Web Analytics
More
    Reklāma

    BlackBerry KEYone apskats

    Onkulītis tirgū pārdeva kartupeļus par 50 eiro kilogramā, jo ļoti vajadzēja naudu.

    Jaunākie raksti

    BlackBerry zīmols, kas ir attiecināms uz viedtālruņu ražošanu, 2016. gada pašā nogalē tika pārdots Ķīnā bāzētam uzņēmumam TCL, kas ražoja abus pēdējos vecā BlackBerry izveidotos viedtālruņus – DTEK50 un DTEK60. Līgums ar TCL nosaka, ka ķīniešu uzņēmums izstrādās, ražos, pārdos un nodrošinās atbalstu BlackBerry zīmola mobilajām ierīcēm. Tikmēr BlackBerry šīm ierīcēm nodrošinās programmatūru un tiešsaistes servisu darbību.

    Vecajam BlackBerry ar viedtālruņu pārdošanu neveicās jau vairākus gadus. Viedtālruņu bizness tikai zaudēja naudu, tāpēc tika pieņemts smags lēmums pāriet uz Android operētājsistēmu un pēcāk – nodot ierīču izstrādi un ražošanu citās rokās. BlackBerry ir izziņojis, ka pēdējos pāris ceturkšņos apgrozījums ir bijis ap 300 miljoniem dolāru. Pirms četriem gadiem BlackBerry ceturksnī apgrozīja vairāk nekā miljardu dolāru.

    BlackBerry KEYone filozofija daļēji varētu būt skaidra – apvienot labāko no skārienekrāniem kopā ar tik ļoti iecienīto BlackBerry QWERTY tastatūru, bet vienmēr paliek jautājums, vai mūsdienās ievade skārienekrānos nav gājusi tik tālu, ka podziņas nespēj nodrošināt pat daļu no ievades ērtībām un ātruma… Un tad vēl ir jautājums par drošību – cik drošs ir Android, cik kādu drošības līmeni BlackBerry spēj piedāvāt jaunajās lietotnēs? Vai kādam maz šīs BlackBerry lietotnes vairs ir nepieciešamas?

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 7.1 Nougat
    • Ekrāns: IPS LCD, 4.5 collas, 1080 x 1620, ap 433 ppi, Corning Gorilla Glass 4 skrambudrošs ekrāna pārklājums
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 625, astoņi 2.0 GHz Cortex-A53 kodoli, Adreno 506 video apakšsistēma
    • RAM: 3.0 GB
    • Atmiņa: 32 GB, microSD līdz 256 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/ac/b/g/n, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.2 (A2DP, LE), 4G, NFC, USB Type-C
    • Kameras: 12 megapikseļi, HDR, fāzes nobīdes autofokuss, sejas noteikšana. 2160p ar 30 fps video. 8 megapikseļu priekšējā kamera
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS, BDS2
    • Papildus: e-kompass, barometrs, pirkstu nospiedumu lasītājs, USB Type-C un ātra akumulatora uzlāde (Quick Charge 3.0, 50% 36 min), fiziska, kapacitīva QWERTY tastatūra
    • Izmēri un svars: 149.1 x 72.4 x 9.4 mm, 180 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 3505 mAh
    • Krāsa: Black
    • Cena: ap 650 eiro pie operatoriem, ap 600 eiro interneta veikalos

    Izskats un uzbūve

    BlackBerry KEYone vizuāli pavisam noteikti atšķiras no ikdienā redzētiem viedtālruņiem. Visuzkrītošākā BlackBerry KEYone pazīme ir viedtālruņa tuklums, ražotājs apgalvo, ka KEYone ir 9.4 mm biezs, kas varbūt neizklausās tik traki laikos, kad iPhone 7 ir 7.1 mm biezs, Galaxy S8+ ir 8.1 mm biezs, tomēr 9.4 mm ir daudz. KEYone drīzāk ir CAT viedtālruņu graciozitātes lauciņā, nevis moderna viedtālruņa smuidrumā.

    Viedtālrunis veidots no metāla, Corning Gorilla Glass 4 stikla un mākslīgās ādas, tas ir patīkami smags, radot pārliecinošu sajūtu. Visas kameru un sensoru acis, un vienīgā skaļruņa restes veidotas pamatīgas. Var jau sacīt, ka šāda izmēra un biezuma viedtālrunim tas piederas, man gan gribētos KEYone kabatā just nedaudz retāk. Galvenās kameras izvirzījums ir pārāk uzkrītošs, tas varētu ļoti ātri saskrāpēties, un mazās rieviņas ap kameras aizsargstiklu ātri piecūkojas.

    Vēl viens pamatīgs mīnuss ir ekrāna bloķēšanas pogas atrašanās vieta pēc labākajām ķīniešu tradīcijām – kreisajā pusē. Nenormāli neparocīgi. KEYone kādu mirkli varēja nodefinēt labajā pusē esošo pogu (Convenience key) ekrāna bloķēšanai, bet pēdējais programmatūras atjauninājums šo iespēju atņēma. Bet arī tad, kad tas bija iespējams, realizācija bija dranķīga. Ja telefonu aizbloķē ar “neērto” pogu, tad to var atbloķēt ar pirksta nospieduma nolasītāju. Ja telefonu aizbloķē ar Convenience key, tad ar pirkstu nospiedumu vairs nepietiek un jāievada PIN kods vai jāšvīkā figūra pa ekrānu. Faktiski definējamā poga tikai traucē, tā ir kā Bixby poga Samsung Galaxy S8, tikai nepareizi un maldinoši izvietota.

    Dīvaini, bet biznesa cilvēkiem noderīgā divu SIM karšu iespēja viedtālrunī nav nonākusi, turklāt tā nav pieejama nevienā reģionā.

    Pirkstu nospiedumu nolasītājs izvietots visai ērti izvietots QWERTY tastatūra Space pogā. Manuprāt, KEYone saņēmis ļoti precīzu nospiedumu nolasītāju, tas nekad nekļūdījās. Turklāt, ja esi iestatījis pirkstu nospiedumu nolasītāju, tad viedtālruņa ekrānu varēsi atbloķēt ar to. Aizslēgšana gan vēl arvien tiek risināta tikai ar nepareizajā pusē izvietoto pogu.

    Biju gaidījis, ka šāda izmēra viedtālrunis būs saņēmis stereo skaļruņus, bet KEYone ir tikai viens salīdzinoši nožēlojams skaļŗunītis.

    Viedtālrunis saņēmis gana košu 4.5 collu LCD IPS ekrānu ar 3:2 malu attiecību. Šāda malu attiecība nozīmē varbūt nedaudz ērtāku ikdienu, bet filmas būs ar milzu platām, melnām malām un dažkārt arī spēles izskatīsies dīvaini. Šobrīd visi ražotāji no 16:9 pāriet uz vēl garenākiem ekrāniem.

    Tastatūra

    BlackBerry KEYone tastatūra ir drīzāk viduvējība, jo pogu forma dēvējama par plakanu, tās vairs nav tik iecienītās BlackBerry podziņas ar vienu izceltu pogas stūri, kā tas bija, piemēram, BlackBerry Passport. Ja labi ieskatās, pogas ir nedaudz ar vienu izceltu stūri, bet tas ir niecīgs un attiecīgi nekādi nepalīdz. BlackBerry KEYone tastatūra ir skārienjūtīga – varēsi ritināt ekrānā redzamo šurpu turpu, nemaz nepieskaroties ekrānam.

    Atļaušos atzīmēt, ka mūsdienās ievade skārienekrānā ir kļuvusi tik ātra, ka KEYone tastatūra nespēj tai tikt līdzi. Īpaši tas attiecas uz teksta ievadi angļu vai kādā citā lielajā valodā. Latviešu valodā ievade būs kārtīgs pain in the a$$ – lai iegūtu speciālās rakstzīmes, nāksies pieturēt ilgāk fizisko tastatūras pogu un pēc tam izvēlēties garo vai mīkstināto burtu skārienekrānā. Vai arī izmantot vārdu ieteikumus no vārdnīcas, kas tīri labi darbojas arī latviski, taču kaut kādā mērā mazina jēgu no fiziskas tastatūras.

    KEYone varēsi tastatūru izmantot kā īsinājumtaustiņu, kopumā iegūstot līdz pat 52 dažādām papildiespējām. Piemēram, vari F taustiņu nodefinēt kā īsceļu uz Facebook lietotni vai ātro zvanu Ferdinandam. Praksē tas nozīmē to, ka atliks pogu paturēt ilgāk un tiks veikts zvans Ferdinandam. Vai atvērts Facebook.

    Kopumā – KEYone tastatūrai varbūt arī ir kāds pielietojums, bet tas noteikti nav latviešu valodā rakstošiem ļaudīm.

    Programmatūra un lietotnes

    BlackBerry KEYone ieguvis Android 7.1.1 Nougat kopā ar BlackBerry veidotām saskarnes niansēm un BlackBerry lietotnēm no Google Play veikala. Atļaušos uzsvērt, ka jebkurš var doties ar savu parasto Android viedtālruni uz Google Play veikalu un bez maksas vai par niecīgu maksu iegūt visas BlackBerry iespējas savā viedtālrunī. Nemaz nebūs jāpērk KEYone.

    BlackBerry Hub apvieno paziņojumus vienā vietā no visām lietotnēm, turpat varēsi redzēt zvanus, ziņas un citu informāciju. BlackBerry Hub vari pievienot paziņojums no BlackBerry Messenger, SMS, vairākiem e-pastu kontiem, LinkedIn, Facebook, Instagram, Facebook Messenger, Slack, WhatsApp un Twitter. Ērti? It kā jā, bet ir jāiegulda nežēlīgs darbs, lai sakārtotu vēlamo informāciju, kas parādās BlackBerry Hub. Pretējā gadījumā tu paliec ar vājprātīgi neapskaužamu un neapkalpojamu informācijas apjomu.

    BlackBerry Messenger saziņas lietotne mēdz demonstrēt reklāmas, kas biznesa klases lietotnei ir absolūti nepieļaujami. Tālāk laikam te nav nekas piebilstams.

    Tāpat atradīsi privātuma lietotni Privacy Shade, kas aptumšo lielāko daļu ekrāna, parādot tikai nelielu daļu no informācijas, lai kāds pār plecu nevar noskatīties. Pievienota arī DTEK drošības lietotne. Bet, kā jau minēju sākumā, tās visas ir iegūstamas Play veikalā ar visparastāko 150 eiro Android viedtālruni.

    BlackBerry KEYone nav iekļautas pāris lietotnes, piemēram, attēlu galerija un failu pārlūks. Tāpat lietotājs uzdursies nevienai vien latviski neiztulkotai viedtālruņa sadaļai.

    Kopumā jāatzīst, ka nemaz neesmu sajūsmā par BlackBerry KEYone lietotnēm un iespējām. Lietotnes izskatās drusku samocītas, internetā atrodama informācija, ka dīvainā ekrāna izšķirtspēja liek dažām lietotnēm apjukt. Piemēram, Geekbench nespēja sadarboties ar KEYone ekrāna izšķirtspēju.

    Ātrdarbība

    BlackBerry KEYone cena ir nedaudz zemāka par Samsung flagmaņiem, tomēr te ir jāsaprot, ka KEYone saņēmis tikai Qualcomm Snapdragon 625 procesoru kopā ar ne pārāk diženu 32 GB atmiņu un 3 GB RAM. Par KEYone cenu daži ražotāji pacenšas ielikt 6 līdz 8 GB RAM kopā ar vismaz 64 GB vai pat 128 GB atmiņu un jaunākās paaudzes Snapdragon 835 procesoru.

    KEYone ātrdarbība ikdienai ir pietiekama, bet var just, ka ik pa laikam ar Snapdragon 625 procesoru ir par maz, lai apkalpotu viedtālruni. Visvājākais posms KEYone ātrdarbībā ir lēnā iebūvētā atmiņa, kas ar 273 MB/s lasīšanas un 74 MB/s rakstīšanas ātrumiem ir viena no lēnākajām redzētajām atmiņām. Absolūti nepiedodami ierīcei par 600 eiro. Šādas atmiņas liek viedtālruņiem par 100 eiro. Nepārspīlējot!

    Akumulators

    Li-Ion 3505 mAh akumulators nav milzis, tomēr tas ir vērtējams kā nedaudz virs vidējā šī gada viedtālruņiem, kas iegādājami pie mums. BlackBerry KEYone saņēmis arī visai agresīvu enerģijas taupīšanu, un viedtālrunis zaudē nieka 2% enerģijas nakts laikā. Zemie enerģijas tēriņi tukšgaitā ļauj ar vienu uzlādi nodzīvot pusotru līdz pat divas diennaktis.

    HD video skatīšanās pilnā ekrāna spožumā 90 minūtēs notērē ap 12% enerģijas. Līdzvērtīgas veiktspējas viedtālruņi ar 5.5 collu ekrāniem tērē aptuveni divas, daži pat trīs reizes vairāk enerģiju.

    KEYone uzlāde ir ļoti ātra – Quick Charge 3.0 nodrošina 50% uzlādi 36 minūšu laikā vai 100% uzlādi vienā stundā un 50 minūtēs. Boost Mode samazina viedtālruņa veiktspēju uzlādes laikā, tādējādi ļaujot vēl ātrāk uzlādēt KEYone.

    Kamera

    KEYone saņēmis 12 megapikseļu kameru ar Sony IMX378 sensoru, kas tiek uzskatīts par visai augstvērtīgu kameras sensoru, jo tas tiek izvietots Google Pixel, HTC U Ultra, Xiaomi Mi5s. KEYone kamerai ir fāzes nobīdes autofokuss un elektroniska attēla stabilizācija.

    Manuprāt, KEYone pieviļ ārkārtīgi vienkāršotā kameras lietotne, kurai nav nekādas manuālu iestatījumu iespējas. Turklāt visas papildiespējas (Photo, Pano, Video un Slow-Mo) ir nodevīgi paslēptas dziļāk, nekā to varētu vēlēties.

    Ar prieku jāatzīst, ka KEYone fotogrāfijas izdodas visai labas, dažkārt pat lieliskas. Patīkami strādā HDR, pārlieku nesamākslojot fotogrāfijas krāsas. Nedaudz ātrāk varēja darboties autofokuss, tomēr tā nav milzīga problēma.

    KEYone kameras iespējas drīzāk atbilst viedtālruņa cenai, bet prasīgākam lietotājam būtu jāpameklē kāda ērtāka kameras lietotne.

    Noslēgumā

    BlackBerry KEYone ir interesants mēģinājums atgriezt QWERTY tastatūru skārienekrānu ēras laikā. Iespējams, daļēji tas ir izdevies, tomēr pāris BlackBerry viedtālruņi saskarnes sadarbībā ar fizisku tastatūru nespēj panākt to procesu noslīpētības pakāpi, ko Android nodrošina vienkāršos skārienekrānos.

    BlackBerry kopējā problēma ir lietotņu atrašanās Play veikalā, kur tās var ielādēt un izmantot jebkurš. Attiecīgi netiek nodrošinātā gandrīz nekāda ekskluzivitāte, izvēloties tieši BlackBerry ražotu viedtālruni. Protams, vairs nav tiek laiki, kad varēja viegli atrast vēl vairākus BlackBerry izmantotājus, lai varētu sazināties savā starpā.

    No KEYone biju gaidījis ja ne ātrāku procesoru, tad pavisam noteikti biju gaidījis daudz ātrāku iekšējo atmiņu. Šeit ražotājs ir jūtami ietaupījis, kas arī atsaucas uz KEYone ātrdarbību. No 600 eiro viedtālruņa būtu tikai godīgi saņemt arī vismaz 64 GB atmiņu, ja ne visus 128 GB.

    No KEYone nevajadzētu gaidīt nekādu dižo izklaidi, jo ekrāna malu attiecība ir pretrunā ar spēlēs un filmās pārsvarā izmantoto 16:9 malu attiecību. Dažkārt kādu ļaunu joku izspēlē izšķirtspējas nesaderība ar lietotnēm.

    Kamera nodrošina pieklājīgu kvalitāti, tomēr drusku pieviļ pārlieku vienkāršotā kameras lietotne.

    Ir ļoti jāmīl BlackBerry zīmols, lai par šādu viedtālruni atdotu 600 eiro.

    Patika

    + dizains (bet ne ierīces biezums)

    + ekrāna parādītais attēls (bet ne malu attiecība)

    + kameras darbība (bet ne lietotne)

    Nepatika

    – lēna un par savu cenu niecīga atmiņa

    – lēns procesors

    – viedtālrunis neder izklaidei

    – daļēji nav iztulkota saskarne

    Onkulītis tirgū pārdeva kartupeļus par 50 eiro kilogramā, jo ļoti vajadzēja naudu.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    5
    Ekrāns
    6
    Kamera
    7
    Veiktspēja
    3
    Programmatūra
    5
    Akumulators
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    40 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Yo
    03.08.2017 12:16

    Draudzene (kura tiešām ļoti mīl Blackberry zīmolu) paņēma šo telefonu. Pāris atziņas:
    1) Ja tu neesi baigais spēļu dragātājs, telefonā esošais procesors ir pilnīgi pietiekams un viss darbojas labi, katrā ziņā ikdienas lietošanā telefons ir labāks nekā, piemēram, iPhone 6. Nezinu, kāpēc veiktspēja ir novērtēta ar trijnieku. Tāpat nedaudz jocīgi, ka programmatūra novērtēta ar piecinieku;
    2) Jā, ekrāna neparastā malu attiecība dažās aplikācijās liek par sevi manīt, bet tas nav nekas tāds, kas traucē dzīvot;
    3) Baterija ir tiešām laba – telefons, pat ar visādu soctīklu izmantošanu, mūzikas klausīšanos, sarakstīšanso u.t.t. tur pusotru – divas dienas;
    4) Par klaviatūru – cilvēkam, kas klaviatūru izmantojuši ilgākā laika posmā, tā patīk. Uz ekrānā atrodamās klaviatūras nevar rakstīt, neskatoties uz telefonu, bet uz fiziskās klaviatūras – var!
    5) Par izmēriem – ir tiešām liels klucis, telefons varēja būt kompaktāks, piekrītu;

    edzuslv
    03.08.2017 13:38
    Reply to  Yo

    Cilvēki vienkārši pieraduši redzēt, ka dažs labs ražotājs stumj iekšā dzelžu maksimumu kaut arī tas nemaz nav nepieciešams un nokauj bateriju. 3-4 GB ram un 32 GB atmiņa ikdienas vulgaris lietotājam pilnīgi pietiek.

    Jānis A
    03.08.2017 13:48
    Reply to  edzuslv

    Tā diemžēl ir, pēdējos pāris modeļos (kas iznāk 1x gadā) vienīgās “inovācijas” pa lielam ir lielāks ekrāns, nedaudz vairāk sulas bačai, ātrāks processors, vairāk RAM un vairāk cietā.

    Yo
    03.08.2017 15:26
    Reply to  Jānis A

    Jap, es arī to sāku saprast. Man, piemēram, nepatīk Samsung telefonu ekrāni, kas izskatās tā, it kā tie būtu paredzēti (galvenokārt) raibo ‘anime’ multeņu skatīšanai.

    Saprotu, ka raksta autors to vērtējumu atsevišķās ailēs liek tik zemu, jo ir citi ražotāji, kuri par to pašu summu (OnePlus) vai par 200 EUR vairāk (Samsung S8) iekrāmē pašu jaudīgāko pieejamo proci (vai par 1 GB RAM atmiņas vairāk), bet konkrētajam telefonam, manuprāt, tas īsti nav nepieciešams, lai to darītu. Šī telefona mērķauditorija, manuprāt, tāpat nebūs trakie spēlīšu dzenātāji, kam reāli vajag to jauno Snapdragon procesoru.

    Jā, protams, ir forši, ja par 600 EUR telefonā ieliek kaut ko jaunāku un krutāku, bet var iztikt. Un tas, manuprāt, ar šiem vērtējumiem dažreiz ir nepareizi, pareizāk sakot – subjektīvi.

    Ja telefons labi strādā, negļuko, un ir pietiekami labs, lai cilvēks darītu visu, ko ar to bija plānojis darīt, manuprāt, nav bazara – arī vērtējumu var likt augstāku.

    Skābene
    03.08.2017 16:28
    Reply to  Yo

    Tā jau ir, cilvēks kurš nav nekad pabakstījis Samsunga ekrāna iestatījumus, tā arī nezina, ka ir iespējas iestatīt Amoled kino, Amoled foto, Pamata vai Pielāgojamo režīmu. Veikalos parasti ir ieslēgts košākais režīms, lai spilgtā apgaismojumā ekrāns ir košs un labi saskatāms. Ikdienā tas nemaz nav vajadzīgs.

    x
    03.08.2017 16:54
    Reply to  Skābene

    >Veikalos parasti ir ieslēgts košākais režīms, lai spilgtā apgaismojumā ekrāns ir košs un labi saskatāms.

    lai gan būtu pieticis ar Auto, kas samazinoties apgaismojumam, samazina ekrāna spilgtumu un spožā gaismā to palielina.

    LapsiniekaBralis
    03.08.2017 20:18
    Reply to  x

    Tu esi viens no tiem, kurs nekad samsungu nav rokas turejis…
    Ekrana spilgtuma un ekrana krasu presetu mainisana nav viens un tas pars…

    x
    03.08.2017 21:03

    kāpēc samsungu, krāsu paleti un krāsu temp pielāgot var arī citām trubām.

    samsunga krāsas arī tv no kastes ir tīrās šausmas, tāpēc nevajag gremzties, bet veltīt tam laiku un sataisīt kā pašam vajag.

    03.08.2017 20:25
    Reply to  x

    Nop, nebūtu pietiekami. Veikalā telefonam ir jābūt maksimāli košam un iekārojamam, lai to uzreiz gribētos nopirkt. Tāpēc visiem ir savi demo režīmi ar speciāliem iestatījumiem un speciāli sagatavotu saturu.

    x
    03.08.2017 21:14

    >Veikalā telefonam ir jābūt maksimāli košam

    uz ekrāna krāsām tak iekrīt tikai pavisam mazi bērni un pensionāri, ne?
    saprātīgs pircējs skatās reālo darbību, novērtē kas kur un cik ērti, vai var veikt vajadzīgos pielāgojumus utt. protams, visu neaptvert, bet principiāli svarīgām lietām jāiziet cauri.
    protams, daudzi to pašu tv arī mājās gadiem ilgi skatās nitro režīmā, bet ja kāds ikdienā pārtiek no džankfūda, vai par to vajag aizrādīt brīvvalsts iedzīvotājam? nē, katram ir brīv izvēlēties pašam, tikai bērnu žēl – ģimene tomēr lielā mērā veido personību.

    Olegs Falevics
    03.08.2017 16:55
    Reply to  Yo

    Tieši tā arī ir. Man telefonos nekad nav bijušas spēles un arī tagad KEYone tādu nav un nebūs, līdz ar to, par veiktspēju nevaru sūdzēties. Bet gļuki ir. Ar katru apdeitu to paliek mazāk, bet, diemžēl, bez tiem neiztikt. Sgs7 edge tādā ziņā bija pilnīgi bezgļukains.

    Jānis A
    03.08.2017 13:52
    Reply to  Yo

    “5) Par izmēriem – ir tiešām liels klucis, telefons varēja būt kompaktāks, piekrītu;”
    Būtu redzējis ar kādām izvirtībām nodarbojas cilvēki, kuri ievalko savus ābolus ar 1cm bieziem vāciņiem.
    Tad jau apple jāsāk ražot 1mm biezus telefonus, lai kopā ar vāciņu neizskatītos kā pilnīgs klucis :)
    Tā kā bez vāciņa telefons būs plānāks kā dažu labu iphoni

    Yo
    03.08.2017 15:27
    Reply to  Jānis A

    Nu jā, ir arī tādi eksperti. Bet man personīgi tie milimetri (un grami) neko nemaina, ja godīgi. Man labāk patīk saturīgāks un smagāks, nekā trausls, viegls un slidens.

    x
    03.08.2017 17:22
    Reply to  Yo

    lūk, jā. vēl tā, ja čiksas aizraujas ar tievēšanu un turpina to arī ar telefoniem, bet kad džeki sāk fanot par -1mm trubai, tas jau liecina par….labi, neteikšu neko.

    03.08.2017 14:35
    Reply to  Yo

    3 par ātrdarbību, jo cena ir vājprāts, bet blieziena nav.

    x
    03.08.2017 17:25
    Reply to  Artis Ābols

    600 eiras par masveida androida iekārtu, iebliež ka elpa aizraujas!

    Briedis
    03.08.2017 12:36

    50% 36 minūtēs es nesauktu par quick charge. Mans ābols bez jebkādiem quick charge 30 minūtēs tiek pāri par 60 vai pat 70%. Tiesa, ar iPad lādētāju. Taču tas oficiāli ir atļauts.

    Viesulis
    03.08.2017 13:06
    Reply to  Briedis

    Tāpēc, ka tavam ābolam ir mirstošs akumulators ar samazinātu kapacitāti – tas arī ir iemesls kāpēc tas ātri lādējas

    Briedis
    03.08.2017 13:13
    Reply to  Viesulis

    Mans ābols Nr.7 ir nepilnu mēnesi jauns. Akumulatoram viss primā. 2.4 inputs, atšķirībā no standarta 1, dara savu.

    Skābene
    03.08.2017 13:28
    Reply to  Briedis

    Manam samsungam ātrā uzlāde bija jau tad, kad ābols par to vēl nebija sācis domāt! :)

    Briedis
    03.08.2017 14:01
    Reply to  Skābene

    Ābolam joprojām tās nav. Baumo, ka nākamajā modelī būšot.

    kengurs
    03.08.2017 12:37

    Izskatas jau labs un daudziem patīk ka tālrunis ir gana “biezs”, piemēram, man.
    Bet ņemot vērā cik bieži parādas jauni apskati, rodas jautājums, cik ilgi tiek testēti šie aparāti?

    Mikelis Zondaks
    04.08.2017 23:22
    Reply to  kengurs

    Man arī radās jautājums par to, cik ilgi telefons lietots. Vairāk izskatās kā uz specifikāciju balstīts apskats. Pats lietoju un neesmu nevienā brīdī pagaidām novērojis atmiņas lēndarbību. Arī ekrāna malu attiecība netraucē.

    Kameras iestatījumos pirmā izvēle ir auto vai manual mode. Tāpat nezinu kas tā par mākslīgo ādu vai biznesa cilvēkiem, kam tik ļoti vajag 2 SIM kartes.
    Pirmo reizi izvēlējos BB zīmolu. Uzrunāja tieši sabalansētība – normāla veiktspēja, ilgs darbības laiks un kvalitatīva uzbūve. Nezinu kā smalkām sievietes rokām, bet man nemaz tāds klucis nešķiet.

    Mikelis Zondaks
    04.08.2017 23:28

    Un ar (at)bloķēšanu arī nav problēmu – atslēgt ar atstarpes taustiņā esošo pirkstu nospieduma lasītāju ir ļoti ērti. Aizslēgt ar rādītāja pirkstu, izmantojot bloķēšanas taustiņu, vai 2x uzsitot pa ekrānu nav nekādu problēmu.
    Vispār šis tomēr ir nišas produkts un to tā būtu arī jāvērtē, nevis kā kārtējo “meinstrīma” aparātu.

    Olegs Falevics
    03.08.2017 14:04

    Pie klaviatūras var pierast. Vajag tikai laiku. Ar latviešu valodu nav nekādu problēmu. Raksti latviski, bet bez garumzīmēm, ievadot pirmos 2-3 simbolus, vārdnīca piedāvā ļoti precīzu vārdu jau ortogrāfiski pareizi – svaipo uz augšu un viss kārtībā. Pierodot, tā rakstīt var ātrāk un precīzāk nekā ar digitālo klaviatūru. Jebkurā valodā.

    Ps. No 1.augusta piedāvājumā ir melnais KEYone ar 4bg ram un dual sim atbalstu.

    Pss. Pēc jūlija apdetita saņemšanas, gandrīz bez gļukiem. Un, starpcitu, to arī varēja pieminēt, ka atjauninājumi ir regulāri. :)

    Yo
    03.08.2017 15:31
    Reply to  Olegs Falevics

    Runājot par apdeitiem – ne velti uz kastītes pie OS version rakstīts “latest available” vai kaut kas tamlīdzīgs. Atjauninājumi, cik man zināms, nāk un nāk operatīvi.

    P.S. Bites salona darbinieki apgalvo, ka, pamatojoties uz apstākli, ka šie telefoni ir pieejami ierobežotā skaitā, tos nemaz nesanāk izlikt apskatei. Tiklīdz tiek atvests kāds eksemplārs, klāt ir cilvēks, kurš paprasa, vai jaunais KEYone ir pieejams, un ja ir, tad nopērk. Traki tie cilvēki tomēr, pērk telefonu, kuram nav blieziens, turklāt par vājprātīgu cenu.

    ko
    03.08.2017 16:32
    Reply to  Yo

    Bitenieks!?Tiešām?

    Olegs Falevics
    03.08.2017 16:52
    Reply to  Yo

    Bite man solīja šo telefonu maija beigās. Reāli atveda tikai jūnija beigās, tādēļ negaidīju, atvedu no Londonas.

    03.08.2017 19:12
    Reply to  Olegs Falevics

    Latviešu valodā ir visādi priedēkļi, ko softs šobrīd nespēj atpazīt. SwiftKey tomēr ir patīkamāks darbībā.

    Olegs Falevics
    03.08.2017 20:44
    Reply to  Artis Ābols

    Vienreiz ievadi manuāli, otreiz būs jau vārdnīcā. Ļoti ērta rakstīšana. Vajag tikai laiku, lai pierastu.

    Skābene
    04.08.2017 08:13
    Reply to  Olegs Falevics

    Vadīt dajebko vātdnīcā ir arhaisms. SwiftKey tādā ziņā mācās pats no google, FB utt.

    04.08.2017 08:36
    Reply to  Skābene

    Godīgi sakot, figņu tas SwiftKey iemācās. Labāk varbūt arī ir, bet nekādā gadījumā pat netuvojas ideāli.

    04.08.2017 08:34
    Reply to  Olegs Falevics

    Vajag kādus 3 cilvēka mūžus, lai visus priedēkļus visiem vārdiem sadēstītu tajā sistēmā.

    Olegs Falevics
    04.08.2017 08:45
    Reply to  Artis Ābols

    Tu tiešām visus lieto? Mans vārdu krājums un lietojums uz kādiem 90% noteikti, ka jau ir “samācīts” tālrunim. :) ik pa retai reizei saskaros, ka kaut kas līdz galam pašam ir jāievada.

    04.08.2017 09:55
    Reply to  Olegs Falevics

    Protams, ka nē, bet gana bieži SwiftKey atdala priedēkļus, kas vismaz man šķiet ļoti kaitinoši.

    x
    03.08.2017 17:03

    grūti iztēloties 2017jā cilvēku, kurš ievada telefonā tik daudz teksta, ka tādēļ izvēlas fizisko klavieri….pie tam cena saka priekšā, ka tas nav skolnieks (kurš jau kādu laiku sūta balss ziņas mesendžeros, nevis drukā atspēries).

    acīmredzot, kāds vēl nav sapratis notiekošo un mēģina seglot BB zirdziņu vēlreiz, pat neskatoties uz to, ka apkārt nav brīva zemes pleķīša, kur tam paskrieties. protams, protams, daži tūkstoši nostaļģisku cilvēku uz zemeslodes atradīsies vienmēr, bet vai tas ir bizness.

    Liene
    07.11.2017 20:49
    Reply to  x

    Vai vienkārši cilvēki, kuriem diezgan bieži sanāk braukt komandējumos un tajā pašā laikā atbildēt uz e-pastiem. Ja veikli un vienkārši var drukāt, tad var neņemt datoru vai vienkārši visur jau neizstaipīsi līdzi. Nezinu, kā citiem, bet kopš pārgāju uz touch screen gadus 4 atpakaļ, tā rakstu sms, ziņas, u.t.t par kādiem 30% mazāk, toties vairāk zvanu.
    Viena lieta ir uzrakstīt 3 rindiņu ziņu, bet otra 1500 simbolu garu ziņu. Un biznesa vidē ļoti bieži degošās ziņas/zvani pienāk tieši tad, kas esi kādā komandējumā vai atvaļinājumā..
    Vienīgi cena 600 eiro liekas augsta, ja būtu kādi 400 eiro, tas jau liktos adekvātāk.

    x
    18.12.2017 22:15
    Reply to  Liene

    biznesa vidē 200 eiras par tik ļoti nepieciešamo klaviatūru (vai ko citu tikpat ekskluzīvu kā fiz. klav. telefonā mūsdienās) nav pārāk daudz, cita lieta – privātām vajadzībām.

    Ainars Rendors
    18.12.2017 20:39

    Man pašam ir BlackBerry Priv ar fizisko klaviatūru.. Ērtai latviešu valodas ievade ir iespējama, uzstādot AnySoftKeyboard un pēc tam AnySoftKeyboard Latvian. Tad latviešu burtus var ievadīt vai nu paturot taustiņu ilgāk vai nospiežot ātri divas reizes.

    Kristīne
    29.06.2018 15:18

    Man kā Blackberry ilgadējai lietotājai nācās vilties tieši šajā modelī,Ja iepriekšējie modeļi,kas man bijuši no blackberry,kas ,tiešām, kalpoja 4us+ gadus,tad key one,nu lika vilties. Vārdu sakot,gadu atpakaļ iegādājos key one un šogad,tieši gadu palietojot, vienkārši atlīmējās ekrāns. Ne no šā ne no tā.Lietoju ikdienā ar viņu orģinālo maciņu. guļus stāvoklī rakstot, hops,gandrīz virsū. Par laimi, viņa ir nofiksēta ar kaut kādu no iekšpuses lentu,laikam,jau paredzami autoriem la,neuzkrīt virsū. :)
    Nu lūk,tad nu gaidu savu telefonu no garantijas remonta,
    Un jā,man android sitēma nepatik…kontakti trubultojas,tad no gmail’a,tad no whatsapp”a utt,kad programma atjaunojas tad daudzi kontakti pazūd un tad man ir tāda dusma.Neesmu pieradusi, iepriekšējie blackberry sistēmas negļukoja.

    Reklāma
    Onkulītis tirgū pārdeva kartupeļus par 50 eiro kilogramā, jo ļoti vajadzēja naudu.BlackBerry KEYone apskats