Web Analytics
More
    Reklāma

    TCL paziņo par BlackBerry viedtālruņu galu

    Jaunākie raksti

    BlackBerry zīmola izmantotājs TCL Communication paziņojis, ka šī gada augusta beigās uzņēmums pārtrauks pārdot BlackBerry viedtālruņus. TCL izmanto BlackBerry zīmolu un ražo BlackBerry viedtālruņus kopš 2016. gada nogales.

    Ja kāds man prasītu, vismaz Eiropai un noteikti Latvijai BlackBerry nāve nav nekāds zaudējums. Globāli BlackBerry nepaspēja laicīgi ielēkt Android vilcienā, kā arī pie mums īstos BlackBerry piedāvāja tikai Bite kopā ar dīvainu (citādu…?) tarifu plānu. Esam arī pāris BlackBerry viedtālruņus apskatījuši, un tie noteikti nebija savas cenas vērti.

    Reklāma

    TCL Communication vasaras nogalē beigsies tiesības izmantot BlackBerry zīmolu viedtālruņu dizaina izveidei un arī to ražošanai. Zem TCL gādīgi atplestajiem spārniem tapa BlackBerry KEYone, Motion, KEY2 un KEY2 LE viedtālruņu modeļi.

    Pastāv gan neliela iespēja, ka BlackBerry zīmolu pārņems kāds cits ražotājs.

    Avotstwitter
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rihards Veters
    04.02.2020 09:27

    Žēl par šiem jaunumiem. Savā laikā ļoti patika BlackBerry Bold Touch 9900.
    Pēc iPhone 5 iegādes turpināju lietot Blackberry kā savu otro telefonu aptuveni divus/trīs gadus.

    Andees
    04.02.2020 09:41

    Žēl ka tā. Es domāju, ka BB telefoni netika pienācīgi novērtēti. Varbūt arī paši nedaudz noslinkoja ar virzību uz priekšu, bet ja vēl atceramies modeli Z10 kas bija celmlauzis žestu vadībā (tam nebija home button, kā iphone x un viss notika ar žestiem), tad tas lietojamības, izturības ziņā bija nepārpējams. Tāpat 9900 Bold ir leģendas vērts.

    04.02.2020 11:49

    Kļūda par Bites plānu – vismaz KEYone varēja mierīgi nopirkt un lietot pie sava operatora.
    Par cenu arī jautājums kā noteikt cik tā ir adekvāta/vērta tādam nišas produktam?
    Kopumā jau zaudējums ir gan, jo samazinās izvēles dažādība. Konkurence šoreiz ne tik ļoti, jo TCL ražo vēl citus telefonus.

    Kursors.lv
    04.02.2020 11:52

    Sensenos laikos, kad BlackBerry bija īsts BlackBerry, telefoni bija izmantojami tikai ar speciālu interneta servisu, kuru Latvijā pirmie (vai pat vienīgie) piedāvāja Bite. Pēc tam, kad BlackBerry kļuva par kārtējo Android telefonu, tas, protams, vairs nebija nepieciešams.

    Janis Murnieks
    04.02.2020 12:57

    par to internetu : “jā un nē” . Lai lietotu “normāli” bija nepieciešams BIS/BES ( blackberry Internet service vai Blackberry enterprise service ) bet bija arī čīti : Aplikācijas instalē sēžot pie wifi un lai piekļūtu webam ( vietnēm urām nebija savas aplikācijas ) lieto iepriekš uzinstalēto opera brouzeri .
    Biš savdabīgs pasākums bija gan , bet nekādu dižu problēmu nebija to visu panākt , lai darbojas uz BB 8820 tālajā 2008/2009 gadā . Ar ZeltaZivtiņu .

    un kautkad vēlāk ( pēc 2010 ) Arī Tele2 sāka piedāvāt BB BIS/BES pakalpojumus . tiesa cik atceros – dārgāk nekā “parastie” pieslēgumi un pakalpojumi .

    Janis
    04.02.2020 12:25

    Es gan teiktu, ka tas tarifu plāns tiem laikiem bija revolucionārs – ar neierobežotu internetu.
    Vēl tagad ar siltumu atceros 9900 b, kuru aktīvi tajā laikā kā hotspot izmantoju.

    Krotow
    05.02.2020 19:59
    Reply to  Janis

    Jaunībā zāle vienmēr ir zaļāka ;)

    Oskars
    04.02.2020 16:58

    Cereju vel ieraudzit no jauna TCL Blackberry Passport 2. Zheel, ka taa. :( Bet nu arii sie teefoni kas iznaca ar android nu i bezjedzigi, jo atjauninat neko nevar un bootload nav atblokjejams. :(

    Aigi
    05.02.2020 09:13

    Tiešām žēl. Bold 9900 viennozīmīgi ierindojas manā TOP3 smārtfonu topā. Uz ekrāna tik viegli un ātri nekad tā arī neesmu iemācījies rakstīt, pat ar visu papildus zīmju ievadi, lai rakstītu ar latviešu burtiem, ja nemaldos bija ii vai būtu ī un II lai Ī un tamlīdzīgi. Eh, kur tie laiki.

    Kursors.lv
    05.02.2020 22:00
    Reply to  Aigi

    Aha, mana īsā pieredze ar BlackBerry bija ap to pašu laiku. Paņēmu pie Bites uz nomaksu, bet izturēju tikai pāris mēnešus, jo jau toreiz biju aktīvs tviterī un nevarēju normāli iztikt bez LV simboliem. Bet kā ierīce un softs man patika. Atmiņas, atmiņas.

    Andris
    05.02.2020 18:46

    Nu ļoti žēl. Es tagad tieši domāju kad laiks būs nomainīt KeyOne uz Key3 kad iznāks, bet nesagaidīšu. Speciāli Key2 nepirku jo tas ir tas pats KeyOne faktiski.
    Pēc Youtube apskaties Key3 bija jabūt ar pilnvērtīgāku ekrānu un to ļoti gaidīju.
    Ļoti žēl.
    Ceru kad tomēr kāds pārņems stafeti un iznāks kāds foršs klaviatūrnieks.

    Reklāma