Web Analytics
More
    Reklāma

    Viedpalīgi viedākai mājai – Xiaomi ekosistēmas apskats

    Jaunākie raksti

    Izdzirdot Xiaomi nosaukumu, visbiežāk prātā nāk viedtālruņi. Šīs firmas ambīcijas sniedzas krietni tālāk. Tā spēj saražot dronus, skūterus, TV, gaismekļus, rūterus, ptekļu sūcējus, virtuves tehniku un pat viedos ziepju traukus (šeit es nedomāju fotoaparātus, bet arī tos ražo). Vai esat jau apskatījuši Xiaomi mugursomu un skrūvgriežu komplektu? Ar to gribēju teikt, ka tikai deviņus gadus jaunā firma rekordlaikā spējusi izplesties tik daudzās kategorijās, ka droši tai var piešķirt spekulācijām un sarkastiskiem komentāriem apvīto nosaukumu – “ekosistēma”.

    Kopš durvis vēris Xiaomi veikals, varam daļu no šiem produktiem apčamdīt un iegādāt Rīgā, Tērbatas ielā 14. Nesen jau rakstīju savus piedzīvojumus ar pusviedo pulksteni Amazfit Stratos. Nu kārta pienākusi Mi Smart Sensor Set, Mi LED Smart Bulb un Mi Bedside Lamp apskatam. No trim iepakojumiem iegūstu 10 gadžetu komplektu, kas pāris nedēļas paviesojās manā ierīcēm draudzīgajā miteklī.

    Reklāma

    Taisnības labad, jāsaka, ka šis nav Xiaomi veikala reklāmas raksts. Lai saglabātu objetivitāti, finansiāls pamats šim apskatam no veikala nav bruģēts. Tomēr gribu teikt pozitīvus vārdus par Xiaomi veikala personālu, kas palīdz tikt galā brīžos, kad viedpalīgi niķojas. Ja hipsteri bez sidsapziņas pārmetumiem var valkāt 90o gadu drēbes, tad es ar drīkstu atzīties, kādā vecmodīgā paradumā – man tomēr patīk kinētiska un vizuāla produktu iepazīšanas pieredze, kādu sniedz reāls veikals, tādēļ citi “vecās skolas” piekritēji dodieties uz Tērbatas ielu un droši pačamdiet produktus! Tad nu palūkosim, par kādiem rīkiem ir runa.

    Mi Smart Sensor Set

    • Komplektā: Mi Control Hub, Mi Window and Door Sensor 2x, Mi Wireless Switch, Mi Motion Sensor
    • Mi Control Hub: Wi-Fi 802.11 b/g/n 2.4 GHz, Zigbee savienojums ar sensoriem, 16M krāsu diodes, skaļrunis
    • Mi Motion Sensor: 7m uztveršanas attālums, 170 grādu uztveršanas leņķis
    • Baterijas: logu, durvju sensoriem – CR1632; bezvadu slēdzim – CR2032; kustību sensoriem – CR2450
    • Cena: ap 119 eiro Xiaomi veikalā

    Mi Bedside Lamp

    • Savienojumi: Bluetooth 4.2, Wi-Fi b/g/n
    • Izmērs: 221 x 100 x 100 mm, 684 g
    • Papildus: 16M krāsu diodes, skārienjutīga spilgtuma kontrole
    • Cena: ap 59 eiro Xiaomi veikalā

    Mi LED Smart Bulb

    • Savienojums: Wi-Fi 802.11 b/g/n 2.4 GHz
    • Parametri: E27 pamatne, 10 W, 220-240 V – 50/60 Hz 0.08 A, A+ energoefektivitāte
    • Papildus: 16M krāsu, 1700 K – 6500 K krāsu temperatūras variācijas
    • Cena: ap 25 eiro Xiaomi veikalā

    Nu ko, ielādējam Xiaomi Home aplikāciju, rēķināmies ar papildus slodzi rūterim un aidā Xiaomi ekosistēmā!

    Gudrie sensori gudrākai mājai

    Pirms rakstīt par pašu Mi Smart Sensor Set, gribu uzteikt visus Xiaomi viedpalīgus, to dizainā dominē balta krāsa, līniju un laukumu tīrība, askētisks izskats, kas tā vien šķiet, ka tēmēts Ziemeļeiropas dizaineru izlutināto lietotāju gaumes kārpiņu virzienā. Savā ziņā var teikt, ka iedvesma gūta no Hartmuta Eslingera astoņdesmitajos aizsāktās leģendārās “sniegbaltās dizaina valodas” Apple produktos. Iznākums katrā gadījumā ir gaumīgs un iederēsies lielākajā daļā interjeru. Tiešām labs darbs, Xiaomi! Starp citu, arī Xiaomi slavenā telefonu divīzija varētu eleganci pamācīties tieši no viedpalīgu dizaina.

    Mi Smart Sensor Set sastāv no: Mi Control Hub – smadzenēm; Mi Window and Door Sensor – divi komplektā iekļautie logu, durvju sensori sastāv no četrām zāļu kapsulām līdzīgām ierīcēm, tādēļ mazu bērnu un vecu cilvēku klātbūtnē bez uzraudzības neatstāt; Mi Motion Sensor – divi kustību sensori un Mi Wireless Switch – bezvadu taustiņa. Galvenā ierīce ir pa taisno iekontaktējama ligzdā, tai priekšā ir skaļrunis, bet sānus apjož LED gaismas. Tas ļauj ierīci izmantot kā nakts lampiņu, tikai jāiestata vēlamais apgaismojums un jānovieto viens no kustību sensoriem. Vistiešākā komplekta funkcija būtu mājas uzraudzība, jo durvju, logu un kustību sensori sūta paziņojumus uz aplikāciju. Ieslēdzot trauksmes režīmu, hubs, uztverot kustību, atskaņo trauksmes signālu. Šis gan jāuztver tikai kā psiholoģisks ierocis, jo diez vai kāda apsardzes kompānija uzticēsies Xiaomi viedrīkiem.

    Visi sensori ir piestiprināmi pie vertikālām virsmām. Izņemot no iepakojuma tikai jānoņem aizsargpārklājums. Ja nu kāds tomēr nelīp, komplektā iekļauta gadžetu formas abpusējā līmlenta. Aplikācija jāsavieno vienīgi ar galveno ierīci, jo sensori ir gatavi darbam uzreiz pēc atpakošanas. Xiaomi sola, sensoru darbību ap diviem gadiem. Katrs no tiem izmanto savu mazo bateriju, ko vajadzības gadījumā var nomainīt.

    Mi Wireless Switch ir programmējams taustiņš, kas var aktivizēt izvēlētās funkcijas. Piemēram, ja pielīmēsiet taustiņu pie ārdurvīm, jums būs pieejams pilnvērtīgs durvju zvans, un Mi Control Hub atskaņos durvju zvanu. Bet durvju zvanu var aktivizēt arī bez taustiņa, norādot, ka tam jāatskan, kad noreaģē durvju sensors. Jautrība sākas, automatizējot sensoru darbību. Proti, var saprogrammēt ierīču darbību tā, lai brīdī, kad durvju sensors piefiksē atvērtas durvis ilgāk par divām minūtēm un kustību sensors telpā fiksē kustību, atskanētu suņa rejas. Tā sodīju savus kaķus, lai nelien, kur nevajag. Tiesa Rīgas kaķiem, kas nav pieredzējuši suni, no tā ne silts, ne auksts. Te nu talkā jāņem iztēle, jo iespējamā dažādība ir teju neizsmeļama. Piemēram, ja TV pultij pievienosiet durvju sensoru, kurš reaģē, kad tam nav tuvumā otra daļa, ar skaņas signālu varat pārmācīt kādu, kas pārāk daudz skatās TV.

    Diemžēl, huba sazināšanās ar citām ierīcēm ir cimperlīga. Gan gultas lampa, gan viedā spuldze ir autonomas ierīces, kas darbojas arī bez tā. Diezgan viegli izdevās panākt, lai LED spuldzi varētu ieslēgt ar bezvadu taustiņu, bet sastrādāties ar kustību sensoru tā negribēja ne pa kam. Visbiežāk tas beidzās ar to, ka aplikācija rāda, ka spuldze ar sensoru ir savienojusies, sensors fiksējis kustību veiksmīgi, bet darbība nenotiek. Pēc vairāku reižu restartēšanas un izmisumā saviebtas sejas, beidzot izdevās panākt, lai ar kustību ieslēgtu LED. Lai gan man ieteica izmēģināt Google Home, arī tur mani izmisīgie centieni nevainagojās ar uzvaru, jo aplikācija uzrādīja vien Mi LED Smart Bulb, bet Mi Smart Sensor Set neatrada vispār, lai gan importēju visas savā Xiaomi kontā esošās ierīces. Programmatūras gaišā puse sastāv no spējas saprasties ar Google Assistant un Alexa asistentiem

    Lampcilindrs

    Šeit runa ir par vienu ļoti pievilcīgu lampu. Cilindra apakša veidota no alumīnija, augša no organiskā stikla. Lampas virspusē centrā ir ieslēgšanas/izslēgšanas taustiņš, blakus režīmu taustiņš. Cilindra augša ir skārienjutīga, kas nozīmē, ka velkot ar pirkstu pa apļa perimetru, var kontrolēt spilgtumu. Šī ir tā reize, kad lietošana ir tik pat stilīga, cik dizains. Maķenīt estētisko sajūsmu sabojā vada savienojums un kontaktdakša, kas šķiet vizuāli nepārdomāti, katrā gadījumā nepiestāv skaistajam lampas dizainam. Diemžēl vads ir arī nedaudz par īsu, lai lampu pielāgotu visām estētiski piemērotajām vietām interjerā.

    Diemžēl, šeit stāsts par skaisto lampu apraujas. Kopš Xiaomi Home aplikācija nomainījusi interfeisu, tā vienkārši nespēj savienoties ar Mi Bedside Lamp. Daudz sviedru aiztecēja, kamēr izmēģināju dažādus rūterus, dažādus telefonus, vainojot sevi, ka daru, ko nepareizi. Aplikācija uzstājīgi ziņoja, ka ierīce jānovieto tuvāk rūterim. Nav jāmeklē psihoterapeits, lai saprastu, ka vaina šoreiz nav manī, bet programmatūras izstrādātāju galā, kaut kas sagājis dēlī tik ļoti, ka Mi Bedside Lamp pat pazudusi no globālās Xiaomi mājas lapas. Labā ziņa, ka Xiaomi diezgan regulāri atjaunina programmatūru, cerams, ka jau šobrīd tiek strādāts pie problēmas risinājuma. Citādi, ja lampa nenodrošina savu viedo potenciālu, tā nespēj sacensties ar IKEA piedāvājumu.

    Mazs cinītis ar lielu potenciālu

    Mi LED Smart Bulb ir viens vienīgs prieks. Mazais, vislētākais viedpalīgs iemieso sevī milzu potenciālu. Šo veikumu Xiaomi radījis kopā ar Philips. Spuldze ir autonoma, nav pat nepieciešams dārgais sensoru komplekts, lai ar aplikāciju to vadītu, bet pilnai jautrībai sensori palīdz radīt visdažādākās situācijas, kādas vien iztēle piedāvā.

    Izvēlieties, kur ieskrūvēt spuldzi un ļaujieties priekam! Aplikācija ļauj vadīt spilgtumu un izvēlēties toni. Pieejamas arī krāsu pārejas, kam var vadīt ātrumu, izvēlēties krāsas un spilgtumu. Ielādētās sagataves ļauj izbaudīt: saullēkta imitāciju, kur gaisma 15 minūšu laikā kļūs aizvien spilgtāka; saulrietu, kur pretēji gaisma 10 minūtēs samazināsies līdz spuldze izslēgsies pa visam; kino apgaismojumu – vēsa gaisma; dzimšanas dienas režīmu – silta gaisma ar mazām, dīvainām pārejām; randiņa atmosfēru – mazliet tumšāka dzimšanas dienas gaisma; mājīgu gaismu – siltie toņi; romantisku vakaru – pulsē un mainās dzintara, rozā un sarkani toņi; sveces gaismu – silta, ņirboša gaisma. Protams pieejama arī balta gaisma, ko iespējams koriģēt no spilgtas uz blāvu, no siltas uz aukstu.

    Iespējas, ko darīt ar šādu viedspuldzi ir visdažādākās – atmosfēras radīšana; vieglāka iemigšana, pamošanās ar saulrieta, saullēkta imitēšanu; krāsu terapija; jautrība ballītē un galu galā vecā, labā apgaismošana. Savienojot ar viedajiem sensoriem situācija kļūst vēl jo interesantāka un daudzveidīgāka.

    Programmatūras augšas un lejas

    Līdzīgi kā Xiaomi telefonu divīzijā, arī šeit jāteic, ka programmatūra ir vājais posms. Aplikāciju par viegli uztveramu grūti nosaukt. Nepieciešams laiks, lai saprastu, ko un kā spārot, lai ierīces sarunātos vienā valodā. Kad tas izdarīts īstā spēle var sākties, jo viedpalīgi var būt noderīgi ne vien to klasiskajā pielietojumā, bet tādā, kādu radošā domāšana atļauj ģenerēt.

    Aplikācija ļauj gadžetus pārvaldīt attālināti, LED spuldzi izdevās ieslēgt ārpus mājas. Ir iespējams dalīties ar piekļuvi viedpalīgu vadībai ar citiem, tikai tad jāpārliecinās, ka draugam vai ģimenes pārstāvim ir Xiaomi konts un aplikācija. Paziņojumi, ja tādi aktivizēti, par sensoru darbību pienāk ātri un uzticami, tikai jārēķinās, ka paziņojumos sensoru darbībai tiek piešķirts cits laiks. Lai noskaidrotu īsto, kad durvis atvērtas, jāieiet aplikācijā.

    Aplikācija ir pārāk sarežģīta, lai to dotu lietot veciem cilvēkiem. Lai atvieglotu vectētiņa dzīvi, būs jāmeklē citi risinājumi. Ja esat jauns un pacietīgs gan jau aplikācijai tiksiet cauri.

    Padomi

    Ja nolemjat iegādāties Xiaomi viedpalīgus, te būs daži padomi, kas var atvieglot to uzstādīšanu un lietošanu.

    • Sākumā, uzstādot sensorus, aplikācijā pārsauciet tos dažādos nosaukumos un atzīmējiet tos ar kādu mazu uzlīmīti, lai tos vieglāk atšķirt. Vēlāk būs daudz vieglāk veidot automatizācijas.
    • Ja uzstādīšana nav sekmīga, ierīces vajag restartēt, hubam un lampai to viegli izdarīt, paturot pāris sekundes taustiņus. Viedajai spuldzei to var izdarīt piecas reizes spuldzi ieslēdzot un izslēdzot, katru darbību darot divas sekundes.
    • Izvēloties sensoru novietojumu, domājiet racionāli, lai bērniem un mājdzīvniekiem nebūtu pieeja sensoriem, tie ir mazi un tā vien uzprasās, lai kaķi ar tiem spēlētos.
    • Laba vieta, kur novietot kustību sensoru ir zem gultas, lai ieslēgtu nelielu apgaismojumu pa nakti. Tikai atkal jārēķinās, ka tā nebūtu laba izvēle, ja mājās ir bērni, mājdzīvnieki vai robots putekļusūcējs.
    • Lampas un spuldzes var vadīt arī ar Yeelight aplikāciju.
    • Ja hubu izmantojat, kā naktslampu, iesaku spilgtumu noregulēt mazāku un izvēlēties kādu siltāku toni, lai neapžilbtu.
    • Nenobīstieties no sensoru paziņojumu uzrādītā laika. Tas nenozīmē, ka dīvainos laikos pa jūsu mitekli, kāds staigājis. Tas ir tikai kārtējais programmatūras brāķis. Īstais laiks, kad kustība fiksēta parādīsies aplikācijā.
    • Izmēģiniet saullēkta/saulrieta funkciju. Jau pusgadu eju gulēt un mostos ar Philips Wake-up Light, tā tiešām ir vieglāk atmosties. Īpaši noderīgi tas ir ziemas mēnešos, kad saules gaisma ir pārāk maz.
    • Pieejiet sensoru programmēšanai radoši, pamatfunkcija ir tikai viens veids, kā izmantot ierīču savienojumus.

    Secinājumi

    Pasaule dalās divās daļās – gadžetistos, kas visu jauno sagaida atplestām rokām un tajos, kas saka, ka agrāk bez šī štrunta varēja mierīgi iztikt. Xiaomi gājis gudru ceļu, ņemot elementāru jomu, ko padarīt viedu (lasi savienot ar telefonu). Sākotnēji pieslēgšana un ķimerēšanās var prasīt laiku un smadzeņu lauzīšanu, bet vēlāk viedpalīgu izmantošana ir patīkama un jautra. Sākumā taču arī pāriešana no vienkāršā telefona uz viedtelefonu šķita sarežģīta, vai šobrīd varat iedomāties dzīvi bez viedtelefona? Jā, bez šīm ierīcēm mierīgi agrāk varēja dzīvot, tomēr pie komforta, ko tās sniedz, ātri pierod un pat negribas atvadīties pēc apskata beigām, tādēļ esmu nolēmis šo to iegādāties.

    Konkrētie produkti nav ideāli, bet perfekciju nesniedz pat dārgāki produkti. Programmatūra ne tuvu nav perfekta. Kas īsti notiek ar Mi Bedside Lamp atbalstu, tā arī neizdevās noskaidrot, tā vietā uzzināju, ka Xiaomi atsauc savus Mi Electric Scooters (M365), kāda bīstama defekta dēļ. Par visnoderīgāko viedpalīgu testa laikā kļuva viedspuldze. Kad izdevās savienot to ar sensoriem arī sensoru komplekts kļuva par neatņemamu mājas sastāvdaļu. Šī noteikti nebija mīlestība no pirmā acu uzmetiena, jo laikietilpīgā aplikācijas iepazīšana un negribīgā vēlme sarunāties ierīču starpā, prasa laiku. Kad izdodas savienoties, viss strādā lieliski un padara dzīvi gan ērtāku, gan interesantāku.

    Xiaomi ekosistēma ir gana plaša, atrast savai vajadzībai var teju visu, turklāt tagad to visu iespējams darbināt attālināti un konkrētos laikos un situācijās. Lai vēl uzskatāmāk izprastu Xiaomi ekosistēmu, lūk patīkams video.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    19 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mahmuds
    13.06.2019 16:40

    Gadus 2 atpakaļ izspēlējos ar līdzīgu komplektu, no Ali pa 40€ pasūtīju. Programmatūra bija pilnīgi šķība! Labi, ka krievi bija šo to pārtulkojuši, tad varēja kaut kādā jēgā tikt. Praktisku pielietojumu gan komplektam neradu. Starp citu, bāzes modulī ir arī radio.

    Jānis Lūsis
    13.06.2019 17:14

    Vai šitam komplektam, lai visu varētu smuki sajūgt un lietot, programmatūrā arī nācās norādīt, ka atrodamies Mainland China? :D Vai arī tomēr Eiropas versijai viss ar šīm lietām sakārtots un viss darbojas korekti kā vajag? Man no Ali pirktajam komplektam (pats komplektēju vajadzīgās daļas) nācās pēc forumistu ieteikumiem norādīt Ķīnas reģionu – tad viss aizgāja un darbojās.

    Vēl, protams, jārēķinās, ka ķīnieši caur šīm ierīcēm mūs var mierīgi vērot. Paranoiskiem tautiešiem pat labāk nemēģināt…. :D

    13.06.2019 19:24

    Jānorāda visam mainland china reģionu. Ja izvēlas Eiropu, tad pilnvērtīgi darbosies tikai tās iekārtas, kuras oficiāli nopērkamas Eiropā. Laikam kādas 10 preces. Es, piemēram sajūdzu ar Domoticz. Viss darbojas ideāli.

    trel
    13.06.2019 21:54

    Pirms gada vēlējos iegādāties šo to no šī komplekta. Smieklīgākais ir tas, ka tādā aliexpress tirgo kādas 2-3 versijas Xiaomi Gateway, sensoriem un t.t., bet nekur nav iespējams atrast informāciju par to, kura no tām versijām skaitās jaunākā. Angliski runājošais Xiaomi supports nevar izskaidrot neko un Latvijā esošais neko nesaprot. Principā tā ir laimes spēle un nekad nezināsi vai nopirki jaunāko versiju. Aizmirsti par modeļu numuriem un t.t.
    Šī iemesla dēļ arī neko nenopirku, jo īsti nebija skaidrs kādā veidā būt pārliecinātam, ka nopērc katras iekārtas jaunāko versiju.
    Jā un China (mainland) laikam zin jebkurš, kurš ir saskāries ar Xiaomi produkciju :D

    Agris
    13.06.2019 23:14

    Man ir dažādi xiaomi produkti, bet tas softs ir tāda hui…, kaut paši produkti ir labi. Ir gan šī bāzes stacija, durvju logu atvēršanas sensori, gaisa attīrītājs, veidās rozetes, viedais pagarinātājs.. Bet nu tas viss tik reti savienojas caur aplikāciju.. Labi ka xiaomi skrejritenis darbojas normāli vismaz :D
    Principā tur labi var visko saptogramet, ja var.. Bija uzlikts ka rozetē esošā stāvlampa ieslēdzas, kad tuvojos mājām pa nakti utt., bet nu.. Nekas no tā sen vairs nedarbojas un krāj tik putekļus.
    Jā, stāv mainland China. Nezinu kas par vainu..

    Jānis Lūsis
    14.06.2019 09:02
    Reply to  Agris

    Ir gadījies, kad visas pievienotās ierīces pazūd no softa. Tad veicu pilnīgu resetu Gateway kamerai, pievienoju visu pa jaunu. Taču kopumā domāju, ka šis softs ir daudz nostrādātāks nekā vairumam citu alternatīvu no Ķīnas. Man nepilnu gadu viss darbojas.

    nunu
    14.06.2019 08:55

    Xiaomi produkcija ir pa pirmo, bet Tērbatas ielas piparu bodīte gan ir tālu no “oficiālā internetveikala” apzīmējuma. Jā, var aiziet pataustīt šo to, lai gan piedāvājums ir smieklīgi mazs. Bet galvenais – cenas! 2x lielākas uz niekiem, 1.5x lielākas telefoniem. Klasiskais bizness krievu (?) gaumē – grib kļūt bagāti nevis ar apgrozījumu, bet vājprātīgu uzcenojumu.

    Kursors.lv
    14.06.2019 09:08
    Reply to  nunu

    Tu strādātu par velti?

    nunu
    14.06.2019 09:13

    Kristap, nevajag atkal šito demagoģiju. Lasi divreiz – pelnīt ar apgrozījumu, nevis nenormālu uzcenojumu. Kur šeit ir ieteikums kādam strādāt par velti?

    Artis
    14.06.2019 10:34
    Reply to  nunu

    Un pa cik ir jātirgo, lai skaitītos godīgs komersants? Nu tā, tīri intereses pēc jautāju. Telpu īre, alga, nodokļi pret apgrozījumu…

    Kursors.lv
    14.06.2019 11:03
    Reply to  nunu

    OK, pamēģini tādā mikroskopiskā tirgū dabūt apgrozījumu ar produktiem, kurus mūsu kapeikpisēji labprātāk pērk Aļikā. Good luck!

    14.06.2019 13:27

    normāls biznesmenis būtu izveidojis oficiālu servisa centru, lai “Aļika kapeikpisēji” var atstāt savu naudu par remontiem. bet tas ir pārāk sarežģīti, tāpēc arī ir tikai pseidooficiāls veikals ar kupi-prodaj un nesaprotamu uzcenojumu.

    Kursors.lv
    14.06.2019 14:04
    Reply to  digitalk

    Tak ir.

    Mi8User
    14.06.2019 09:13
    Reply to  nunu

    Visiem jau zináms, ka LV official Xiaomi nav, jo tas pats bij ieprieks ar UK, kaut kur, kaut kádá weblapá bij rakstíts, ka viss ir OFFICIAL, bet izrádíjás ka né, un tikai péc laika OFFICIAL Xiaomi májaslapá izveidoja UK sadalu.

    Tas pats jau ir ar LV Xiaomi, galvená lapa ir Krievu “OFFICIAL” Xiaomi lapa.

    Kamér neesi pie mi.com májaslapas piesaistíts, tad tu neesi ne Official ne pat tuvu nestávi xiaomi.
    Esi parasts Aliexpress lietotájs, kurs piepirka sev visu no Xiaomi un izveidojis sev veikalu un cenas, par to vispar negribas runát.

    Opis
    01.07.2019 09:15

    Ir gandrīz viss no šī komplekta. Yeelight LED virtene, 3 Yeelight lampas, durvju/logu sensors, dūmu detektors, kustības detektors, gateway, aqara kubs, aqara kamera. Darbojas perfekti. Protams, tiem, kam ir švaks wifi rūteris, varētu būt problēmas, jo gateway, kamera, spuldzes un virtene izmanto wifi.

    Nama
    09.07.2019 19:39

    nice

    Eriks Evelons
    29.05.2020 20:23

    Neizdodas inicializēt Xiaomi Gateway 2 …. Kad vēlos ieiet opcijās (radio u.c. labumi), rāda, ka vārteja nav inicializēta .. Vārteja ir pirkta TET komplektā …

    Ir arī pieslēgts Gateway 3. Varbūt tas maisās un čakarē smadzenes..?

    Last edited 3 years ago by Eriks Evelons
    Reklāma