāka apkalpot komerciālās lidmašīnas ar ātrgaitas internetu lidojumu laikā. Ar satelītiem, kas atrodas Zemes orbītā 550 km augstumā, kas ir vairāk nekā 65 reizes tuvāk par parastajiem ģeostacionārajiem satelītiem, “Starlink” sasniedz ievērojami lielāku pārraides ātrumu. Tas var nodrošināt līdz 350 Mb/s ātru interneta savienojumu lidmašīnām, ļaujot visiem pasažieriem vienlaikus piekļūt straumēšanas spējīgam internetam un lidojuma laikā veikt darbības, kas iepriekš nebija iespējamas – videozvani, tiešsaistes spēles, virtuālie privātie tīkli un daudz kas cits.

    Reklāma

    “airBaltic” izpilddirektors Martins Gauss uzsver, ka šis ir nozīmīgs brīdis kompānijas vēsturē. “Šis mūsu lidsabiedrībai un nozarei kopumā ir vēsturisks brīdis. Drīzumā “airBaltic” kļūs par pirmo lidsabiedrību Eiropā, kas savās lidmašīnās piedāvās ātrgaitas, neierobežotu un bezmaksas satelīta internetu. Turpinām uzlabot pakalpojumu klāstu pasažieriem, kuri drīz varēs izmantot šo interneta savienojumu lidojumos “airBaltic” tīklā Eiropā un ārpus tās.”

    Tā kā lidsabiedrībai ir tirgū modernākās lidmašīnas, nākamais loģiskais solis ir ieviest modernāko interneta risinājumu šai flotei, piebilst Gauss.

    “Kļūstot par pirmo lidsabiedrību Eiropā, kas ieviesīs “Starlink” interneta savienojamību visai flotei, “airBaltic” nosaka jaunu standartu, nodrošinot saviem pasažieriem interneta pieredzi, kādu viņi ir pieraduši sagaidīt mūsdienu laikmetā,” saka “SpaceX Starlink” pārdošanas viceprezidents Džonatans Hofellers.

    “airBaltic” sadarbosies ar “SpaceX”, lai iegūtu nepieciešamo papildu lidmašīnas tipa sertifikācijas apstiprinājumu. Šī produkta uzstādīšanu visai lidsabiedrības “Airbus A220-300” flotei paredzēts sākt šogad.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    23 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps K.
    10.01.2023 12:14

    Lieliskas ziņas!

    pitonsxxl
    10.01.2023 12:41

    Ir jau zināmi aptuvenie mēneši kad to sāks ieviest ?

    10.01.2023 13:02
    Reply to  pitonsxxl

    Šīs droši vien ir tās lidmašīnas, ko mēs no nodokļu naudām glābjam, bet tās tiek izīrētas tālāk citiem. Gan jau neredzēsi internetu lidmašīnā kā savas ausis vēl gadus 5. Lielākais spiediens uz šo varētu būt kaut kad nākotnē no Eiropas ierēdņiem (tīri mans viedoklis bez pamatojuma), lai pārlidojumos būtu bezmaksas Wi-Fi.

    Pičs
    11.01.2023 09:48
    Reply to  Artis Ābols

    . Ļoti neinformēts un aplams viedoklis. Kaut kas no KPV LV repertuāra.
    Aizdevums nav dāvana un tas tiek atmaksāts.
    Valsts 250 miljoni pret airBaltic 7,5 miljardiem apgrozījuma pastāvēšanas laikā un attiecīgi nodokļos nomaksātais.
    No 40 lidmašīnām izīrētas tiek 14.
    Tālāk jau ar kalkulatoru tiksi galā pats un atceries savas ausis lūdzu nākamā gada janvārī.

    Dindāls
    10.01.2023 14:34

    Pamats atkal izzagt naudiņu no budžeta.
    Bet nu ko var gribēt, ja pat policija zog….

    Tītars
    10.01.2023 15:10

    Galvenais tagad neapvainot Musku, ja nē, nogriezīs internetu.

    Skābene
    10.01.2023 15:26

    Kāds būs ātrums, ja internetu lietos visi 145 lidmašīnas pašažieri?

    Tītars
    10.01.2023 15:32
    Reply to  Skābene

    Ja atceries veco labo Nordeka WiFi, tad es iztēlojos ko līdzīgu.

    Dindāls
    10.01.2023 18:58
    Reply to  Tītars

    Nu StarLinkam pat defaultā nav tik tizli aparāti kā autobusos bija salikti. StarLink uzbūvē defaultā ir outdoor un indoor kastītes.

    Pičs
    11.01.2023 09:49
    Reply to  Skābene

    Solot 350Mbps savienojumu. Nu visi 145 pasažieri Netflix skatīties nevarēs, bet visi arī neskatīsies.

    Andris
    10.01.2023 15:50

    Njam….
    100% Atradīsies, kas klausīsies muzonu no Youtube, spotify you name it.Un bez austiñām, skałi runās videozvana laikā untt. Lidojums noteikti nebūs patīkams, dzirdot nesakitāmas sarunas zvana laikā, daudz un dažādāas valodās. Būs visu laiku jāpavada austińās lidojuma laikā, kas man pašam traucē miegam :D

    Biteme
    10.01.2023 16:07
    Reply to  Andris

    #vissirslikti. jā.
    Trafikēdelīgos servisus var piegriezt gan pavisam, gan piefrizēt ātrumu. Cilvēkiem kas klausās mūziku bez austiņām, var uzlaist virsū stjuartes. Ja kāds runā saprātīgā skaļumā – tas ir tas pats, ja runā ceļabiedri (nepārtraukti raudošs bērns var izbesīt vairāk).

    Mani gan vairāk interesē tas, ka agrāk mobilie varēja apdraudēt navigācijas iekārtu darbību, bet tagad tas vairs netraucēs. Vai nu ir noticis izrāviens, vai pirms tam noteikumi bija stingrāki, kā vajadzīgs. Ej nu sazini!

    Skābene
    10.01.2023 16:48
    Reply to  Biteme

    Domāju ka pacelšanās un nolaišanās laikā joprojām būs ierobežojumi lietot mobilās ierīces!

    Pičs
    11.01.2023 09:53
    Reply to  Skābene

    Saka, ka nebūšot, bet redzēs. Agrāk tika lietotas pret radio traucējumiem nenoturīgākas iekārtas lidmašīnu navigācijai. Tagad tas tā vairs nav. Vienīgi 5G traucējot radioradariem un tā var būt problēma sliktos laika apstākļos.

    WiFi
    10.01.2023 16:46
    Reply to  Andris

    Norwegian Air jau no 2011.gada piedāvā Wi Fi Eiropā (no 2019 starp kontinentālajiem lidojumiem), 2015. gadā TV skatīties. Un man nav piedzīvots redzēt Jūsu pieminētās problēmas. 🤷

    REALAIS
    10.01.2023 17:29
    Reply to  Andris

    Tas noteikti palīdzēs pārdot papildus ANC austiņas :))

    Kristus
    10.01.2023 20:32

    Kā tur bij, vai tad publiskie bezmaksas Wi-Fi nav viegli uzlaužami? Kā tur ir ar to drošību? Kas nez tai Starlink kaštelē iešūts? Lidojumu nevarēs apdraudēt?

    Kristaps K.
    10.01.2023 23:25
    Reply to  Kristus

    Ko tu taisies lauzt brīvpieejas WiFi? Tas lielākais risks ir, ja slēdzies pie WiFi, nekad nezini, vai tiešām esi pieslēdzies pie tā WiFi, vai kāds ļaundaris veic man-in-the-middle uzbrukumu starp tevi un WiFi AP. Bet piem. weba gadījumā to risina HTTPS, kas ne tikai šifrē datplūsmu, bet arī neļauj veikt šādus man-in-the-middle uzbrukumus. Apdraudējums / nedrošība pamatā ir ar nešifrētu datplūsmu, kas pamazām kļūst par pagātni.

    rudzu rikas
    10.01.2023 23:47

    Ilūzija, ka “būs bezmaksas” … zirgam jāsmejas. Formāli bezmaksas, bet faktiski piemetīs klāt biļetes cenai. Otrkārt ideju kā tādu neatbalstu – aptrakuši jau pavisam… lidojumi kā reiz ir tā vieta kur izbaudīt kaut nedaudz “detoksu” (atpūtu) no nebeidzamajamiem ekrāniem un info gūzmas. Tā ir reāla atkarība. Nez , kā citiem, es pat garos lidojumos atslēdzu visu (nu izņemot mūziku austiņās šad tad) un izbaudu atpūtu. Domāju par to, ka pēc X stundām būšu otrā pasaules galā vai tieši otrādāk atceros jau notikušā ceļojuma mirkļus. Tā kā… man tādu fīču galīgi nevajaga.

    Kristaps K.
    11.01.2023 01:33
    Reply to  rudzu rikas

    Neviens jau nespiež lietot, ja nevēlies. Man ir gadījies, kad gribu lidmašīnā lietderīgi pavadīt laiku un kaut ko pastrādāt, bet tad atjēdzos, ka kaut ko svarīgu esmu aizmirsis nokačāt kompī, lai būtu pieejams arī offline. Un ne jau visiem visi lidojumi ir atpūtas braucieni.

    Pēča
    11.01.2023 09:10

    Nu nezinu… Varbūt esmu jau pārak vecs(30 gadi) Bet no Rīgas lidojot kaut uz Spāniju.. Itāliju via Īriju NAV vajadzīga nekāda ierīču izklaide, jo tās 2-3.5h ko pavadi gaisā tik tiešām ir ‘detokss’ un pietiekami īss brīdis lai izbaudītu lidojumu negarlaikojoties bez jebkādiem gadžetiem.
    Kas cits ir ja esi atkarīgs jau no gadžetiem un vairs nevari bez…. ;) Tur jau būtu nepieciešama kāda ārsta konsultācija!

    Protams 4..5..8h+ lidojumos jā, tur kaut kā sevi jaizklaidē un par cik lidmašīnās nav kačalkas vai fitnesa zonas, tad tas ir vieglākais- ieslīgt ierīcē…

    P.S. Pēdejo reizi lidojot es iespraudu savas austiņas ar ANC kam bij ‘flight’ ieslēgts, bez mūzikas, visu troksni noslāpēja un nedzirdeju nedz dzinēju rūkoņu, nedz bļaujošos bērnus un saldi nogulēju 3h, izkāpjot galamērķī biju izgulējies, priecīgs un energijas pilns(jo tas bija agrs rīta reiss) ;) Ko nevarēja teikt par lielu daļu citiem pasazieriem kuriem izkāpjot bija skābas sejas kas atrāk gribēja tikt uz galamerķa viesnīcu lai varētu beidzot izbaudīt savu All Inclusive atvaļinajumu! :D

    Last edited 1 year ago by Pēča
    Kristaps K.
    11.01.2023 21:31
    Reply to  Pēča

    Ierīces (datoru) var izmantot arī darbam, ne tikai izklaidēm.

    P.S. Atgādina kādu komentētāju kādā 2004. vai 2005. gadā, kas mani sūtīja ārstēties, jo es rakstīju par Interneta izmantošanu mobilajā telefonā, ārpus mājām / darba.

    Janka
    23.01.2024 19:39

    Nu un kur tad ir??

    Reklāma