Web Analytics
More
    Reklāma

    BlackBerry cieš no atpakaļ atgrieztiem Priv modeļiem

    Jaunākie raksti

    BlackBerry ir iekūlies visai neapskaužamā situācijā. BlackBerry Priv ir ražotāja pirmais viedtālrunis, kas ticis pie Android operētājsistēmas ar BlackBerry pievienotām drošām lietotnēm. BlackBerry Priv pamatideja bija BlackBerry virzienā vilināt jau esošus Android lietotājus, tomēr tiek lēsts, ka pārsvarā Priv iegādājas BlackBerry, un attiecīgi arī BlackBerry OS fani. Daudzi no bijušajiem BlackBerry OS lietotājiem ir vīlušies Android un atgriež iegādātos Priv viedtālruņus atpakaļ veikaliem.

    BlackBerry lēsa, ka 2015. gada pēdējos trīs mēnešos tiks pārdoti vismaz 850 000 BlackBerry viedtālruņi, tomēr pārdošanas apjomi bijuši vien 600 000. Iepriekš BlackBerry pārstāvis intervijā atklāja, ka BlackBerry Priv nav pēdējais Android darbinātais ražotāja viedtālrunis. Turklāt Google atbalstot BlackBerry centienus veidot drošus Android viedtālruņus – tas ceļot Android operētājsistēmas prestižu.

    Reklāma

    CES 2016 norises laikā BlackBerry izpilddirektors Džons Čens (John S. Chen) norādīja, ka visu 2016. gadu BlackBerry izmantos tikai un vienīgi Android, jauni modeļi šī gada laikā ar BlackBerry OS nav gaidāmi. Tirgus zinātāji pieļauj, ka BlackBerry ar pāreju uz Android varētu būt sevi vismaz pagaidām izglābis no pilnīgas izzušanas, kā tas notika ar Palm un Nokia. Džons Čens arī izstāstīja, ka šogad gaidāms vēl vismaz viens vai divi jauni BlackBerry viedtālruņi, kā arī tikšot turpināts darbs pie BlackBerry Android operētājsistēmas lietotnēm.

    Sagaidāms, ka abi nākamie BlackBerry modeļi būs daudz lētāki, jo BlackBerry Priv 700 dolāru cena nespēj konkurēt ar Samsung un citiem lielajiem ražotājiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vilnis Salenieks
    07.06.2016 15:54

    izvēlējos Priv deļ klaviatūras (bet protams) un šī apstākļa dēļ nēesmu vīlies, podziņas ir pamazas, tomēr pogas ir pogas – sen jau meklēju un beidzot ir, otra lieta, kas patīk ir ekrāns, cik zinu nav labākais, kas dabūjams, bet patīk. Tas kas nepatīk un nepartraukti kaitina pēc nepilnu mēnesi ilgas lietošanas ir Android, pierasts pie Windows telefona :) kas pats draņķīgākais, pēc tik neilga laika jau jūtu izmaiņas OS darbībā, sākusi kautkur aizķerties, kam visticamāk par iemeslu ir nto aplikāciju likšana virsū un ņemšana nost, Windows šajā ziņā pat pēc vairākiem gadiem turējās kā tikko pirkts bez kādiem bremzējumiem, ā un atbloķēšanas poga kreisajā pusē ir kretīnisks stulbums :D

    digitalk
    07.06.2016 21:23

    patiesībā atbloķēšanas poga arī labajā pusē ir stulbums. šajā ergonomikas ziņā āboļi tomēr pieturējās pie labākā – uz tlf augšmalas.

    PurvaVelns
    07.06.2016 21:49
    Reply to  digitalk

    pati labākā atbloķēšanas poga ir pirkstu sensors uz aizmugures vāka. es jau ņemot no kabatas ārā esmu atbloķējis. tas tiešām ir neticami ērti. Savukārt bloķēju ar īpašu lock pogu uz ekrāna, kas pie viena nokilo visas neaizsargātās programmas un iztīra kešatmiņu, temp failus un citu drazu.

    com
    07.06.2016 21:55
    Reply to  PurvaVelns

    App kill samazina baterijas darbības laiku un ir absolūti nevajadzīga darbība, ja vien kāda aplikācija ir uzkārusies.

    PurvaVelns
    07.06.2016 22:09
    Reply to  com

    loti interesanti

    digitalk
    08.06.2016 14:44
    Reply to  PurvaVelns

    ziemas laikā nēsā speccimdus, kas atdarina tavus pirkstu nospiedumus? :)

    PurvaVelns
    08.06.2016 14:50
    Reply to  digitalk

    nu man nekur nav jāiet – darbs un mājas vienā ēkā, veikals blakus. Telefonu uz ielas praktiski nelietoju.

    Vilnis Salenieks
    08.06.2016 09:44
    Reply to  digitalk

    nezinu, pie Priva izmēriem augšā nebūtu ērti, bet kreisajā malā spiežot mūžīgi saspiežas uz otra sāna esošās skaļuma pogas un būtībā nākas kautkā nedabīgi žonglēt, lai tas nenotiktu :@ :D

    digitalk
    08.06.2016 15:03

    ergonomika izskatās atstāta novārtā, tagad visi pēc dizaina dzenas vai mēģina izgudrot kādas ‘inovatīvas’. tā kā parasti klaviatūras nav, tad pogas jāizvieto uz malām un novietot dažādu funkciju pogas blakus ir pilnīgākais stulbums.

    Reklāma