Web Analytics
More
    Reklāma

    Ring Video Doorbell 2 gudrā durvju videozvana apskats

    Jaunākie raksti

    Pozitīvi, ka tehnoloģijas ienāk arī mūsu mājās un dažādos veidos padara vienkāršāku mūsu ikdienu. Pavisam nesen publicējām Philips Hue viedās apgaismojuma sistēmas apskatu un nu ir laiks ķerties pie nākamā viedās mājas produkta, ko šobrīd var iegādāties mobilo sakaru operatora Tele2 veikalos.

    Runa ir par Ring Video Doorbell 2 gudro durvju videozvanu. Kā jau vari iedomāties, tas ir videozvans, kuru varam kontrolēt ar mūsu mobilo tālruni. Tādējādi varēsim ērti telefona ekrānā apskatīties, kas ir atnācis pie mums ciemos un pat aprunāties, jo videozvanā ir iebūvēts gan mikrofons, gan skaļrunis. Papildus, videozvans ir aprīkots arī ar kustību sensoru un telefonā saņemsim paziņojumu par kustību tā priekšā.

    Reklāma

    Ring šādu produktu tirgū nav pirmo dienu ar pīpi uz jumta un ražotāja mājaslapā varam apskatīt vēl vairākus videozvanus, drošības kameras un zvana skaļruņu aksesuārus. Uz apskatu saņemtais Video Doorbell Eiropā maksā ap 200 eiro un šī ražotāja videozvanu klāstā ir pa vidu, dārgākais Video Doorbell Elite maksā nepilnus 500 eiro.

    Ierīces kastītē atradīsim videozvanu, vēl vienu papildus vāciņu (bildē nav ticis), pie sienas piestiprināmu pamatni, ķīļus leņķa izveidei (ir redzami bildē zemāk) un veselu lērumu mazu nieciņu – skrūves, vadiņus, diodi, urbi, līmeņrādi, uzlādes kabeli un pat mazu skrūvgriezi. Tātad, mums ir sarūpēts gandrīz viss nepieciešamais, lai šo zvanu piestiprinātu pie sienas un iedarbinātu.

    Ring Video Doorbell 2 ir diezgan pamatīga izmēra ierīce. Durvju zvans ir 12.83 cm garš, 6.35 cm plats un 2.74 cm biezs. Tas darbojas vai nu no 8-24V elektrības izvada, vai ierīcē ievietojamas uzlādējamas akumulatoru baterijas. Durvju zvana komplektācijā ir iekļauti divi vāciņi (tumšs un gaiši pelēks), lai to varam pieskaņot mūsu ārsienai. Tāpat pozitīvi, ka ierīce ir izmantojama arī āra apstākļos – tā izturēs mitrumu un arī temperatūras no -20°C līdz 48°C. Tā kā Latvijas ziemās temperatūras stabiņš mēdz noslīdēt arī zem -20°C atzīmes, interesanti, kas notiks ar videozvanu. Iespējams, ziemas spelgonī nāksies māju atkal padarīt mazāk viedu.

    Lai kamera varētu darboties, tai ir jābūt pievienotai pie Wi-Fi bezvadu interneta tīkla un tam ir jāspēj nodrošināt vismaz 2 Mbps datu pārraides ātrums, jo pie zemāka ātruma video būs vienkārši nebaudāms un mēs nevarēsim lāga saprast, kas par viesi mūs apciemojis.

    Ja runājam par videozvana tehnisko aprīkojumu, tad tajā ir iestrādāta 1080p HD izšķirtspējas videokamera, kas apvienojumā ar tai apkārt iebūvētajiem infrasarkano staru raidītājiem spēj nodrošināt arī nakts filmēšanas režīmu.

    Kamerai ir arī visnotaļ plats objektīvs (160 grādi), tāpēc durvju priekšā notiekošo varēsim apskatīt diezgan labi. Vienīgi kamerai nav diez ko dižs kadru maiņas ātrums – 15 fps un tas nozīmē, ka video nebūs pārāk plūdens. Nakts režīmā infrasarkano staru kamera darbojas pieņemami un varēsim apskatīt kas atnācis arī tumsā. Mikrofona un skaļruņa spējas ir pilnībā pietiekamas, ja zvans atrodas kādā kāpņu telpā, tomēr var būt grūtības uztvert sarunu, ja zvans pielikts pie mājas, kas atrodas blakus skaļam lielceļam.

    Ražotājs norāda, ka videozvans ir jāuzstāda aptuveni 120 cm augstumā no zemes, lai tas varētu labāk noteikt kustības un nofilmēt. Tomēr ne visos gadījumos šāds novietojums būs ērts, tāpēc ierīces kastītē atradīsim arī divus ķīļus ar kuriem varam videozvanu pie sienas pieskrūvēt slīpumā un tādējādi kompensēt vietas trūkumu.

    Attēlā zemāk mēs varam redzēt pamatni, kas pieskrūvējama pie sienas un tad uz tās ar citām skrūvēm piestiprinās pats durvju zvans. Visas nepieciešamās skrūves ir iekļautas komplektācijā.

    Starp citu, ražotājs komplektā ar citiem nieciņiem ir iekļāvis arī mazu līmeņrādi, lai varam ierīci precīzi pielikt pie sienas. Sīkums, bet patīkami! :)

    Ierīces uzstādīšana ir vienkārša

    Pirms ķeramies pie videozvana pirmās ieslēgšanas, sapratīsim kā to var nodrošināt ar elektroenerģiju. Ja noņemsim ierīces priekšējo vāku, uzreiz uzskatāmi redzēsim tās akumulatoru.

    Piespiežam uz metāla plāksnītes un laukā izslīdēs uzlādējams akumulators. Vizuāli tas kaut kādā mērā atgādina fotoaparātos redzētos akumulatorus un tehniski tam ir 6040 mAh ietilpība, kas ir aptuveni kā divu normālu telefonu bateriju apjoms. Uzlāde notiek ar kastē iekļauto (vai jebkuru citu) USB kabeli, kam baterijas pusē ir microUSB spraudnis. Tas nozīmē, ka šo bateriju varēsim uzlādēt kaut no datora. Par uzlādes statusu norāda uz baterijas iebūvētās gaismas diodes. Ja deg tikai zaļā gaisma, baterija ir uzlādēta. Tāpat par ierīces baterijas stāvokli situāciju varam noskaidrot mobilajā lietotnē.

    Jautājums par to, cik bieži šī baterija būs jāuzlādē nav tik viegli atbildams. Tas ir atkarīgs no tā, cik bieži izmantosim šo ierīci un cik bieži liksim tai veikt filmēšanu. Mans novērojums pēc šīs ierīces testa ir tāds, ka vismaz dažus mēnešus ar vienu uzlādi izvilkt varēs.

    Protams, loģisks jautājums ir par to, kā tad mēs dabūsim laukā bateriju, lai to uzlādētu. Redzi, videozvana augšējais vāciņš ir noņemams un drošībai to apakšā varam piediegt ar vienu skrūvīti (ar speciālas formas galvu). Atskrūvējam skrūvīti, noņemam vāciņu un izņemam bateriju. Uzlādējam to un varam atkārtot darbības apgrieztā secībā.

    Ja mums jau ir elektriski darbināms durvju zvans, tad varam šo viedo ierīci pievienot pie elektrības pa taisno pieskrūvējot vadus pie ierīces aizmugurē redzamajām skrūvēm. Šajā gadījumā tā spēs no 8-24V maiņstrāvas avota uzlādēt savu iekšējo akumulatoru, kas tad arī darbinās ierīci.

    Ja plānojam šo videozvanu pievienot pie esoša durvju zvana, tad var nākties izmantot komplektā iekļauto diodi. Ražotājs savā mājaslapā ir izveidojis speciālu skaidrojošo sadaļu par šo tēmu un varam noskatīties arī video.

    Aplikācija saprotama un ar noderīgām iespējām

    Kad ierīce ir uzlādēta un pieskrūvēta pie sienas, varam to savienot ar telefonu. No sākuma uz telefona jāuzstāda Ring mobilā lietotne (pieejama gan Android, gan iOS ierīcēm) un tad tajā jāizveido Ring servisa lietotāja konts, jāizvēlas mūsu ierīce (konkrēto kameru ērti var atrast no lietotnes “noskenējot” ierīces svītru kodu) un tālāk jau sekojam visiem uzstādīšanas vedņa soļiem, lai pievienotu ierīci Wi-Fi tīklam un savienotu ar lietotni.

    Tuvojoties uzstādīšanas vedņa beigu soļiem, jānorāda kameras atrašanās vieta (gan mājoklī, gan mājokļa adrese) un varam ļaut tai piekļaut arī citus cilvēkus, piemēram, ģimenes locekļus.

    Ring lietotnes saskarne ir diezgan saprotama un vienkārša. Pirmajā skatā redzam savas ierīces un uzreiz saprotam, kas ar videozvanu notiek – sarakstā uzskaitīti visi zvani, sarunas un kustības gadījumi. Savukārt, pašas kameras iestatījumos varam redzēt tās akumulatora uzlādes līmeni, palūkoties caur kameras aci uz pie mājas durvīm notiekošo, kā arī kontrolēt kameras paziņojumu daudzumu. Tieši šeit ir maināms arī zvana skaļums. Standarta melodija ir diezgan baisa, gribēsim to padarīt klusāku pirms sieva izdzīs no mājām.

    Paziņojumi uz mobilo telefonu atceļo diezgan operatīvi un tādējādi nepalaidīsim garām mūsu viesi.

    Principā visnoderīgākā Ring lietotnes funkcija ir iespēja regulēt kameras jūtīgumu. Proti, mēs varam norādīt, kuros reģionos uz kustībām nereaģēt, lai visu laiku nesaņemtu nevajadzīgus paziņojumus. Tas noderēs gadījumos, ja noteiktā kameras skata vietā ir kustība, piemēram, lielceļš.

    Tāpat lietotnē varam iestatīt, lai kustības tiek detektētas tikai noteikās dienās un laikos. Var arī dot iespēju kamerai pašai izlemt, kad par kustībām paziņot saimniekam.

    Kameras ražotājs piedāvā arī interesantu iespēju izveidot tādu kā rajona patruļu. Proti, lietotnē var apskatīt informāciju no apkaimē esošo kameru lietotājiem, ja tie ir publicējuši video un komentārus par rajonā notiekošo. Diemžēl man tuvumā neredzēju nevienu šādas kameras lietotāju un nevarēju pārbaudīt kā tas darbojas praksē.

    Ring kameras prot savienoties ar vienkāršo automatizācijas servisu IFTTT un nodot tam informāciju par zvana pogas piespiešanu vai kustības detektēšanu. Caur IFTTT varam noautomatizēt, lai uz šīm darbībām palaižas kādas citas ierīces. Piemēram, varam nokonfigurēt tādu risinājumu, ka uz lieveņa ieslēdzas gaisma, ja kamera detektē kādu kustību. Tāpat Ring kameras spēj sadarboties ar Alexa viedo asistentu.

    Ar Chime Pro aksesuāru padarīsim videozvanu labāku

    Apskatāmo videozvanu var papildināt arī ar aptuveni 60 eiro vērto Chime Pro ierīci. Tas ir bezvadu durvju zvana skaļrunis un reizē arī Wi-Fi tīkla pastiprinātājs. Šo mazuli iespraužam rozetē tuvāk durvju zvanam, Ring mobilajā lietotnē atpazīstam un savienojam ar durvju zvanu. Tad tas skandēs zvana skaņas, ja kāds viesis nospiedīs uz durvju zvana pogas. Tam var nomainīt zvana skaņas, regulēt skaļumu vai vispār likt uz kādu laiku apklust.

    Chime Pro ir konfigurējams ar to pašu Ring lietotni, ko izmantojam videozvanam un lietotnē varam apskatīties Chime Pro statusu (izvēlēto tīklu un tā stiprumu), kā arī nomainīt zvana toni.

    Mums ir pieejami arī maksas plāni

    Ja gribēsim ar videozvanu uzņemtajiem video piekļūt arī vēlāk, lai tos noskatītos atkārtoti, būs jāpērk Ring maksas pakalpojums. Par 3 eiro mēnesī (vai 30 eiro gadā) mēs vienam Ring kameras vai videozvana produktam varam saņemt iespēju Ring mākoņservisā uzglabāt video līdz 60 dienām. Ja maksāsim 10 eiro mēnesī (vai 100 eiro gadā), varēsim līdz 60 dienām uzglabāt video neierobežotam Ring kameru un videozvanu skaitam no vienas fiziskas adreses.

    Ring tīmekļa portālā varēsim apskatīties kameras notikumu sarakstu līdzīgi kā telefona lietotnē, kā arī lejupielādēt atsevišķus video klipus.

    Secinājumi

    Jā, Ring Video Doorbell 2 ir visnotaļ padārgs produkts, ja to uztveram kā vienkāršu durvju zvanu, tomēr tas nav nemaz tik vienkāršs durvju zvans.

    Ja vēlamies iegūt ērtu un automatizējamu ar kameru un skaļruni/mikrofonu aprīkotu durvju zvanu, tad šis Ring produkts ir izmēģinājuma vērts. Šis ir tas gadījums, kad nekas nav pārlieku pārmudrīts un ierīce darbojas. Pateicoties iebūvētajam akumulatoram, tās uzstādīšana ir diezgan vienkārša un kameras kvalitāte dienas un nakts filmēšanai ir pilnībā pieņemama.

    Ja jau kamera spēj detektēt kustību, tad es šādā produktā labprāt gribētu arī saņemt automātisku seju atpazīšanas funkciju. Tad es varētu saņemt paziņojumus telefonā tikai gadījumos, kad pie durvīm pienāk kāds svešinieks nevis paša ģimenes loceklis. Ring, saņemies! :)

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    27 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andris Niklavics
    05.09.2018 10:15

    lietoju Ring kopš 1.versijas jau vairāk kā 2 gadus, ziemā pie -15 sāk nestrādāt, bet tā visumā labs risinājums personāliem mājokļiem, durvju zvana batereja agrāk lādēju 1x mēnesī tagad jau biežāk, sidecam barojas ar saules batereju, chime un chime pro vienreiz iespraudi un aizmirsi strādā kā zvanu signāli…. jā un būtiski ir jābūt ļoti labam wifi pārklājumam

    Jānis
    05.09.2018 10:22

    Bet jautājums kā ir ar drošību? Kā zināms iot industrija uzņem apgriezienus, bet reti kurš vēl ir padomājis arī par drošību pret uzlaušanu – tv, veļasmašīnas, utt. Savienojums ir pa tiešo ar router, bet vai no doorbell puses ir kāda drošība?

    Andris Niklavics
    05.09.2018 10:38
    Reply to  Jānis

    tad kad interesējos(gadi 4 atpakaļ) šis serviss štatos jau bija uzņēmis diezgan lielus apgriezienus, un tur strādāja arī kā apsardzes sistēma,pat ar iespēju izsaukt speciālu dienestu, tā ka ar drošibu bij viss ok.

    arcsin
    05.09.2018 10:37

    Rakstā neatradu informāciju par to, cik tad seniem ierakstiem iespējams piekļūt, ja neizmanto kādu no maksas plāniem?
    Un tā 8-24 VAC barošana ir ņirgāšanās, šaubos, ka daudziem mājās stāv attiecīgs trafiņš.

    Andris Niklavics
    05.09.2018 10:50
    Reply to  arcsin

    tiko patinu vēsturi,aiztinu lidz11.03.2018comment image

    As
    05.09.2018 10:51

    Bez maksas?

    Andris Niklavics
    05.09.2018 10:53
    Reply to  As

    jap

    arcsin
    05.09.2018 11:00

    Jautāšu savādāk – piemēram, redzu, ka 23.03.2018 esi saņēmis zvanu (kāds zvanījis pie durvīm un ir atbildēts), ir iespējams to zvanu (video + audio) aplūkot? Tas pats jautājums attiecas uz neatbildētajiem zvaniem un detektēto kustību.
    Un ja to var izdarīt, tad kāda ir jēga no tiem maksas plāniem?

    Andris Niklavics
    05.09.2018 11:08
    Reply to  arcsin

    aplūkot un nolādēt nekādu problēmu, par plāniem neatbildēšu jo man tāpat viss strādā, var būt tāpēc ka sāku lietot to kad eiropā tas serviss vē nestrādāja kad sāku, nezinu, man apmierina dotajā brīdī tā kā ir lietojot vairāk kā 2 gadus. Pieja ir visai ģimenei, pat vienreiz dēls atbildēja uz durvju zvanu būdams Berlīnē :D

    As
    05.09.2018 11:38

    O, šī jau ir uzrunājoša funkcionalitāte!

    Kristaps Skutelis
    05.09.2018 21:19
    Reply to  arcsin

    Atvaino, ka tik novēloti atbildu, bet tikai tagad tiku mājās pie šī verķa, lai varu sataisīt ekrānšāviņu. Īsumā – bez maksas pakalpojuma pirkšanas šobrīd nevar piekļūt video ierakstiem un durvju zvans izmantojams tikai, lai reālā laika režīmā skatītos video un runātos ar viesiem.comment image

    As
    05.09.2018 10:58

    200€ par durvju zvanu ar video funkciju izklausās kosmiski dārgi, bet neesmu interesējies par alternatīvām!
    Lādēt durvju zvanu, viedo tumbiņu, utt utjpr jau velk uz mūslaiku realitāti- anekdoti, ka no mājas ir tik viegli iziet, tik pirms tam jāuzlādē telefons, plkst, planšete, laptops, autopults etc etc

    Andris
    05.09.2018 11:24

    Sveiks, Kristap! Paldies par apskatu. Saki, lūdzu, vai komandā esiet apsvēruši arī veidot video apskatus vai podkāstus? Ja nē, tad kāds ir galvenais iemesls?

    Kristaps Skutelis
    05.09.2018 11:44
    Reply to  Andris

    Paldies! Mēs ik pa laikam esam domājuši par satura formātu papildināšanu, taču pagaidām pamatā turamies pie teksta/attēliem. Video saturs ir sarežģīts un padārgs ražošanā, lai tas būtu baudāms. Bet noteikti kaut kas nāks laukā arī šādā formātā.

    Podkāstiem es īsti nejūtu pieprasījumu. Domā vajadzētu? Tu pats klausītos? Savas domas par šo jau agrāk rakstīju privātajā blogā https://kristaps.lv/vai-mums-vispār-ir-vajadzīgi-tehnoloģiju-podkāsti-latviski-e7b6da78a686

    Andris
    05.09.2018 12:26

    Es to vaicāju tāpēc, ka sanāk daudz laika pavadīt kustībā, un kā reiz podkāsti noderētu, ko paklausīties. Man pat video kvalitāte, nav tā svarīgākā, kā pats formāts. Pirms laika ar video palīdzību stāstīji par sony telefonu, bija ok. Es pat pašu video neskatījos, bet klausījos informāciju. Šobrīd jāiztiek ar Starfm tehnoloģiju rubriku, LV neviens cits neko nepiedāvā šajā segemntā audio formā, vai arī neesmu atradis.

    Protams, gan jau ņemot procentu, cik daudziem, tas podkasti varētu interesēt, beigās ieguldīties laiks neatmaksātos.

    Kristaps Skutelis
    05.09.2018 14:38
    Reply to  Andris

    Es esmo domājis par kaut cik regulāru podkāstu, kurā ne tikai izrunā perioda (nedēļa vai mēnesis) aktualitātes, bet arī aicina uz sarunu viesus, bet viss atduras pret laiku. Sieva mani mājās nelaidīs, ja es vēl mazāk laika pavadīšu mājās ar ģimeni :)

    05.09.2018 16:45

    Video formātā, pie attiecīga auditorijas apjoma, parādās dažādas papildus iespējas pārdot reklāmu. Product placement, produkta pieminēšana u.tml. ;)
    Tas tiek ņemts vērā domājot par budžetiem?

    Kristaps Skutelis
    05.09.2018 16:49
    Reply to  Smirnoff

    Nu ko nozīmē “pie attiecīga auditorijas apjoma”? Latvijā tas auditorijas apjoms latviski ierunātiem video nekad nebūs vērā ņemams, lai būtu interesants reklāmdevējiem. Un, manuprāt, tie milzu ieguldījumu skrienot pēc šīs auditorijas nekad sevi neatpelnīs. Savukārt, veidot saturu krievu vai angļu valodā šobrīd ir bezjēdzīgs pasākums, jo mūsdienās vairs nav iespējams konkurēt ar Markusu, Linusu vai Lūisu.

    Uldons
    05.09.2018 12:11

    Kristap, Tu testē programmatūru vai ēdienu? Esi pamatīgi apvēlies!

    Kristaps Skutelis
    05.09.2018 14:38
    Reply to  Uldons

    Tā ir ar tām platleņķa lēcām, viss izskatās baigi apaļš :D

    Maris Laudams
    05.09.2018 12:34

    Nest atpazīst cilvēkus un kamera esot labāka un konektējas ātrāk.
    Es gan izdomāju nepirkt, nespēju pārliecināt sevi, ka tā ir tās naudas vērta.
    Nopirku Yi 1080 outdoor camera. Nav zvans, bet kustības sensors ir, var sarunāties ar cilvi kas stāv pie durvīm (nevajadzīga funkcija, jo notification pienāk tikai tad, kad šams jau prom) un uzfilmēts ir diezgan labā kvalitātē. Samaksāju ap $40 no amazon.
    Ring attīstītās valstīs ir nozagšanas garantija. Ja tas tiek nozagts, tad pirmo reizi to nomaina bez maksas. Latvijā ar tāda ir?

    Bils
    05.09.2018 12:47

    Izmantoju Slinex risinājumu, pamatīgs dzelzs zvans OUV-V10, iemūrējams sienā vai pieskrūvējams uz sienas. Maza video actiņa, nezinātājs pat nepateiks ka ir VIDEO novērošana. Infrasarkanās diodes minimālas. Pieslēgums pie iekšējā 10” monitora ar kabeli un tas tālāk jau pie 220V tiek pieslēgts ar 12V adapteri. Papildus Wi-Fi kastīte, ko iegādājos atsevišķi lai var no telefona un datora atbildīt vai pētīt apkārtni.
    Ir dārgāks monitora modelis SL-10IP-SB kur Wi-Fi raidītajs jau iebūvēts.
    Saskaitot kopā sanāks gan daudz dārgāk par Dorbell II. Bet klāt nāk monitors.
    Iegādajos pirms pusotra gada: http://www.drosibai.lv/piekuves-sistmas/slinex

    Saf
    06.09.2018 10:06

    Nu a ja šitas pielikts pie vārtiņiem ielas pusē, vai žuļiks nevar to vienkārši noplēst un aiznest? Un jau cits īpašnieks to skrūvēs pie sētas… 200eur ir gards kumoss….

    Kristaps Skutelis
    06.09.2018 10:50
    Reply to  Saf

    Tele2 solījās noskaidrot vai Latvijā darbojas tā nozagšanas garantija ko Ring piedāvā citās zemēs.

    eerr
    07.09.2018 08:28

    Mja, katram savs. Es savu durvju zvanu esmu atvienojis, lai nezvana neviens negaidīts. Kas nāks ciemos, pirms tam ar tel. zvanu pieteiksies, tad arī durvis atvēršu :D

    Etiens
    07.09.2018 19:07

    Kā ar drošību pret garnadžiem? Tie var to noskrūvēt tāpat kā saimnieks pieskrūvējis?

    Dmitirjs
    04.12.2021 12:49
    Reply to  Etiens

    Ir IP domofoni ko var iebuvēt stabā vai sienā, tad nevar noskruvēt viegli. Ieskatīju šo variantu no Dahua ražotaja – https://dir.lv/lv/dahua-video-domofons-vto2202f-p-dahua-lv.html

    Reklāma