Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Maps rāda kur tu būsi un arī – kur jau biji

    Jaunākie raksti

    Neskaitāmi miljoni lietotāju paļaujas uz Google Maps kartēm un navigāciju, bet Google Maps lietotne pavisam drīz iegūs jaunu iespēju parādīt vēsturiskos notikumus un ceļojumus. Angliski iespēja saucas Your Timeline un tā būs pieejama lietotnes kreisajā pusē atrodamajā Google Maps iespēju izvēlnē.

    Tiek atzīmēts, ka ne visi redzēs savu pārvietošanās un ceļojumu vēsturi, to varēs redzēt tikai tie, kuri būs atļāvuši Google Maps Location History uzkrāt datus. Atrašanās vietu datu uzkrāšana pēc noklusējuma ir izslēgta, bet to vari aktivizēt Google iestatījumu sadaļā. Turklāt, ja nevēlēsies redzēt turpmāk kādu ierakstu (nakts vidū navigēju pēc cīsiņiem uz nočņiku), varēsi to no vēstures izdzēst.

    Reklāma

    Vismaz man tik uzskatāma datu uzkrāšanas iespēja pilnībā dzēš jebkādas šaubas par lietotāja privātumu – šāda dzīves nianse vairs nepastāv. Jā, bija zināms, ka Google skenē e-pastus, krāj informāciju ar apmeklētajām vietnēm utt., bet šis jau ir par traku!

    Clipboard01
    Google-Your-Timeline-01

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    23.07.2015 13:07

    Location history jau ļoti sen darbojas (ar visu maršrutu apskati), tikai šobrīd tas tiek padarīts pieejamāks pārskatīšanai.

    23.07.2015 13:19
    Reply to  Jānis

    Tur jau tā lieta – sakrāj ar mums visu, tikai parāda niecīgu daļu no krājumiem. Un no tā paša nieka spalvas uz muguras saceļas.

    KKTK
    23.07.2015 13:37
    Reply to  Artis Abols

    Kas tev žēl, ka pēc policijas pieprasījuma no tiem datiem Anglijā dzimušu/augušu teroristu var atrast pirms bumbas uzspridzināšanas?

    Jānis
    23.07.2015 14:23
    Reply to  Artis Abols

    Manuprāt, tieši Google ir viens no retajiem uzņēmumiem, kas labi atļauj pārskatīt tavus datus, dzēst tos, un izslēgt nevajadzīgo.

    LOOK
    23.07.2015 15:49
    Reply to  Jānis

    Izdzēst Tu vari tikai priekš sevis, Googlei ir pietiekami resursi, lai paglabātu visu un izvilktu ārā kad nepieciešams. (IMHO)

    x
    23.07.2015 16:51

    Tas ir štrunts.
    Pa īstam traki būs tad, viņi zinās kur tu būsi pirms tu vēl tur izdomāsi doties.

    bombelats
    24.07.2015 13:04

    Rakstu izlasīju, jo uzrunāja virsraksta pirmā daļa, bet tā arī ne vārdiņu par to kā Google Maps zinās kur es būšu, neatradu. ?

    Ksspars Lccis
    24.07.2015 14:20
    Reply to  bombelats

    to viņi var zināt redzot ko dari internetā – pērc biļetes, rezervē viesnīcas, plāno kartē maršrutus… zini, es google now norubīju pirmajā reizē kad salecos – telefons iebļāvās, ka laiks uz lidostu posties. a biļetes es biju pircis pirms trim mēnešiem.

    Reklāma