Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple Beats Music grasās iegūt ekskluzīvus līgumus ar māksliniekiem

    Jaunākie raksti

    Pagājušā gada maijā pēc vairāku nedēļu garumā ilgušiem baumu dančiem beidzot oficiāli ir apstiprināts Apple un Beats darījums. Apple par 3 miljardiem ASV dolāru (2.6 miljardi skaidrā naudā un 400 miljoni uzņēmuma daļās) iegādāsies piecus gadus veco skaņas aparatūras un programmatūras izstrādātāju Beats Electronics un mūzikas straumēšanas servisu Beats Music. Tas ir līdz šim lielākais Apple pirkums un uzņēmuma vadītājs Tims Kuks norāda, ka mūzika ir svarīga mūsu ikdienas dzīves daļa un tai ir īpaša nozīme arī Apple. Savulaika Apple ar iTunes bija mūzikas industrijas galvgalī, taču pēdējos gados veiksmīgāki ir dažādi mūzikas straumēšanas servisi, piemēram, Spotify, Rdio vai Pandora.

    Šobrīd tehnoloģiju zinātāji norāda, ka Beats Music iespēja nonāks iOS kā obligāta komponente jau ar nākamo lielo operētājsistēmas jauninājumu. Tiek baumots, ka Beats Music mēneša abonēšanas maksa būs ap 10 dolāriem par viena konta pieeju servisam vai 15 dolāri par ģimenes “paku” – iespēju lietot Beats Music ar 3 līdz 5 dažādiem lietotāju kontiem.

    Reklāma

    Apple nāksies kaut ko likt pretī Spotify un citu esošo mūzikas straumēšanas servisu piedāvājumiem. Tiek pieļauts, ka jau šobrīd notiek sarunas ar vairākiem mūziķiem, lai to gara darbi būtu ekskluzīvi pieejami vien Beats Music mūzikas straumēšanas servisā. Noritot sarunas ar Florence and the Machine un Taylor Swift. Taylor Swift jau izņēma savu pēdējo albumu “1989” no Spotify, jo serviss atteicās to piedāvāt tikai maksājošiem klientiem.

    Precīzākas ziņas par Beats Music/iTunes mūzikas straumēšanas servisu gaidāmas WWDC laikā, kas norisināsies jūnijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma