Web Analytics
More
    Reklāma

    4. janvārī pārstās darboties vecākas BlackBerry ierīces

    Jaunākie raksti

    Lai arī Latvijā BlackBerry mobilās ierīces tā arī nespēja iemantot vērā ņemamu popularitāti, ik pa laikam varēja manīt zīmola fanus. Arī globāli BlackBerry neveicās ar biznesa attīstību un 2015. gadā uzņēmums pārgāja uz Android platformu un pašu ierīču izstrādi pārdeva TCL, kas gan 2020. gadā paziņoja, ka pārtrauks ražot BlackBerry ierīces.

    Ja nu dzīve ir tā iegrozījusies, ka joprojām lieto vecu BlackBerry ierīci, kuru darbina BlackBerry OS, tad zini, ka jau nākamnedēļ tiks atslēgtas dažas noderīgas funkcijas. BlackBerry ir paziņojs, ka beidz atbalstīt BlackBerry OS un BlackBerry PlayBook OS. No 4. janvāra šīs ierīces vairs nespēs uzticami nodrošināt zvanus, SMS un glābšanas dienesta (112) izsaukumus. Tāpat var būt problēmas pieslēgties WiFi un mobilo sakaru tīkliem. BlackBerry Link, BlackBerry Desktop Manager, BlackBerry World, BlackBerry Protect, BlackBerry Messenger un BlackBerry Blend lietotnēm būs ierobežota funkcionalitāte.

    Reklāma

    BlackBerry pēc ierīču ražošanas biznesa nodošanas TCL rokās turpināja attīstīt programmatūru, taču 2019. gadā slēdz savu populāro BlackBery Messenger (BBM) servisu un TCL tā arī nespēja ar jaunajām ierīcēm ielauzties Android ierīču pasaulē. Šobrīd BlackBerry izstrādā QNX operētājsistēmu, ko savos auto izmanto Toyota, Audi, Honda un citi auto ražotāji.

    Ehh, pilnīgi nostaļģija parāva. Es pats savulaik pat biju nopircis klasisku BlackBerry telefonu un mēģināju to palietot. Atceros, ka patika tastatūra, bet nepatika tas, ka vajadzēja pieslēgt BlackBerry servisus, lai ierīce būtu kaut cik lietojama. Tāpat problēmas radīja nespēja normāli rakstīt latviski. Bet kā dzelzis tas telefons bija lielisks. Vai tev sanāca palietot kādu BlackBerry ierīci? Kādas atmiņas palikušas par šo periodu?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    kaspis
    02.01.2022 21:20

    tas vispār ir likumīgi?

    Muah
    03.01.2022 10:41
    Reply to  kaspis

    Darbināt tik vecas un nedrošas ierīces? Labs jautājums.

    Aigi_nr1
    03.01.2022 10:16

    Vēl joprojām uzskatu, ka labākā jebkāda formāta tastatūra pieder BB 9900 Bold. Tik ātri uz neviena cita telefona nespēju un droši vien arī nespēšu rakstīt.
    Eh, ja vien būtu LV valoda un aplikāciju pieejamība

    davix
    03.01.2022 10:44

    Žēl ka tā. Lietoju pēc uzbūves principa analogu Nokia E72 un liekas šie bija lieliski “biznesa” tipa telefoni gan no praktiskā, gan dizaina aspekta.

    Pēc E72 grasījos pāriet uz BlackBerry, bet bija jau par vēlu. Nebija vairs pieejami oficiāli Latvijas tirgum paredzēti un arī BlackBerry sāka atsacīties no fiziskās klaviatūras.

    Jānis
    03.01.2022 11:11

    Es domāju, ka problēma nebija tajā, ka pie mums neiemantoja popularitāti, bet gan tas, ka BB parādījās salīdzinoši vēlu (pret pārējo pasauali) un tad, kad parādījās, operators (tajā laikā liekas, ka tikai Bite varēja nodrošināt BB pakalpojumus) pārlieku “nestūma” tos tirgū.
    Man arī bija BB 9900 B, ko lietoju paralēli ar iPhone 4. Man palikušas tik labākās atmiņas par BB, protams, īpaši par klaviatūru un viesabonēšanas iespējām, kas tajā laikā bija izteikti dārgas, bet BB ar saviem servisiem ļoti samazināja datu pārraidi un līdz ar to faktiski varēju to lietot bez ierobežojumiem atrodoties viesabonēšanā. Tas tagad varbūt liekas nedaudz smieklīgi, bet tad pavisam tā nebija.
    Un, savukārt, salīdzinot ar iphone 4, atceros, ka tieši “izklaidei” lietoju pārsvarā iphone, bet darba lietām BB, jo tieši šādi tās ierīces arī bija būvētas – BB izteikti koncentrējās uz darba lietām un tās pildīja lieliski. Tie tieši tas, manuprāt arī nogalināja BB, jo diemžēl negāja līdzi laikam. Patiesībā jau ļoti līdzīgi kā ar Nokia, tik BB bija ticis līmeni tālāk. :)

    karlis
    03.01.2022 12:33

    Bija gan Z10 gan Z30. labi aparāti. Blackberry lielākā problēma (tas pats arī MS), ka tas bija tikai viens no daudzajiem biznesiem. Pie kam, ar ne pārāk lielu prioritāti. No turienes arī tāda attieksme. Riktīgs Ceplis laikam tur bija pieņemts darbā.

    Zurabs
    03.01.2022 21:39

    Ilgi lietoju BB Key One – fantastisks telefons, klaviatūra fenomenāla. Diemžēl nācās atteikties par labu Apple un nekādā sajūsmā par to neebiju. Joprojām butu gatavs atgriezties pie BB ar fiziskajām pogām, ja šie telefoni atkal reiz atdzimtu.

    Reklāma