Web Analytics
More
    Reklāma

    Skype iebūvēts koda redaktors, kas lieliski noderēs tehniskajām intervijām

    Jaunākie raksti

    Saziņas rīku Skype var zākāt pa labi un pa kreisi, tomēr tas joprojām ir ļoti populārs. Īpaši uzņēmumos, kam ir nepieciešams regulāri veikt videozvanus.

    Skype ir izziņojis ļoti noderīgu jaunieviesumu, kas lieti noderēs IT uzņēmumiem, kas attālināti organizē tehniskās darba intervijas, kurās pretendentiem ir jāparāda savas programmēšanas iemaņas. Līdz šim tas bija izdarāms žonglējot starp Skype un atsevišķu koda redaktoru, bet tagad iespēja rakstīt kodu būs iebūvēta Skype tīmekļa versijā.

    Reklāma

    Dodamies uz skype.com/en/interviews, spiežam uz “Start interview” un iegūsim unikālu saiti, ko varam nodot mūsu sarunas biedram. Viņam atliks noklikšķināt šo saiti un pierādīt savas programmēšanas spējas izvēloties kādu no piedāvātajām valodām.

    Šis jaunums pagaidām tiek piedāvāts testa (preview) režīmā un darbojas Microsoft Edge un Google Chrome (sākot no 32. versijas) tīmekļa pārlūkos. Pārlūka valodai ir jābūt angļu un Skype iebūvētais koda redaktors atbalsta 7 populāras valodas: C, C++, C#, Java, JavaScript, Python un Ruby.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ričards
    30.08.2017 13:40

    comment image

    **
    30.08.2017 19:22
    Reply to  Ričards

    mēs zinām ,kas nozags visus koda paraugus,jo tas taču Microsoft…

    Pumba
    30.08.2017 15:55

    iOS Aplikācija palikusi nedaudz gejiska un ļoti bremzīga. :( Zūd kvalitāte.Iespējams, kabija jaunas fīčas, bet nu tomēr…

    01.09.2017 23:32

    Koda rakstīšana intervijas laikā ir absurds. Ja darba devēju interesē kods, lai skatās GitHub profilu vai dod uzdevumu un termiņu, līdz kuram tas ir jāiesniedz. Par laimi, visi uzņēmumi, ar kuriem man ir bijusi pieredze, tieši tā arī dara. Intervijas laikā var uzdot teorētiskus jautājumus, vai, maksimāli, paprasīt analizēt kodu, bet rakstīt – nekādā gadījumā!

    02.09.2017 09:26

    Ne gluži. Tas ir nevis absurds, bet gan normāla prakse kā var pārbaudīt ko darba pretendents zina un kāds ir viņa darba stils. Šāda prakse pavisam noteikti būs visbiežāk pielietota, ja Tevi gribēs pārbaudīt kādas ārzemju kompānijas pārstāvis. Lokāli, protams, vieglāk atnākt parunāties par dzīvi un izpildīt kādu uzdevumu mājās. Nevajag no šādām intervijām baidīties, bet drīzāk uztvert kā iespēju sevi labi parādīt.

    02.09.2017 16:41

    Normāla prakse nav tas pats, kas laba prakse. Ne man vienam ir pretenzijas pret šādu intervēšanas pieeju. Industrijā labi pazīstami cilvēki ir kategoriski pret koda rakstīšanu intervijas laikā. Tu ar to nepārbaudīsi ne zināšanas (ko var izdarīt ar teorijas jautājumiem un uzdevumu ārpus intervijas laika), ne darba stilu, vienīgi apskatīsies, cik briesmīgu kodu pretendents var uzrakstīt stresa un steigas apstākļos. Koda rakstīšana ir tikai neliela daļa no aplikāciju izstrādes procesa, un uzņēmumi taču algo tieši aplikāciju izstrādātājus. Ir daudz svarīgākas lietas, ko vajadzētu apspriest darba intervijā.

    Runājot par ārzemju uzņēmumu salīdzināšanu ar vietējiem, tad ar tiem man ir mazāka pieredze, bet divi, ar kuriem runājos pēdējo mēnešu laikā, arī deva kodēšanas uzdevumu uz noteiktu termiņu nevis centās to padarīt par daļu no intervijas.

    02.09.2017 20:41

    Bet kur tieši ir problēma? Kaut kāda nepārliecinātība par savām spējām? Neesmu programmētājs, bet man šāda veida intervija šķiet loģiska. Tāpat tajā nebūs situācija, ka stundu no vietas kaut ko vienu kodē. Drīzāk ir saruna par konkrētām problēmām un tās tiek risinātas nevis izrunājot, bet parādot kā tās risinātu ikdienā. Tātad, šī intervija ir gan saruna, gan praktiskā daļa.

    Protams, tas nav vienīgais veids kā pārbaudīt programmētāju. Var skatīties viņa githabu/projektus, var dot uzdevumus (maksas vai bezmaksas) un var pat kopā kaut ko programmēt.

    03.09.2017 23:03

    Jā, es personīgi neesmu pārliecināts, ka darba intervijas laikā būtu spējīgs uzrakstīt kaut ko jēdzīgu. Un galu galā tā ir liekā laika tērēšana gan darba devējam, gan potenciālajam darbiniekam.

    Es nesaku, ka šīs funkcas ieviešana ir slikts gājiens. Manuprāt tā ir pat ļoti noderīga un vajadzīga. Man tikai nepatīk fokuss uz intervijām.

    03.09.2017 23:08

    Kāpēc laika tērēšana? Tieši otrādi – ātrākais un vienkāršākais veids kā pārliecināties, ka konkrētais tehniskais speciālists der konkrētajam uzņēmumam un projektam.

    Reklāma