Web Analytics
More
    Reklāma

    Honor 20 series trīnīši parādās uz skatuves Londonā

    Jaunākie raksti

    Otrdien (21.05.) Londonā Honor prezidents Džordžs Žao (George Zhao) pieteica veselus trīs 20 series viedtālruņu modeļus – Honor 20 Pro, Honor 20 un Honor 20 Lite.

    Tēmeklī – jaunie

    Jauno tālruņu galvenā mērķauditorija ir jaunieši, un tāpēc nav jābrīnās, ka galvenie akcenti ir divi – iespaidīgs dizains un rūpīgi pārdomāta kameru sistēma, jo, kā smejies, ko tad kārtīgam džekam (vai džusei) vēl vajag, ja ne labi izskatīties gan ar telefonu rokā, gan tā kameras fiksētajās bildēs un video.

    Reklāma

    Jautājumu ar krāsām Honor dizaineri risina ar vairāku slāņu pārklājumu – gaismas stariem lūstot, tālruņa korpuss šķietami maina krāsu (modeļu krāsu paletes pirmais vārds šī iemesla dēļ ir phantom), un reiz tik populārais interneta disputs par to, kādā krāsā ir kleita, tagad atradis turpinājumu tālruņu pasaulē – piemēram, phantom blue, rokā paņemts, brīžam vairāk izskatās pēc zaļa, kā zila.

    Kameru jautājumam pieiets ar īpašu rūpību – flagmanim (20 Pro) tālrunim ir četru kameru sistēma, kurā pārstāvēti trīs atšķirīgi fokusa attālumi – platleņķa, galvenā kamera un telekamera, tam klāt – makro kamera. Ja ar to vēl nepietiek, pat pašiņu kamera ir ar 32MP izšķirtspēju.

    Kamera – visu lietu mērs

    Žao nekautrējās salīdzināt Honor 20 Pro kameras spējas ar Apple un Samsung flagmaņiem – iPhone XS Max un Galaxy S10 plus, un – uzminējāt – 20 Pro ieliekot abiem biezajiem vienos vārtos.

    Par to, protams, Kursors noteikti vēl uzrakstīs, kad tiks pie testa ierīces, bet Honor ir parūpējušies arī par ierīces nodošanu DXOMARK skrupulozo vīru testiem, un iegūtie 111 punkti, jāatzīst, ir pat ļoti augsts rezultāts – par punktu vairāk ir tikai Huawei P30 un Samsung Galaxy S10 5G. Taisni vai jābrīnās, kā tik plānā ierīcē, kā viedtālrunis, iespējams iedabūt puscollīgo Sony IMX586 sensoru un optiku, kura spēj to piepildīt ar attēlu…

    Galvenā un telefoto kamera aprīkota ar 4 asu optiskās stabilizēšanas risinājumu, bet šķietami pieticīgo makro kameras izšķirtspēju atsver 4cm minimālās fokusēšanas distance – tādā tuvumā arī 2MP atklāj it sīkāko detaļu.

    Visai šai greznībai, precīzāk, tās ģenerēto datu apjomam, ir nepieciešamas gana daudz jaudas – par to gādā Kirin 980 astoņkodolu procesors, Mali-G76 MP10 grafiskais risinājums (kā nekā, spēles ir būtiska lieta izvēlētajai mērķauditorijai) un krietni 8GB RAM. Arī 256GB atmiņas ir labs rādītājs.

    Honor 20 Pro pieteiktā mazumtirdzniecības cena ir € 599, bet reģionālie pārstāvji F9 pačukstēja, ka pie mums tas būs vēl par € 50 lētāks, tātad, € 549. Pieejams veikalos būšot jūlija sākumā.

    Divdesmitās sērijas vidējais dēls – Honor 20 – savā aprīkojumā ir mazliet pieticīgāks par Pro, taču arī tam ir četras atzīstamas tehniskās specifikācijas kameras, pie tam, galvenā kamera un tās sensors ir tieši tāds pats, tikai vecākā brāļa f/1.4  ātrā optika ir aizvietota ar nebūt ne nīkulīgu f/1.8. Galvenais procesors un grafiskais risinājums neatšķiras no Pro modeļa, taču operatīvās atmiņas ir par 2GB mazāk (6GB) un iebūvētās atmiņas apjoms samazināts uz pusi – 128GB.

    Tā vai citādi, izziņotā mazumtirdzniecības cena – € 499 (pie mums – pat € 449, būs pieejams jūnija sākumā) ir uzskatāma par visai agresīvu pieteikumu – redz, kā pirms mēneša IFA globālās preses konferences prezentācijā par plašpatēriņa elektronikas tirgus tendencēm stāstīja GFU padomes priekšsēdātājs Hans Joahims-Kamps, prognozējot viedtālruņu tirgus attīstību 2019. gadā, ir pamats uzskatīt, ka izaugsme būs samērā lēna – paredzams, ka šogad Eiropā apgrozījums, salīdzinot ar iepriekšājo gadu, pieaugs par nieka 2%, bet vidējā viedtālruņu pārdošanas cena sasniegs 373 € (+1% pret 2018. gadu).

    Šādos spartiskos tirgus apstākļos īpaši saasinās konkurences cīņa starp ražotājiem, un nav nekāds brīnums, ka drīz jau divu gadu jubileju svinošajai “kārtīgs telefons maksā 1000+ €” tendencei ir radusies gluži loģiska pretstraume “piedāvāsim laba dizaina un tehniskā aprīkojuma tālrunu par samērīgu cenu”, un te nu pirmajās rindās ir tieši zīmoli-jaunpienācēji no Ķīnas (nosacīti jaunpienācēji, jo labai daļai no tiem ir gana respektējama pieredzes bagāža, kā Honor gadījumā – no Huawei).

    Lecīgais pastarītis

    Honor Series 20 jaunākais loceklis – 20 Lite saprotamu iemeslu dēļ mazāk flekso savus tehnisko rādītāju muskuļus, taču tas ir tikai saprotami – pat, ja par Honor 20 Pro izdotie 550 eiro uz nopietnā video, foto un ātrdarbības fona var šķist labs ieguldījums esam, mēs tomēr nedzīvojam pasakā, kur katram skolaspuikam vai meitenei var atļauties tērēt pustūkstoti – tāpēc ir apsveicami, ka ražotāji ceļ galdā arī lētākus modeļus, pie tam, neliekot baroties ar pilnīgi bezgaršīgu un nebaudāmu virumu – Honor 20 Lite par savu € 299 cenu sniedz gana ekstravaganta dizaina un mērenu, taču tomēr ne aizvakardienas, tehnisko pildījumu – Kirin 710 procesors komplektā Mali-G51 MP4 grafiku un 4GB RAM un 128GB iebūvētās atmiņas ir fine, un kameru trijotne – 24MP f/1.8 galvenā kamera un 8MP f/2.4 platlenķa kamera, plus ainas dziļuma noteikšanai paredzētais 2MP f/2.2 nebūt nav bezcerīgs komplekts. 32MP pašiņu šāvējs priekšpusē jau drīzāk pieskaitāms klases teicamniekiem.

    Honor 20 Lite jau šobrīd parādās veikalu plauktos

    Skaidra lieta, ka, ierodoties testa ierīcēm, Kursors rūpīgi pārbaudīs ražotāja solījumu ūdensnecaurlaidību un dalīsies iespaidos arī ar jums, jaukie, zinošie, daudzsološie un skaistie :)

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    24.05.2019 13:52

    Šogad ar View 20 un jauno 20 sēriju Honor tiešām atšķīruši jaunu lappusi. Vai prezentācijā tika pieminēts, kā Honor cīnīties ar sankcijām?

    Reklāma