Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple Eiropā ļaus lietotnes lejuplādēt pa taisno no mājaslapām

    Jaunākie raksti

    Izskatās, ka Eiropas birokrāti tiešām ir sakustinājuši līdz šim mierīgos ūdeņus un Apple nākas veikt iepriekš neiedomājamas darbības, lai pielāgotos Digitālo tirgu likuma nosacījumiem.

    Apple tagad Eiropas Savienībā ne tikai savu produktu lietotājiem piedāvās iespēju uzstādīt lietotnes no citiem lietotņu veikaliem, bet atsevišķos gadījumos tās varēs iegūt arī no mājaslapām. Tiesa, izstrādātājiem būs jāievēro virkne nosacījumu, lai šādā veidā varētu lietotājiem piedāvāt savas lietotnes.

    • Izstrādātājam ir jābūt vismaz divus gadus reģistrētam Apple izstrādātāju programmā un reģistrētam kā ES komersantam/organizācijai.
    • Iepriekšējā kalendārā gada laikā šim izstrādātājam ir jābūt izlaidušam lietotni, kas ES ieguvusi vairāk nekā miljonu lejuplādes.
    • Lietotnes jāpiedāvā tikai no sava izstrādātāju konta.
    • Jākomunicē ar Apple ar visiem savu lietotņu saistītajiem jautājumiem, ja tādi radīsies.
    • Jāpublicē datu ieguves un apstrādes politikas savām lietotnēm, kā arī jāpiedāvā lietotājiem iespējas uzzināt un kontrolēt, kā tiek lietoti viņu dati.
    • Jāievēro GDPR u.c. likumi, kas ir spēkā valstīs, kur lietotne tiek izplatīta.
    • Jābūt atbildīgam par datu nodošanu valsts iestādēm, ja rodas tāda nepieciešamība.

    Kā redzam, Apple arī šajā gadījumā vēlas maksimāli pasargāt savu kraukšķīgo pēcpusi un reāli šī iespēja būs pieejama tikai mazai daļai izstrādātāju. Kā arī nepieciešamība lietotnes virzīt caur Apple izstrādātāju kontu, lai arī saprotama vēlme no drošības viedokļa, tomēr nepadara šo procesu atvērtāku plašākam izstrādātāju lokam. Rezultātā, diez vai daudz gala lietotāju izvēlēsies lietotnes medīt ārpus pierastā App Store.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma