Web Analytics
More
    Reklāma

    Siri noklausās un ieraksta strīdus, seksu, cita veida sarunas un skaņas

    Jaunākie raksti

    Digitālie balss asistenti arvien plašāk ienāk mūsu dzīvēs – tie ir viedtālruņos, televizoros, datoros, dažādās mājsaimniecības ierīcēs un cilvēki pat izvēlas iegādātiem atsevišķu skandu ar iebūvētu balss asistentu. Pēdējā laikā pārāk bieži sākuši izskanēt apgalvojumi, ka digitālie balss asistenti ne tikai noklausās, bet arī veic ierakstus visam, kas norit mājās. Turklāt daļa šo ierakstu nonākot pat ārpus lielajiem tehnoloģiju uzņēmumiem.

    No otras puses nāksies tomēr pieciest šādu balss asistentu fona darbību, jo tava balss, tavi mājas mazie strīdi un citas skaņas palīdz apmācīt digitālos balss asistentus, lai tie precīzāk atpazītu runu un cilvēka izteiktās vēlmes.

    Reklāma


    Šoreiz lielo “fuj” izpelnījies Apple ar savu balss asistentu Siri – tiek ziņots, ka balss ieraksti nonākot pie trešajām personām, kur cilvēki var klausīties visu, ko tu esi mājās runājis. Siri gan vēl arvien ieraksta tikai to, ko cilvēki saka pēc frāzes “Hey Siri”, kas aktivizē balss asistentu. Tomēr ir zināms, ka Siri var sajaukt minēto frāzi ar citām skaņām, piemēram, skaļu rāvējslēdzēja darbību. Apple Watch arī aktivizē Siri, kad tiek pacelta roka un Apple Watch saklausa cilvēka runāšanu.

    Apple apgalvo, ka Siri sarunu ieraksti netiek saistīti ar Apple ID, kā arī ierakstu veic mazāk nekā 1% no Siri izteiktajām komandām.

    Iepriekš arī citi balss asistentu uzturētāji izpelnījušies kritiku par sarunu uzkrāšanu. Zināms, ka Amazon Alexa tavas sarunas var uzkrāt, turklāt sarunas netiek dzēstas no Amazon datu krātuvēm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    29.07.2019 10:04

    Te nu bija sliktie spiegojošie Krievi un Ķīnieši! :)

    sandris
    29.07.2019 17:45
    Reply to  Skābene

    Jā, viņi ir sliktie, bet amerikāņi, briti un citi ir labie spiegojošie :) Smieklīgākais gan ir tas, ka spiegošanas kontekstā cilvēku smadzenes tiek skalotas par plaša patēriņa produktiem, kuriem ar spiegošanu nav nekāda sakara. Tajā pašā laikā īstā spiegošana iet vaļā uz nebēdu ar pavisam citiem verķiem. Krieviem ir Turla, Fancy Bear…, ķīniešiem – Winnti…, amerikāņiem Regin… un daudz citu.

    Remarx
    29.07.2019 19:28
    Reply to  Skābene

    Tagadējās tehnoloģijas ir gājušas tādu lēcienu ka visu varenais Gestapo un NKVD kā saka nervozi pīpē maliņā. Kas tolaik varēja iedomāties ka būs kaut kas tāds. Nav vajadzības kādam sekot. Informācija nāk pati, ņem un klausies.

    sandris
    29.07.2019 21:17
    Reply to  Remarx

    Daudz esi saklausījies? :)

    29.07.2019 10:53

    Brīnos, ka kāds vēl ir pārsteigs par šo. Visi balss asistenti ieraksta sarunas un vismaz daļu no tām saglabā pie sevis, lai ar speciāli šim darbam nolīgta cilvēka palīdzību šīs sarunas ievadītu tekstuāli, tādejādi uzlabojot balss atpazīšanu.

    Jānis Kruška
    29.07.2019 10:53

    Apple tagad var pārdot uh- ah skaņu datu bāzi, porno studijām, filmu ieskaņošanai

    Kursors.lv
    29.07.2019 14:01
    Reply to  Jānis Kruška

    Domāju, ka Apple un viņu produktu lietotājiem būs grūti konkurēt ar vāciešiem :)

    sashaav
    29.07.2019 17:06
    Reply to  Jānis Kruška

    ne tikai. tas ir kā dabiskās putnu vai delfīnu skaņas, kuras cilvēki pērk, lai klausītos meditatīvus dabas trokšņus.

    Krotow
    29.07.2019 23:02
    Reply to  sashaav

    Mhm. Putnu un delfīnu seksa skaņas meditācijai.

    Anonīmais idiots
    31.07.2019 16:01

    Nu man šķiet ka ļaunprātīgi bet 1,18 izdēš no bāzes

    Reklāma