Web Analytics
More
    Reklāma

    TP-Link Tapo D230S1 viedā durvju zvana apskats

    Jaunākie raksti

    Pirms vairākiem gadiem mēs jau testējām līdzīgu produktu – Ring viedo durvju zvanu un toreiz secinājām, ka tā ir diezgan noderīga ierīce. Tagad uz testu esam saņēmuši līdzīgu produktu no mūsu pusē krietni atpazīstamāka zīmola. Es runāju par TP-Link Tapo D230S1 viedo durvju zvanu.

    Šī aptuveni 100 eiro vērtā ierīce ir aprīkota ar akumulatoru un tas nozīmē, ka pavisam vienkārši šo durvju zvanu varēsim uzstādīt pie jebkāda mākokļa durvīm. Nekādas skrūvēšanas un vadu vilkšanas! Zvans spēj atpazīt kustības, cilvēkus un dažādus citus objektus (piemēram, sūtījumu kastes), automātiski mūs par šiem notikumiem pabrīdināt un nodrošināt mums iespēju veikt balss vai videozvanu ar pie durvīm esošo viesi. Ierīci varam uzstādīt arī ārtelpās, jo tai ir IP64 mitruma sertifikācija. Ķeramies pie testa!

    Reklāma

    TP-Link Tapo D230S1 durvju kamera ir 146*54.5*35.5 mm izmēru plastmasas korpusā iestrādāta un visnotaļ gaumīga ierīce. Uz tās priekšpusē ir iebūvēta 160 grādu 2K izšķirspējas 5 megapikseļu kamera, infrasarkano staru raidītājs (nakts redzamībai), informatīvs gaismas indikators, apgaismojums un fiziska zvana poga. Jau no rūpnīcas uz tās ir uzlīmēts “PRESS HERE” uzraksts, taču iepakojumā ir arī citās valodās iztulkotas uzlīmes. Latviešu valodā gan šo uzlīmi neatradīsim.

    Šādi kamera izskatās uzstādīta uz standarta durvju rāmja. Pirmajās dienās tā sava diezgan jūtamā biezuma dēļ diezgan “lec acīs”, taču visai ātri izdodas pierast.

    Kameras kastē atradīsim arī šādu plastmasas ķīli, lai varam kameru uzstādīt par 15 grādiem ieslīpi un labāk dabūt kadrā zonu pie durvīm.

    Tāpat kastē ir vairākas skrūves (ar dībeļiem), lai varam kameru vai tās ķīli pieskrūvēt pie sienas vai durvju rāmja. Precīzākiem urbumiem klāt pievienots uzlīmējams šablons. Sīkums, bet patīkami! Ja nevēlamies nodarboties ar urbšanas darbiem, kameru varam piestiprināt ar divpusēji līmējošas līmlentes palīdzību. Tas nepasargās pret ierīces zādzību, bet turās stingri un pati kamera (vismaz iekštelpās) tik ātri nenokritīs. Starp citu, kamerai ir arī speciāla funkcija, kas palīdzēs noreaģēt, ja kāds to centīsies nozagt.

    Lai varētu piekļūt durvju zvana akumulatoram, to vajag atvērt vaļā izmantojot komplektā iekļauto “štubi”.

    Tā sarkanā ap baterijas bloku ir gumijas blīve, kas paredzēta tam, lai mitrums un putekļi neiekļūtu durvju zvanā. Turpat atvērtā stāvoklī varam piekļūt pie ierīces sinhronizēšanas pogas, kas būs nepieciešama, lai to sagatavotu darbam.

    Ierīce ir aprīkota ar nomaināmu un pašu spēkiem uzlādējamu 6700 mAh ietilpības akumulatoru. To varam uzlādēt ar komplektā iekļauto lādētāju vai jebkuru citu lādētāju ar microUSB kabeli. Uz akumulatora ir indikatorgaismiņa, kas parāda tā uzlādes stāvokli. Ražotājs saka, ka šis akumulators var nodrošināt enerģiju līdz 6 mēnešu darbam, ja ikdienā kamera tiks aktivizēta 10 reizes. Man arī tik daudz daudz viesu ikdienā nav un tāpēc nedēļas laikā akumulatora uzlāde nokritās tikai par kādiem 3%. Akumulatoru varēsim pilnībā uzlādēt 5-6 stundu laikā.

    Kastē kopā ar durvju zvanu atradīsim arī maza izmēra (71.45*71.45*31.25 mm) bāzes staciju. Tā ar komplektā iekļauto tīkla kabeli ir jāpieslēdz pie mūsu mājokļa iekšējā datortīkla. Šī ir tā komplekta daļa, kas mājās atskaņos zvana signālu, kad kāds nospiedīs durvju zvana pogu. Plus, šajā bāzes stacijā varam ievietot līdz 512GB lielu microSD atmiņas karti, lai lokāli saglabātu kameras ierakstus.

    Kā redzam, komplektā ir iekļauts viss nepieciešams, lai mēs varētu vienkārši uzstādīt un sākt lietot gan pašu durvju kameru, gan tās bāzes staciju.

    TP-Link Tapo D230S1 iestatīšana

    Lai mēs varētu izmantot visas šī durvju zvana iespējas, uz mūsu telefona ir jāuzstāda Tapo mobilā lietotne. Tā ir pieejama gan Apple, gan Android ierīcēm un abos gadījumos izskatās ļoti līdzīga. Pašā lietotnē mēs izveidojam kontu un izvēlamies pievienot jaunu ierīci. Sarakstā jau vizuāli varam viegli redzēt, kura ir mūsu kamera un sākam iestatīšanas procesu.

    Ja darbam neesam sagatavojuši durvju zvana bāzes staciju, tad ierīces iestatīšanas vednis mums palīdzēs to izdarīt. Bāzes stacija jāpieslēdz pie elektrības, jāsavieno ar mūsu datortīklu un tad jāpabeidz tās iestatīšana. Beigās neaizmirsti atjaunināt ierīces programmatūru!

    Tālāk iestatīšanas vednis uzskatāmi parāda, kā pašā durvju zvanā tikt iekšā, lai ievietotu akumulatoru un kā ierīci ieslēgt. Savienojam durvju zvanu ar tikko iestatīto bāzes staciju un atjauninām durvju zvana programmatūru.

    Pēc tam vednis vēl uzskatāmi palīdzēs pārbaudīt Wi-Fi bezvadu tīkla signāla stiprumu un korekti piestiprināt durvju zvanu pie dienas vai durvju rāmja. Kad abu ierīču iestatīšanas process būs pabeigts, tās smuki uzrādīsies Tapo lietotnes galvenajā skatā un varēsim ar tām sākt darboties.

    TP-Link Tapo D230S1 lietošana

    Uzreiz pateikšu, ka TP-Link Tapo D230S1 durvju zvana funkciju klāsts ir ļoti, ļoti plašs. Es joprojām brīnos, kā mūsdienās šādās un vēl lētākās kamerās var dabūt iekšā tik daudz noderīgu funkciju. Mēs varam manuālā kārtā apskatīties, kas šobrīd notiek pie mūsu durvīm, kā arī aplūkot kameras veiktos ierakstus. Kad kamera nosaka kādu kustību savā priekšā, tā spēj uzreiz padot ziņu uz mūsu telefonu. Šī ir ļoti svarīga funkcija un darbojas ļoti ātri un uzticami.

    Ar durvju otrā pusē esošo viesi mēs varam sazināties divos veidos. Mēs varam savu sakāmo pateikt vienā virzienā (lai viesis to dzird), bet varam arī izveidot pilnvērtīgu sarunu abos virzienos. Mēs pat varam likt durvju zvanam atskaņot iepriekš ierakstītu paziņojumu dažādās valodās.

    Kad viesis piespiež zvana pogu, varam iestatīt, lai zvana tonis skanētu tikai bāzes stacijā (mājoklī) vai pie reizes arī uz paša durvju zvana. Tad viesis pats uzreiz dzirdēs, ka zvans darbojas. Kā redzam ekrānšāviņā zemāk, varam iestatīt, lai nakts laikā durvju zvans mums netraucē.

    Ierīces iestatījumu sadaļā uzreiz redzam ierīces akumulatora atlikumu un varam pielāgot dažus tā saudzēšanas režīmus.

    Visinteresantākā man šķiet kameras spējas atšķirt dažādus objektus – kustību, cilvēkus, dzīvniekus, auto un pat ļoti konkrēti – sūtījumu kastes. Video vēsturē pie katra video rādās attiecīgā objekta piktogramma, lai varam ātri atrast, kurā brīdī mums pie durvīm bija cilvēks un kurā dzīvnieks. Man kāpņu telpā mājdzīvnieki nemēdz vazāties, bet no citiem TP-Link Tapo kameru testiem atceros, ka šī zīmola kameras spēj diezgan precīzi noteikt, kad kadrā parādās mājdzīvnieks.

    Ja runājam par video ierakstu, tad tie var būt saglabāti gan uzņēmuma mākoņservisā (maksas pakalpojums sākot no 3 eiro par vienu kameru), gan lokāli bāzes stacijā ievietotā microSD atmiņas kartē. Tāpat varam norādīt, cik garus veidot šos video. Kas attiecas uz nakts režīmu, tad mums ir piedāvātas vairākas iespējas – varam aplūkot melnbaltu video izmantojot infrasarkano staru kameru, vai arī aktivizēt prožektorgaismu un tad kamera darbosies krāsu režīmā. Varam pat piekoriģēt šī prožektora spilgtumu un kameras jūtīgumu. Jāņem gan vērā, ka visas šīs funkcijas būtiski ietekmēs akumulatora darbības laiku.

    Vēl viena noderīga funkcija ir t.s. Privātuma zonas. Proti, mēs varam atzīmēt apgabalus, kurus nevēlamies filmēt. Piemēram, kaimiņu durvis vai kādu apgabalu ar ielu, kur visu laiku pārvietojas cilvēki vai mašīnas. Plus, kameru mēs varam koplietot ar citiem ģimenes locekļiem – viņiem tikai vajadzēs uzstādīt Tapo lietotni un izveidot tajā lietotāja kontu.

    Privātuma apsvērumu dēļ es šeit neizvietošu durvju zvana veiktos ierakstus, bet pateikšu, ka man šķita absolūti pietiekamas gan kameras spējas dienas un nakts režīmos, gan ierīces mikrofona un skaļruņa darbība. Visu var normāli redzēt un saklausīt.

    Secinājumi – Tapo D230S1 durvju zvans ir noderīga ierīce!

    TP-Link Tapo D230S1 atstāja kvalitatīvi uzbūvēta un noderīga produkta sajūtu. Visvairāk man patika tas, ka ierīcei ir uzlādējams akumulators un mēs to varam uzstādīt bez nekādām skrūvēm vai vadu vilkšanas. Kameru varam vadīt ar Tapo mobilo lietotni, kas ir saprotama un reizē arī piedāvā patiešām plašas iespējas. Mēs varam ne tikai uzzināt, kas ir atnācis pie mūsu durvīm, bet arī apskatīties un sazināties ar viesi. Plus, kamera ļoti labi spēj atpazīt objektus savā priekšā un laicīgi mums par tiem paziņot. Un tas viss par 100 eiro. Manuprāt, pavisam neslikts darījums!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    35 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KaliLinuxUser
    07.01.2024 23:50

    Tak urļiki šito nogopīs pirmajā nedēļā.

    Nelabojams
    08.01.2024 10:33

    Diemžēl ir daļa publikas, kam tikai to vien vajag… :(

    Krotow
    08.01.2024 11:59

    Ir kretīni, kuriem apmierinājumu sniedz kaut ko salauzt. No paša pieredzes varu apstiprināt ka vates (arī latviešu) apdzīvotajos rajonos šādas pogas ilgi nedzīvos. Pats savulaik mainīju zvana 3 pogas, jo jaunākas un pec izskata “rietumnieciskākas” vnk tika nodauzītas.

    Villijs
    08.01.2024 13:36

    Man pietiek ka mani izspiego telefons un dators, nevajag man ka vēl kaut kādiem ješkām, un it īpaši ķīnas ješkām, došu tagad informāciju cikos ierodos, ar ko pavadā un kādā veidā.

    Tāds mans viedoklis par viedajām lietām.

    Tomy
    08.01.2024 16:00

    Vai šo var uzstādīt arī privātmājā pie vārtiem? Varējām pārbaudīt vai akumulators tur pie -20 😅
    Bāzes stacija arī būs daudz tālāk no pašas zvanu pogas.

    Elektriķis
    08.01.2024 17:57

    Ir tāda āra kamera ar LTE pieslēgumu, Reolink. Strādā arī -28 grādos, pabrīnījos. Tai arī litija akumulatori.

    Parasts latvietis
    10.01.2024 12:43
    Reply to  Tomy

    Priekš tam ir ,,repīters,, (wifi signāla pastipr,) maksā ~15€

    Trx450
    08.01.2024 16:09

    Neatceros kad pēdējo reizi kāds būtu klauvējies pie manas mājas durvīm. Šis varētu noderēt birojā, klientu apkalpošanas iestādē.

    grh
    08.01.2024 16:56
    Reply to  Trx450

    Dzīvokļu mājās noder, kad sēdi dīvānā un dzirdi neatbilstošu troksni kāpņu telpā. Tad vari ieslēgt inspektoru un paskatīties telefonā, kas tur notiek.

    Biteme
    08.01.2024 17:35
    Reply to  grh

    Pareizi. Iet pie durvīm lūrēt caurumā nevajag – ja tie ir ļaunprāši, tad var iešaut pa lūramcokumu tieši brīdī kad lūr. Tā filmās rāda. Bet dīvānā ir droši.

    AAA
    08.01.2024 17:05

    Ko Latvijas likumi saka par šādu durvju zvanu ar kameru izvietošanu publiskā vietā – daudzdzīvokļu mājas gaitenī vai kāpņu telpā? Vai nav nepieciešams izvietot zīmi, ka notiek videonovērošana un ievērot vēl kādus noteikumus?

    AAA
    08.01.2024 17:13

    Ar iespēju automātiski veikt video ierakstu un to saglabāt, kad tuvumā notiek kādā kustība. Zinu, ka ASV šādi durvju zvani tiek plaši izmantoti, bet liekas, ka Latvijā datu aizsardzības likumi šādu durvju zvanu likumīgu izmantošanu varētu padarīt sarežģītāku.

    Biteme
    08.01.2024 17:33
    Reply to  AAA

    Pie durvīm jābūt cedelei ar info, ka tiek veikta videonovērošana un datu pārziņa nosaukums. Ja to dari kā privātpersona, tad es tā saprotu, ka jābūt vārdam, uzvārdam un personas kodam lai cilvēks kurš ir nofilmēts, varētu no datu pārziņa iegūt likumīgi pienākošos informāciju.

    karlis
    09.01.2024 15:03
    Reply to  Biteme

    tik pamēģini uzzīmēt pamatojumu tam, kapēc tev tas ir nepieciešams.
    visu cieņu, dziļi paklanos, noliecu galvu, ja gadījumā ar to nodarbojies / izdevies to nokārtot.

    Last edited 3 months ago by karlis
    Skābene
    09.01.2024 15:54
    Reply to  Biteme

    Ja kāds ko prasa, saki ka mulāža! :D
    Galvenais nelikt video publiskai apskatei.

    Reinis Rozitis
    09.01.2024 17:25
    Reply to  Skābene

    > Ja kāds ko prasa, saki ka mulāža! :D

    Nav tik vienkārši t.i. ja tuvumā ir piekasīgi kaimiņi/kopīpašnieki, tad tāpat ne gan datu regulas, bet civiltiesiskajās attiecībās var rasties (kāds var radīt) problēma (ja nav vairākuma):

    “Ņemot vērā minēto, neaktīvas videonovērošanas kameras vai tām līdzīgus priekšmetus var uzstādīt daudzdzīvokļu mājas koplietošanas telpās, vai tās teritorijā, ja ir saņemta visu kopīpašnieku piekrišana vai pieņemts lēmums daudzdzīvokļu mājas dzīvokļu īpašnieku kopsapulcē, atbilstoši Dzīvokļa īpašuma likumam.

    Jāņem vērā, ka arī uzstādot kameru mulāžas, vai neaktīvas kameras, citi kopīpašnieki tiek spiesti sadzīvot ar sajūtu, ka to ikdienas gaitas tiek novērotas, kas var atstāt sekas uz šo personu emocionālo un fizisko labsajūtu, arī, ja faktisks ieraksts netiek veikts.”

    Krotow
    09.01.2024 17:30
    Reply to  Reinis Rozitis

    Diez kā viņu pašsajūtu ietekmē aprakstītas sienas, sasistas spuldzes, ārpus dzīvokļa nozagtas mantas utt.

    Reinis Rozitis
    09.01.2024 17:43
    Reply to  Krotow

    > Diez kā viņu pašsajūtu ietekmē aprakstītas sienas, sasistas spuldzes, ārpus dzīvokļa nozagtas mantas utt.

    Tie ir iemesli (minēti arī regulā, kas gan vietām ir diezgan savdabīga un staipāma) kapēc privātpersona kā reiz atkal var veikt video novērošanu/ierakstus un to neklasificē kā personas datu apstrādi.

    Vienkārši ir zināma problēmatika vietās, kur vienas personas tiesības saskaras ar citām..

    Last edited 3 months ago by Reinis Rozitis
    Biteme
    09.01.2024 18:28
    Reply to  Reinis Rozitis

    Ar kopīpašumu vis nevar rīkoties, kā iegribās. Kameras, kondicionieri, bērnu ratiņi gaitenī – viss ir saskaņojams. Kuram gan patīk naktī klausīties kaimiņa kondicioniera rūkšanā vai skatīties uz epileptiskiem gaismas “rotājumiem”, vai gaitenī spraukties garām ratiņiem (kuri tur nedrīkst stāvēt jau pēc ugunsdrošības normām) utt. Nav saskaņots – ņem nost….

    Reinis Rozitis
    08.01.2024 18:01
    Reply to  AAA

    > Ko Latvijas likumi saka par šādu durvju zvanu ar kameru izvietošanu publiskā vietā

    https://www.dvi.gov.lv/lv/dvi#videokameru-uzstadisana-un-videonoverosanas-veiksana-fiziskas-personas-privatipasuma

    grh
    09.01.2024 18:32
    Reply to  Reinis Rozitis

    Kāpņu telpa ir kopīpašums ne privātīpašums.

    Reinis Rozitis
    09.01.2024 19:03
    Reply to  grh

    > Kāpņu telpa ir kopīpašums ne privātīpašums.

    Tur ir arī par kopīpašumu..

    Robčiks
    09.01.2024 19:00
    Reply to  Reinis Rozitis

    Būtu labi, ja cienījamais Kursors šo jautājumu noskaidrotu pie DVI un mums visiem izskaidrotu, īpaši par šādu kameru lietošanu daudzdzivokļu mājās. Bez šādiem durvju zvaniem ir pieejamas video durvju actiņas.
    Patreiz sanāk tā, ka ir tirgotāji, kuri saka, ka viss būs labi, bet pretī stāv noteikumi, kas brīžiem ir dažādi iztulkojami.
    Kāda ir patiesība?

    Reinis Rozitis
    09.01.2024 19:15
    Reply to  Robčiks

    > DVI un mums visiem izskaidrotu

    Minētajā saitē jau var izlaisīt DVI informatīvo materiālu un dažādu situāciju aprakstu.

    Cita lieta, ka pati regula/tās skaidrojums ir diezgan “izplūdis”. Piemēram:

    “Informācija būtu jāizvieto tā, lai datu subjekts pirms ienākšanas novērotajā zonā varētu viegli atpazīt novērošanas apstākļus (aptuveni acu līmenī). Nav nepieciešams atklāt kameru atrašanās vietu, ja vien nav šaubu par to, kuras zonas tiek novērotas, un ja ir nepārprotami precizēts novērošanas konteksts. Datu subjektam ir jāspēj noteikt, kuru zonu kamera filmē, lai vajadzības gadījumā varētu izvairīties no novērošanas vai pielāgot savu izturēšanos.”

    Tas ir kā? Nav jāsaka, kur ir kamera(s), bet “.. lai vajadzības gadījumā varētu izvairīties” :) .. tai pat laikā par durvju zvaniem:

    “Videonovērošanas kamera, lai tiešsaistes režīmā ieraudzītu personu, kas zvana pie durvīm, persona, kas stāv pie durvīm var sagaidīt un saprot, ka tās attēls tiks apstrādāts”

    Tā kā .. :)

    Robčiks
    09.01.2024 19:33
    Reply to  Reinis Rozitis

    Tieši tā.
    Jebkurš pagriezīs tā, kā viņam izdevīgāk un tad nu sāc skaidroties.
    Tas ir no tās pašas sērijas, kad videoreģistratorus nedrīkstēja Latvijā izmantot, bet ja samaksāji nodevu , tad varēji. Bet tajā pašā laikā eiropā visi varēja izmantot.

    Ojārs
    12.01.2024 10:04
    Reply to  Reinis Rozitis

    Lietoju šo https://www.ezvizlife.lv/ezviz-dp2c-wi-fi-durvju-actina/. Priekš dzīvokļiem ērtāk montējama – durvju actiņā. Nezinu kā ar likumību, bet kad apzaga kaimiņu dzīvokli policija pati nāca pie manis ierakstus skatīties.

    Alberts Kviesis
    10.01.2024 07:24

    Kaut kur derēja piemetināt par: “Operating Temperature -20℃~45℃”, IP64 (drošs pret putekļiem), vēl varētu interesēt komplekta sadarbības attālums, ja starp ierīcēm ir kārtīga mūra siena. Gaiteņos un ieejas mezglu tamburos šāda ierīce varētu būt noderīga, tomēr sev meklēju tādu, ko pielipināt pie sētas staba 20m attālumā no ārdurvīm. Man ir viens tādas pat specifikācijas ģermāņu durvju zvans (bezvadu āra poga 3V un iekšējais modulis ar 22 melodijām, 220V), bet diemžēl mīnusu grādos komplekts nedarbojas (tas darba kārtībā vairāk nav nekā ir)

    Jāniss
    06.02.2024 09:11

    Man viens no iemesliem izvēlēties šo zvanu bija IP64, jo zvans uzlikts ārā pie sētas vārtiem.
    Zvans ir nepilnu nedēļu un pagaidām vēl strādā, bet baterija tur ~ 10 dienas (10% dienā). Biju cerējis, ka no solītajam 180 dienam vismaz 30 izvilks. Liela vilšanās.

    Jāniss
    08.02.2024 12:57

    Galīgi nē.
    Uzliku arī, lai ieraksta tikai, kad fiksē personas. Citādāk pat sniegs aktivizēja ierakstu.
    Jāpaskatās cik ilgi baterija tur ar privacy mode.
    Lielākajā daļā apskatu visi ir norādījuši, ka lieliska baterija 180 dienam. Pieņemu, ka neviens nav pa tiešam testējis ārā pie vārtiem ap 0 grādiem.
    Tikai dažos lietotāju review var lasīt, ka baterija slikta un iesaka nopirkt otru, lai ērtāk mainīt, jo lādējas diez gan lēni ~ 5h

    Reklāma