Web Analytics
More
    Reklāma

    Dacia nesteidz palielināt mašīnu cenas par spīti jaunu obligāto drošības funkciju ieviešanai

    Jaunākie raksti

    Rumāņu autoražotājs Dacia, pretstatā daudziem konkurentiem, nesteidz palielināt savu mašīnu cenas par spīti tam, ka standartaprīkojumā jāievieš jaunas, Eiropas Savienībā obligātas drošības sistēmas.

    Jaunie “General Safety Regulations 2 (GSR2)” noteikumi Eiropas Savienībā paredz, ka mašīnām tirdzniecībā no 7. jūlija jābūt iekļautām vairākām papildus drošības sistēmām – ceļazīmju lasīšanai, sistēmai, kas auto notur joslā, kā arī autovadītāja uzmanības monitorēšanas sistēma. Tātad, mašīnai jāspēj nolasīt atļautais braukšanas ātrums, jāspēj sevi turēt joslā un jāuzmana, lai vadītājs pietiekami pievērš uzmanību ceļam nevis skatās telefonā vai kaut kur uz sāniem.

    Reklāma

    Lai pārbūvētu mašīnu un šīs sistēmas iekļautu budžeta klases automašīnās, izmaksas nereti ir visnotaļ augstas – medijs Autocar novērojis, ka Lielbritānijā modernizētais Hyundai i10, kurā iekļautas šīs papildus funkcijas, kļuvis par 1000 sterliņu mārciņām dārgāks nekā iepriekš. Arī citiem auto novērojams cenas palielinājums apmēram 1000-2000 mārciņu robežās.

    Dacia pārstāvji gan apstiprinājuši, ka viņu piedāvāto mašīnu cenas saglabāsies līdzšinējā līmenī, kompānijai saglabājot uzsvaru uz to, lai saviem klientiem piedāvātu mašīnas par konkurētspējīgu cenu.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    daram
    05.04.2024 09:59

    tapat ka Tesla daziem modeliem pat bazes cena tiks samazinata par 25%.
    Ja nem vera Vacijas pirceju aptauju, tad par pilnvertigu auto ari elektrisko vini ir gatavi maksat lidz 30000 visi modeli kas bus dargaki paliks kopa ar tirgotaju uz ilgu laiku….

    Last edited 26 days ago by daram
    Reklāma