Web Analytics
More
    Reklāma

    Coolpad Torino S apskats

    Pietiekami veiksmīgs viedtālruņa modelis ar vairākām "odziņām", Coolpad Torino S noteikti atradīs savus pircējus.

    Jaunākie raksti

    Iespējams, kāds dialoga karstumā mani ir nodēvējis par atsevišķu zīmolu nīdēju, tomēr ar Coolpad man ir bijušas īpašas attiecības. Viena lieta ir skaistu vārdu lietošana reklāmas bukletā, bet pavisam kas cits ir acu apmāns ar „fotošopu”, piedāvājot realitātei neatbilstošas viedtālruņu reklāmas fotogrāfijas. Šoreiz jāatzīmē, ka Coolpad nav reklāmas materiālos māžojies, viss atbilst man uz galda guļošajam viedtālrunim.

    Iepriekš apskatītais budžeta klases Coolpad Porto S nebija dēvējams par perfektu viedtālruni. Diemžēl ļoti zemā cena neattaisnoja daudzas Coolpad Porto S nespējas, bet, par laimi, Coolpad Torino S ir stāsts ar priecīgāku noslēgumu.

    Coolpad Torino S cena nebūtu dēvējama par zemu, toties tiek iegūts ne tikai saprātīga izmēra viedtālrunis, bet arī pirkstu nospiedumu nolasītājs un pat infrasarkano staru raidītājs.

    Coolpad Torino S 011

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.1 Lollipop
    • Ekrāns: IPS LCD, 4.7 collas, 720 x 1280, ap 312 ppi, skrambudrošs ekrāns
    • Procesors: Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410, četri 1.2 GHz Cortex-A53 kodoli, Adreno 306 video apakšsistēma
    • RAM: 2.0 GB
    • Atmiņa: 16 GB, microSD līdz 32 GB (izmanto SIM2 slotu)
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.1 (A2DP, LE), 4G
    • Kameras: 8 megapikseļi, 3264 x 2248, sejas noteikšana, HDR. 1080p ar 30 fps video. 5.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Papildus: pirkstu nospiedumu nolasītājs, infrasarkano staru raidītājs
    • Izmēri un svars: 139 x 67.8 x 7.9 mm, 120 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 1800 mAh
    • Krāsas: melna, balta
    • Cena: ap 180 eiro

    Coolpad Torino S 019

    Izskats un uzbūve

    Šoreiz Coolpad ir piestrādājis pie Torino S materiālu izvēles un salikuma. Viedtālruņa priekšpusi rotā ekrāna aizsargstikls ar noapaļotām sānu malām, kā arī jāpiemin, ka beidzot Coolpad ir aizsargstikls ar oleofobisku pārklājumu. Tātad to notīrīt no pirkstu nospiedumiem nebūs problēmu.

    Viedtālruņa augšdaļa izvietots infrasarkano staru raidītājs, to varēsi izmantot, lai aizstātu televizora, skaņu aparatūras un citas tālvadības pultis. Coolpad Torino S aizmugurē izvietots negaidīts pārsteigums – pirkstu nospiedumu nolasītājs.

    Ekrāna bloķēšanas un skaļuma regulēšanas pogas ir noformētas līdzīgi kā pagājušā gada Samsung Galaxy A sērijai – metāla pogas ar baltu apmalīti. Izskatās labi, sajūtamas labi bez skatīšanās.

    Coolpad Torino S 014

    4.7 collu ekrānam ir 720 x 1280 punktu izšķirtspēja, kas dod ap 312 ppi ekrāna punktu blīvumu. Šāds punktu blīvums ir vienlīdzīgs ar iPhone Retina ekrānu punktu blīvumu (iPhone parasti ir ap 326 līdz 330 ppi, Plus modeļiem ap 400 ppi).

    Varētu pat apgalvot, ka šoreiz Coolpad ir izspēlējis gandrīz visas lielo ražotāju klāstā bijušās kārtis. Iespējams, ka šo to varētu vēlēties nedaudz labāk „noslīpētu”, tomēr konkurenti par līdzīgu cenu nepiedāvās gandrīz neko no Coolpad Torino S atrodamās artilērijas. Varbūt starta cena nav ļoti draudzīga, bet pēc pāris mēnešiem Coolpad Torino S maksās ap 150 eiro un tad šis kļūs par ļoti konkurētspējīgu modeli.

    Coolpad Torino S 009

    Saskarne un lietotnes

    Coolpad Torino S saskarnes nianses, iespējams, ir nočieptas no Huawei, tomēr beidzot ir redzami arī par oriģināliem dēvējami otas vilcieni. Saskarnes izskats veidots no gandrīz neskartas Android Lollipop operētājsistēmas, to papildina ikonu paka un ikonu efekti.

    Viedtālrunim nav atsevišķas lietotņu sadaļas, kas arī ir Huawei redzēta saskarnes izkārtojuma ideja – visas lietotnes izvietotas mājas ekrānos. Šoreiz rūpnīcā uzstādīto lietotņu skaits ir noturēts normas robežās – Coolpad Torino S iztiek ar Google uzspiesto minimumu, lietotājam nenāksies uzreiz doties uz iestatījumu sadaļu dzēst lieko programmatūru.

    Niecīgais lietotņu skaits nez kāpēc nenāk par labu Coolpad Torino S pieejamajai atmiņai, lietotājam no 16 GB pieejami nedaudz vairāk par 8 GB. Tas nav izcils rādītājs.

    Šoreiz Coolpad Torino S ir ticis pie pirkstu nospiedumu nolasītāja, kas atrodas viedtālruņa aizmugurē. Līdz ar to ražotājam ir nācies izveidot lietotni, kas ļauj apkalpot pirkstu nospiedumu nolasītāju. Nekas jauns nav izgudrots – ar pirkstu nospiedumu nolasītāju iespējams atslēgt viedtālruni, tas sadarbosies arī ar pāris citām lietotnēm no Google Play veikala, piemēram, App Lock vai FingerSecurity. Interesanti, ka pirkstu nospiedumu nolasītāja lietotnes saskarne rādās lietuviski.

    Coolpad Torino S ieguvis arī infrasarkano staru raidītāju, kas spēj pārņemt tālvadības pulšu darbību, sākot no televizora un gaisa kondicionētāja, beidzot ar mājas viedajām sistēmām. Te būtu jābrīdina, ka līdzi nākošā pults lietotne it kā satur milzīgu klāstu ar iepriekš pievienotiem ražotājiem un ierīcēm, tomēr vismaz man netika atrasts viens LG un viens Samsung televizors. Google Play veikalā katrs pats varēs piemeklēt kādu citu lietotni, ja ražotāja uzstādītā nespēs regulēt vēlamās mājas ierīces.

    Procesors un ātrdarbība

    Coolpad Torino S aprīkots ar 64-bitu Qualcomm Snapdragon 410 procesoru. Tam ir četri 1.2 GHz Cortex-A53 kodoli un Adreno 306 video apakšsistēma. Snapdragon 410 procesors uzskatāms par plaši izplatītā Snapdragon 400 pēcteci, kas saņēmis 64-bitu atbalstu. Arī iepriekš Snapdragon 410 procesors redzēts vairākos viedtālruņos, kur tas darbojas pārī ar 2 GB RAM, nodrošinot ļoti plūdenu viedierīces darbību. Coolpad Torino S nav izņēmums – viedtālruņa darbība ir pieņemama, varbūt pat laba.

    Sintētiskās veiktspējas testi Qualcomm Snapdragon 410 četru kodolu procesoru nostāda augstāk par Snapdragon 400 četru kodolu procesoru, kāds mīt iekš Motorola Moto G un vairākiem citiem 2014. gada budžeta un „mini” sēriju viedtālruņiem. Protams, palīdz arī ne īpaši augstā Coolpad Torino S ekrāna izšķirtspēja. Šāda tipa procesoriem nav ierasts, ka tie būtu komplektēti ar 1080p izšķirtspējas ekrāniem.

    Manuprāt, Coolpad Torino S ir pirmais no šī ražotāja saņemtais viedtālrunis, kas nepieviļ ar ātrdarbību. Protams, Qualcomm Snapdragon 410 nekādi nespēj sacensties ar flagmaņu procesoriem, tomēr Coolpad Torino S cenai šis procesors ir drīzāk atbilstošs.

    Piebildīšu, ka akumulators gaidstāves režīmā izturēs vismaz 5 diennaktis, aktīvāk lietojot, var rēķināties ar vismaz pusotru darba dienu bez Coolpad Torino S uzlādes.

    Coolpad Torino S 013

    Kamera

    Viedtālruņa foto iespējas ir mūsdienās ļoti būtisks parametrs, kas pamatīgi ietekmē nosvēršanos par labu vienam vai otram gandrīz identiskam modelim. Manuprāt, visveiksmīgāk šo priekšrocību izmanto Samsung, bet arī Sony, LG un citi ražotāji ik pa laikam nāk klajā ar vareniem mobilās fotogrāfijas paraugiem.

    Coolpad Torino S foto 009 Coolpad Torino S foto 011

    Coolpad Torino S kameras darbību vērtēju kā pieņemamu, iespējams, pat visai labu. 8 megapikseļi, 3264 x 2448 punktu izšķirtspēja, autofokuss, LED zibspuldze un video uzņemšana 1080p ar 30 kadriem sekundē ir vidējas klases standarts. Priekšā atrodas 5.0 megapikseļu kamera.

    Coolpad Torino S foto 004 Coolpad Torino S foto 013

    Vissmagāk iet ar Coolpad Torino S krēslas un pustumsas fotogrāfijām. Coolpad Torino S ik pa laikam netrāpa fokusā, kas šodienas iespējām vismaz man nav pieņemami. Nevienu neizbrīnīs arī vājās fotogrāfijas sliktos izgaismojuma apstākļos. Coolpad Torino S kameras lietotnei dikti gribas nakti padarīt par dienu un krēslā uzņemtas fotogrāfijas izskatās pēc apmākušās dienas.

    Coolpad Torino S foto 002 Coolpad Torino S foto 008 Coolpad Torino S foto 010

    Dienas gaismā Coolpad Torino S dažreiz nespēj tikt galā ar debesīm kadrā, radot pelēcīgas fotogrāfijas ar zemu kontrastu un vāju detalizāciju. Vienīgās pieņemamās fotogrāfijas ir labā izgaismojumā bez debesīm kadrā. Tomēr kopumā par Coolpad Torino S 8 megapikseļu kameru sūdzēties būtu nepamatoti. Te gan būtu jāatzīmē, ka tā dēvējamie Ķīnas ražotāji līdzvērtīgā cenā spēj piedāvāt daudz augstvērtīgākas kameras pat ar fāzes nobīdes autofokusiem un līdzīgām izvirtībām.

    Konkurenti

    Kādu laiku atpakaļ esam apskatījuši vairākus viedtālruņus ar līdzvērtīgu tehnisko specifikāciju un cenu. Manuprāt, pie mums iegādājamais Sony Xperia M4 Aqua ir spēkos līdzvērtīgs Coolpad Torino S līdzīgu procesoru, līdzvērtīgi nespējīgu kameru, mazu pieejamo atmiņas apjomu un cenu. Xperia M4 Aqua par labu runā teorētiska ūdens noturība, kas panākta ideālos laboratorijas apstākļos, tāpēc klients to tīši vai netīši izmantot nedrīkst. Nedaudz pārspīlēju, bet tikai nedaudz…

    Augstvērtīgāks pirkums būs Meizu m2 note, kas saņēmis nedaudz lielāku ekrānu, veiklāku procesoru, labāku kameru un zemāku cenu. Meizu m2 note ir nedaudz vājāks viedtālrunis, nekā biju cerējis, bet vēl arvien tas konkurentus atstāj kaunā.

    Nevajadzētu piemirst visai feino Huawei P8lite, kas ir līdzvērtīgs pretinieks Meizu m2 note, un pavisam noteikti pārspēj Coolpad Torino S, kā arī Sony Xperia M4 Aqua. Nedaudz aizmugurē paliek Motorola Moto G trešā paaudze, jo pie mums 2 GB RAM versija nav oficiāli iegādājama.

    Coolpad Torino S 004

    Gala vārds

    Mežonīga konkurence likusi Coolpad izveidot pat visai sakarīgu Torino S viedtālruņa modeli. Šādā budžetā pie mums nebūs iespējams atrast konkurentu ar pirkstu nospiedumu nolasītāju un infrasarkano staru raidītāju. Coolpad Torino S modelis liksies pievilcīgs tiem, kuri meklē mazāka izmēra viedtālruni. Visi iepriekšminētie konkurenti ir daudz lielāki un būtiski tuklāki par Coolpad Torino S.

    Coolpad Torino S izvēlēti pat par labiem dēvējami materiāli, un tos izdevies veiksmīgi salikt, radot patīkamu iespaidu par viedtālruni. Visas pogas, pirkstu nospiedumu nolasītājs un infrasarkano staru raidītājs izvietoti ērtās vietās. Papildus bonuss ir skrambudrošs ekrāna aizsargstikls ar noapaļotām sānu malām.

    Programmatūra un saskarne nevienu nepārsteigs. Coolpad Torino S pievienoti ikonu efekti, nedaudz pastrādāts pie rīkjoslas ikonām, bet kopumā kopā ar viedtālruni nāk visai tīra Android saskarne. Nāksies tikt vaļā no burtiski pāris lietotnēm, bet nekādu milzīgu vietu atmiņā atkarot nav iespējams.

    Coolpad Torino S 005

    Coolpad Torino S veiktspēja atbilst labākajiem Qualcomm Snapdragon 410 standartiem, nāk talkā arī 2 GB RAM – viedtālrunis savai komplektācijai un cenai ir pat visai veikls. Pieļauju, ka tikai Huawei P8lite un varbūt Meizu m2 note spēj turēt līdzi saskarnes ātrdarbībā. Te norādīšu, ka ar GPS izmantošanu viss ir pieņemami, jo šoreiz izvēlēts Snapdragon 410 procesors. Ierasts, ka šādas tādas problēmas ir ar MediaTek procesoru GPS darbības nodrošināšanu.

    Kameras iespējas varēja būt nedaudz pieslīpētākas. Konkurenti līdzvērtīgā cenu kategorijā nodrošinās labākas kameras un fotogrāfiju uzņemšanu.

    Plusi

    + izmērs tiem, kuri meklē mazākus viedtālruņus

    + 2 GB RAM

    + patīkami noapaļotas ekrāna malas

    + pirkstu nospiedumu nolasītājs (šādā cenu kategorijā)

    + infrasarkano staru raidītājs (šādā cenu kategorijā)

    + labs akumulatora darbības laiks

    Mīnusi

    – kamera nedaudz zem vidējā (šādā cenu kategorijā)

    – no 16 GB pieejama vien 8 GB atmiņa

    – spēcīgi konkurenti (cenā ap 180…200 EUR)

    Pietiekami veiksmīgs viedtālruņa modelis ar vairākām "odziņām", Coolpad Torino S noteikti atradīs savus pircējus.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    6
    Ekrāns
    5
    Kamera
    5
    Veiktspēja
    6
    Programmatūra
    6
    Akumulators
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    30.05.2016 22:03

    Ja vienīgais kritērijs, ka pirkts LV un nosacīta garantija, tad iespējams var apsvērt pirkuma iespēju, bet citādi īsti racionāla iemesla nav.

    Jānis Lūsis
    30.05.2016 23:01

    Lietoju šo telefonu ikdienā. Korpuss tiešām ļoti kvalitatīvs šai cenas kategorijai. Vienīgais, kas neapmierina – baterija tomēr vārga. Ar pirkstu sensoru – katru vakaru jālādē. Bez tā velk ilgāk mazliet. Skaļrunis varēja būt spēcīgāks. Bet kopumā par šo cenu ar LV garantiju – sakarīgs aparāts.

    Reklāma
    Pietiekami veiksmīgs viedtālruņa modelis ar vairākām "odziņām", Coolpad Torino S noteikti atradīs savus pircējus.Coolpad Torino S apskats