Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei dibinātājs: Huawei nekad nesniegtu piekļuvi klientu datiem

    Jaunākie raksti

    Saistībā ar nesenajiem publiskajā telpā esošajiem apgalvojumiem, kas saistīti ar Huawei ierīču drošību un uzņēmuma saistību ar Ķīnas valdību, Huawei dibinātājs Rens Žengfejs (Ren Zengfei) ticies ar medijiem, sniedzot atbildes uz vairākiem šobrīd aktuāliem jautājumiem.

    “Huawei korporatīvajā politikā un biznesa pamatprincipos esam skaidri norādījuši, ka mums ir jāievēro visi likumi un normatīvie akti valstīs, kurās strādājam, tostarp visas piemērojamās eksporta kontroles un sankcijas attiecībā uz ANO, ASV un Eiropas Savienības regulējumiem,” stāsta Huawei dibinātājs Rens Žengfejs.

    Reklāma

    “Uzņēmuma prioritāte vienmēr ir bijusi klientu datu drošība, uzņēmums nekad neveiktu darbības, kas varētu kaitēt kādam indivīdam,” turpina Huawei dibinātājs.

    Viņš uzsver, ka Ķīnas Ārlietu ministrija ir oficiāli apstiprinājusi, ka Ķīnas likumdošana neparedz piekļuvi citu lietotāju datiem, un ne Žengfejs personīgi, ne uzņēmums nekad nav saņēmis lūgumu no Ķīnas valdības iesniegt klientu datus. “Huawei ir privāts uzņēmums un, saņemot šādu pieprasījumu, mēs vienmēr to noraidītu,” piebilst R. Žengfejs.

    Runājot par 5G tīkla risinājumiem R. Žengfejs atzīst, ka Huawei šobrīd ir parakstījis līgumus ar vairāk kā 30 valstīm un apmēram 25 tūkstoši 5G bāzes staciju jau ir nosūtītas klientiem. Huawei turpinās darbību pie 5G attīstības šajās valstīs, kas vēlas izmantot uzņēmuma ražotās ierīces, lai pierādītu, ka Huawei ir uzticams uzņēmums un viņu ražotās ierīces ir pilnībā drošas.

    Pēc Rena Žengfeja apgalvotā, Huawei ierīces izmanto aptuveni 3 miljardi lietotāju 170 pasaules valstīs. Pirms ierīču palaišanas tirgū tās iziet īpaši stingras starptautiskas pārbaudes un sertifikācijas testus, saņemot nozares un neatkarīgu ekspertu slēdzienu.

    Uzņēmuma pārdošanas rādītāji ir stabili un 2019. gadā ieņēmumu pieaugums tiek prognozēts līdz 20%. “Šobrīd būtiski ir uzlabot iekšējo pārvaldību un attīstīt produktus un pakalpojumus. Huawei pētniecībā un attīstībā gadā iegulda no $15 līdz $20 miljardiem dolāru, taču summu tiek plānots palielināt līdz pat $100 miljardiem tuvāko piecu gadu laikā,” papildina R. Žengfejs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Austris
    18.01.2019 09:12

    Nez ko citu viņš varētu teikt :) Strādāju kopā ar ķīniešu kolēģi, kura ļoti labi pārzina situāciju ar datu drošību, informācijas ievākšanu un cilvēku kontroli Ķīnā, un šis Huawei stāsts nav vienīgais un ne pat trakākais.
    Ilustrācijai, kad viņu prezidents plānoja doties parādē pa ielu, viņas paziņu, apmeklēja drošības dienests. Iemesls – viņa logi ir uz attiecīgo ielu, viņš ir deklarējies ka dzīvoklī dzīvo viens, bet par cik ļoti mīl ēst, pārtiku pasūta vairāk, nekā parasts ķīnietis dara. Viņi tiešām zina visu par visiem, izmanto datu iegūšanai privāto sektoru (ja tas atsakās tad uzņēmumus vienārši pārņem – viņa minēja kā piemēru Lenovo stāstu, par kuru es neko nebiju dzirdējis). Un carēt, ka ārzemes viņus neinteresē un līdzīgas metodes un esošie resursi tur netiek izmantoti, laikam jau ir mazliet naivi.

    Skābene
    18.01.2019 09:29
    Reply to  Austris

    Kad uz Rīgu brauca ASV prezidents, arī Kalnciema ielas iedzīvotājus apmeklēja drošības dienests! Tā kā tā ir ierasta prakse!
    Un kā tu domā vadāmās raķetes atrod savus mērķus, kas lieto telefonus!? Pat Krievi savulaik ļoti lielījās ar to, ka tiek klāt jebkuram telefonam un ka tieši tādā veidā viņiem izdevās tikt galā ar neērto čečenijas līderi Džoharu Dudajevu. Ja tu lieto telefonu, specdienesti par tevi zina visu, un telefona izcelsmes valstij nav nozīmes!

    x
    18.01.2019 09:45
    Reply to  Skābene

    šķiet, neizlasīji vai nesaprati. prakse ta prakse, bet mūsējie izmantoja piem. banku/picēriju datus un dz.v. deklarācijas, lai atrastu aizdomīgos personāžus?

    protams, ķīniešu metode interesanta, bet nepilnīga – ja jau pēc pārējiem datiem neizsecināja ka cilvēks ēdelīgāks par vidējo kīnieti (par kuru gan saka, ka tam traki patīk paēst). vai nu to datu nemaz tik pilnīgu nav vai analītiķi paši steidzās pusdienās)

    Kursors.lv
    18.01.2019 09:33
    Reply to  Austris

    Mhm, es arī domāju, ka Huawei bosa teiktajam tic retais. Šeit viņa teikto publicēju, lai paliek vēsturei, ka kādreiz viņš ir teicis to un šito.

    Remarx
    19.01.2019 16:32

    Ķīniešu Huawei taisās atklāti norakt, un spiegošana ir kā aizsegs tam visam. Nesen Euronews kanālā bija sižets no ASV kur tieši un atklāti tika vēstīts par sankcijām visām Eiropas valstīm kas sadarbosies ar Huawei 5G tīkla attīstībā, bet tieši Huawei arī vēlējās piedalīties šo tīklu izveidē. Te neslēpta Amerikāņu interese novākt reālu konkurentu no trases.

    Reklāma