Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW plāno veidot no Google neatkarīgu pašbraucošu automašīnu programmatūru

    Jaunākie raksti

    BMW Ženēvas autošovā apliecinājis, ka grasās konkurēt ar pašbraucošo automašīnu tehnoloģijās, nevis iegādāties tās no Google vai Apple. BMW pārstāvis Google pašbraucošo automašīnu tehnoloģijas salīdzina ar viedtālruņiem, kur viens izstrādātājs piedāvā programmatūru visiem, bet tikai pats izstrādātājs gūst vērā ņemamu peļņu.

    BMW pārstāvis uzsvēris, ka autoražotāji var kļūt par “metāla bundžu skrūvētājiem”, kamēr programmatūru izstrādās citi. Šādi darbojas Foxconn, ražojot un piegādājot Apple tukšas iPhone čaulas uzpildīšanai ar iOS.

    Reklāma

    BMW plānos ir turpmākajos gados vismaz pusē no izpētes un izstrādes nodaļas nodarbināt programmētājus un jauno tehnoloģiju ekspertus. Šobrīd izpētes un izstrādes nodaļā strādājot 30 000 darbinieki, no tiem tikai 20% ir saistīti ar programmatūras izstrādi.

    BMW i3 būs Project Titan bāze, kas rūpēsies par autoražotāja autonomo auto izveidi. Tika baumots, ka BMW grasās apvienot spēkus ar Apple autonomo automašīnu izveidei, bet izskatās, ka potenciālā partnerība ir izplēnējusi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raivis Rasnačs
    07.03.2016 09:14

    Nejaukā konkurences blakusparādība – viens pamēģina un pārējie skriešus pakaļ… Ja visi apvienotu spēkus, sanāktu viens varens produkts, bet katram, redz, vajag savu.

    Kristaps Lācis
    07.03.2016 09:50

    Labi rūkts! Konkurence ir laba lieta un nāk par labu lietotājam..

    KKTK
    07.03.2016 10:05

    Katrs naivi cer, ka ir baigi gudrais un inovatīvais un būs pirmais, kas varēs sareģistrēt patentus saražot produktu un kāst baigo piķi. Visu apvieno tikai komunismā – un tad izput.

    Krotow
    07.03.2016 11:47

    No otras puses konkurence tomēr palīdz izvairīties no pārcenošanas. Kaut vai mūsu pašu mobilie sakari, kas viena operatora laikā arī maksāja kosmosu.

    Reklāma