Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Savienība rosina dalībvalstīm būt draudzīgākām pret Uber un Airbnb

    Jaunākie raksti

    Eiropas Savienība ir rosinājusi dalībvalstīm būs atvērtākām pret dažādiem servisu jaunievedumiem, piemēram, Uber un Airbnb. Eiropas Savienības jaunās vadlīnijas uzsver, ka šādus pakalpojumu sniedzējus ir jāatbalsta ar likumdošanas sakārtošanu, bet servisa aizliegums ir pēdējais no iespējamiem soļiem. Pilnīgu pakalpojuma aizliegumu var noteikt tikai tad, ja tas nespēj kalpot un ir kaitīgs iedzīvotājiem, un viņu ērtībām.

    Dalībvalsts var daļēji aizsargāt vietējos pakalpojumu sniedzējus, nosakot dažādus saprātīgus ierobežojumus, piemēram, maksimālo Airbnb īres dienu skaitu.

    Reklāma

    Pagājušajā gadā Francija bijusi īpaši agresīva pret šādu servisu ienākšanu – tika apcietināti divi Uber reģionālie vadītāji, jo pārvadājumu serviss nebija ieguvis nepieciešamās atļaujas. Eiropas Savienība arī norāda, ka Uber autovadītāji tiks uzskatīti par uzņēmums darbiniekiem, jo viņi paši nevar brīvi noteikt pakalpojumu cenas un atlaides klientiem. Šis būs pārbaudījums Uber filozofijai, kas autovadītājus visos veidos cenšas nodalīt no uzņēmuma darbības.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Prusljix
    01.06.2016 11:17

    “tika pacietināti divi Uber reģionālie vadītāji”. Nevaru saprast, arī gribu būt cietāks vai ne… ;)

    Skats
    01.06.2016 11:32

    Nekādu tādu Airbnb priekšrocību pār booking.com, ko lietoju regulāri, neesmu saskatījis.
    Ūberu neesmu lietojis, ar takšiem braucu reti, bet tam gan redzu jēgu regulāriem braucējiem.
    Bet, kā vispār var “brīvā tirgus, brīvību” u.c.blablabla valstīs liegt un traucēt darboties kādu biznesiem??

    Skats
    01.06.2016 11:39
    Reply to  Skats

    Ā, un nupat Berlīnē aizliedza izīrēt dzīvokļus tūristiem, jo tas radot problēmas “vietējiem” atrast īres dzīvokļus. Nedomāju gan, ka izīrētāji vēlas dabūt sev uz kakla “vietējos” migrantus ar apšaubāmiem dzīvokļu kārtības uzturēšanas paradumiem.
    Bet cenas tagad ne pa jokam, atlikuši visādi hoteļi un gasthauzi, un nebrauks daudzi uz Fāterlandi par ~ 100 eiro par nakti, ja Austrum-, Centrāleiropā un Balkānos var 2,3, pat četras reizes lētāk atpūsties.

    Tā ir ar to muldēšanu par brīvo tirgu…

    zzzz
    01.06.2016 12:03
    Reply to  Skats

    Skatoties, ko uzskati par priekšrocību. Biju komandējumā uz 4 nedēļām netālu no Briseles, noīrēju 1br dzīvokli pa 950, pie kam tas nebūt nebija lētākais, bet man izdevīgā (un actually krutā) vietā. Kvīts arī tika izrakstīta, bez jautājumiem. Apskaties uzmanīgi bukingkomā, ko var par tādu cenu uz 27 naktīm dabūt ;) Un nē, nevajag man gultavietu studentu hosteļos piedāvāt.

    PurvaVelns
    01.06.2016 12:07
    Reply to  Skats

    problēma ar “brīvo tirgu” un airbnb ir vienkārša un brutāla nodokļu nemaksāšana. tas arī viss. un skaidrs, ka neredzi priekšrocību airbnb ja to nelieto… iztrūkst diskusiju subjekta… es lietoju regulāri un saskatu milzīgu priekšrocību (kā arī zemāk zzzz ir uzrakstījis). izmantoju pats regulāri.

    Skats
    01.06.2016 13:15
    Reply to  PurvaVelns

    Nu ja, man lielākais nepieciešamais laiks vienā vietā – četras naktis ikvasaras ģimenes ceļojuma laikā.Ar virtuvi un vannasistabu.
    Un bukingam patīk opcija ar bezmaksas rezervēšanu un iespējamo atteikšanos. Šogad sanāca vairākkārt pēdējo izmantot.
    Būs gan jāpapēta Airbnb tuvāk…

    Kaspars
    01.06.2016 12:12

    Man sanāk bieži ceļot (domāts privāti) un pēdējā 1.5gada laikā lielākoties izmantoju Airbnb, īpaši dārgās pilsētās, kā Parīze utt. Var piemeklēt par stipri zemāku cenu, ar labu (sev izdevīgu) atrašanās vietu, arī virtuves esamība ir ērta un ļauj ietaupīt. Ar Uber ir līdzīgi, īpaši vietās, kur taksisti tūristus neuzskata par cilvēkiem, bet maciņiem. Ar Uber redzi cenu uzreiz, nebūs pārsteigumu no taksista (pat ja sākumā sarunājāt citu ciparu) par nosaukto summu un policijas draudiem ja liekas, ka cipars aplams utt. Vēl jau arī Airbnb atlaižu kodi (īpaši dāsni bija pirms pāris gadiem), draugu programma utt. Ja to nepārspīlē, tad ir laba iespēja piepelnīties cilvēkiem un piesaistīt papildus tūristus. Problēma ar Airbnb, ka tur sāk parādīties “profiņi” un pat spekulanti, kas iepērk uz kredīta dzīvokļus lai izīrētu caur Airbnbn, cieš arī ilgtermiņa īres tirgus jo daudzi labāk izvēlās izīrēt uz nedēļu (vai pa dienām) un saņemt 2x lielāku maksu, kā par ilgtermiņa īri.

    PurvaVelns
    01.06.2016 12:54
    Reply to  Kaspars

    turklāt nemaksā nodokļus, kas čakarē viesnīcu un hosteļu tirgu.

    man tik bija viens gadījums, ka džeks Parīzē no airbnb uzrakstija, ka davai pa taisno sapiķos, kad atbrauks. aizbraucām – džeks atver sapīpējies durvis un kaut ko neburkšķ sorī, es kaut ko sajaucu, ejiet d… nācās 11 vakarā meklēt viesnīcu…

    Kaspars
    01.06.2016 20:12
    Reply to  PurvaVelns

    pats vainīgs, vajag rezervēt caur Airbnb, tad nebūtu problēmas. Man bija rezervēts dzīvoklis Ķelnē (pavisam lēts 35eur par nakti, bet tuvu centram), ierodoties neviena nav, telefonu neceļ. Zvanīju Airbnb (nācās uz ASV zvanīt jo bija vakars un Eiropas kantoris jau ciet), nepilnas stundas laikā jau bijām labā 4*viesnīcā 250m (viesnīca apmaksā Airbnb) no katedrāles uz upes pusi, vēlāk palūdzu lai kompensē arī telefona sarunas izdevumus (ti bija lieli), paprasīja lai atsūta telefona rēķinu un pēc 3 dienām arī par sarunām nauda bija kontā.

    PurvaVelns
    01.06.2016 20:43
    Reply to  Kaspars

    jā, tas bija muļķīgi…

    KKTK
    01.06.2016 13:04

    Ja gribētu, tad nodokļu jautājumu varētu sakārtot tajās applikācijās ar pāris funkcijām. Tad arī cita attieksme būtu no legālā biznesa.

    Vārds
    01.06.2016 13:18
    Reply to  KKTK

    Man gan jāsaka, ka nodokļi nav mana problēma. Un nevajag skaistos tekstiņus par to maksāšanu…Vienmēr izvēlēšos lētāko – bez nodokļiem.

    PurvaVelns
    02.06.2016 08:19
    Reply to  Vārds

    šis dīvaini… labi, atliksim malā mūsu dīķi. bet kad aizbrauc uz skandināviju vai vāciju, tad sākas pēc tam: a viņiem tas un viņiem tas, sabtrans tāds, parkingi tādi, bērniem tas un invalīdiem tas. tāda leiputrija un šitāda. bet tas viss ir panākts par nodokļu naudu!

    Reklāma