Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple elektroauto projekts joprojām dzīvs, taču tam ir daudzas izmaiņas un pārcelti termiņi

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiju kompānijas Apple elektroauto projekts, kas pazīstams ar kodēto nosaukumu Project Titan, ir bijis aktuāls jau ilgus gadus, taču taustāmus rezultātus līdz šim neesam redzējuši un neredzēsim vēl dažus gadus – vismaz līdz 2028. gadam, ziņo Bloomberg.

    Sākotnējais projekts bija ļoti ambiciozs – pilnībā pašbraucošs auto, kurā nemaz nav stūres un pedāļu, lai vadību varētu pārņemt cilvēks. Kā tas nereti notiek, lielas ambīcijas realitātes un tehnoloģisko iespēju priekšā sabrūk kā karšu namiņš vējā, Apple atsakoties no šīm lietām un atgriežoties pie pierastākiem, standartizētākiem risinājumiem.

    Bloomberg rīcībā esošā informācija liecina, ka brīdī, kad šī mašīna nonāks pie klientiem, tā piedāvās autonomās braukšanas funkcijas, taču tās būs aptuveni tādas pašas, kā izmanto ļoti daudzi citi autoražotāji. Tas nozīmē, ka vadītājiem būs jāskatās uz ceļu un jābūt gataviem pārņemt auto vadību jebkurā brīdī. Labi, varbūt būs iespējas novērst uzmanību un darīt ko citu, taču nelielos ātrumos, labos laikapstākļos, dienasgaismā un uz ceļiem, kas atbilst standartiem. Tātad, ierobežotos gadījumos. Šobrīd šo pēdējo scenāriju nodrošina labākās, mūsdienīgākās Level 3 braukšanas sistēmas.

    Skaidrs, ka laika gaitā Apple var ieviest uzlabojumus ar programmatūras atjauninājumiem, bet sākotnēji tā būs parasta elektriskā mašīna ar Apple pieskaņu un īpatnībām. Tāpat medija rīcībā nonākusi informācija, ka Apple valde izdarījusi spiedienu uz projekta vadību, lai tiktu demonstrēts skaidrs plāns, kā un kad šis projekts pārtaps taustāmā produktā, ko piedāvāt cilvēkiem. Piedraudēts arī ar projekta pilnīgu apturēšanu.

    Tas viss nozīmē, ka Apple piedāvātā mašīna nebūt nebūs tik inovatīva kā viņi paši bija solījuši, taču kompānijai būs vieglāk virzīties uz priekšu un nonākt līdz galarezultātam, jo viņi ies to pašu iemīto taciņu, kuru iet faktiski visi lielie autoražotāji. Bloomberg ziņo, ka vismaz atsevišķi Apple darbinieki par šādu pieeju nav gluži sajūsmā, jo auto projekts pamazām pārtop par “mēs arī” projektu – tas pats, kas visiem citiem. Ar ko Apple mūs var mēģināt pārsteigt un likt nopirkt savu mašīnu?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma