Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony maina viedokli – ūdensdrošas ierīces zem ūdens nebāzt un nelietot!

    Jaunākie raksti

    Sony Mobile ir apmetuši ūdensdrošo kažociņu uz otru pusi – iepriekš Xperia ūdensdrošās viedierīces tika reklamētas ar saukli, ka tās ir lietojamas arī zem ūdens. Tieši tāpēc viedtālruņi saņēma atsevišķu fotoaparāta slēdža pogu un iespēju bloķēt ekrānu tieši no kameras lietotnes, lai tas saskarē ar ūdeni netaisītu visādus brīnumus. Tagad Sony Mobile norāda, ka viedtālruņi ir ūdensdroši, bet vairs neuzsver to lietošanu zem ūdens. Tieši pretēji!

    Sony Mobile atbalsta lapas ierīču lietošanas noteikumu sadaļā izdarītas izmaiņas, kas vēsta par liegumu viedtālruņus lietot zem ūdens. Tiek arī minēts, ka ūdens noturība mērīta laboratorijas apstākļos, tāpēc likt speciāli ierīci zem ūdens un izmantot to fotogrāfiju uzņemšanai nedrīkst.

    Reklāma

    Tātad jaunie Xperia ūdensdrošo viedierīču noteikumi parāda, ka Sony nav nemaz tik pārliecināti par savu telefonu ūdensizturību. IP68 reitings it kā nozīmē ūdensdrošību 1.5 metru dziļumā 30 minūtes, bet laikam cīņa ar garantijas remontiem ražotāju ir iedzinusi pamatīgos mīnusos. Paziņojumā Sony uzsver, ka viedierīces testa laikā zem ūdens netiekot kustinātas, kaut gan visas pēdējo gadu Xperia reklāmas parāda fotogrāfiju uzņemšanu zem ūdens vai vismaz kustību zem ūdens.

    XperiaBlog atgādina veco Sony viedtālruņu reklāmu saturu:

    Xperia-Z3-640x426
    Xperia Z3
    Xperia-Z3TabletCompact_5-640x432
    Xperia Z3 Tablet Compact
    XperiaZ2press_21-640x346
    Xperia Z2
    XperiaZ1Gallery_12-640x348
    Xperia Z1
    XperiaM2Aqua_12-640x320
    Xperia M2 Aqua
    XperiaZR_Press_21-640x423
    Xperia ZR

    https://www.youtube.com/watch?v=PAHRBOYG8sg

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jane
    11.09.2015 12:33

    Nu tad False advertising. Vai par to nevarēja iesūdzēt tiesā?

    KKTK
    11.09.2015 16:25

    Kaut cik saprātīgi cilvēki jau no paša sākuma to uztvēra vienkārši kā splash-proof device ;)

    Raivis Rasnačs
    11.09.2015 20:14
    Reply to  KKTK

    Kāpēc tas tā būtu jāuztver? Ja saka, ka ūdensdrošs, tad metam ūdens glāzē un neuztraucamies par sekām, jo galu galā nav nemaz tik sarežģīti uztaisīt hermētiski noslēgtu korpusu.

    KKTK
    11.09.2015 21:09

    Priest par “sarežģīti” vai “nav tik sarežģīti” var priest tikai tas, kas ko tādu ir uztaisījis.

    Raivis Rasnačs
    11.09.2015 21:26
    Reply to  KKTK

    Daudzi ražotāji, uztaisot ūdens drošu telefonu, ir pierādījuši, ka tas ir iespējams, tādējādi es spriežu, ka nemaz tik briesmīgi sarežģīti tas nav.

    Jānis Logins
    11.09.2015 22:28

    Bet lietotāji ir tik dažādi, pavisam jaunam no plaukta varbūt ir kāda drošība, bet pēc gada lietošanas varbūt jau nav.

    Mareks Matisons
    11.09.2015 22:18

    Nezinu kā ar to “ieteikumu mainu”, bet es kā iepriekš, tā arī tagad visus Xperia nebaidos mērcēt jauši vai nejauši dažādos ūdeņos (:

    Kā būs ar jaunajiem Z5 – redzēsim

    x
    12.09.2015 09:52

    Agrāk ūdensdrošām kamerā, papīros rakstīja, ka ūdensdrošums saglabājas, reizi gadā(?…vairs nav pa rokai) nomainot pie autorizētā dīlera gumijas blīvējumu. Cik tas maksā, nezinu, gan jau vismaz Latvijā neviens nenesa savus šļakstudrošos Olympus mainīt blīvējumu.

    Iespējams, ka mūsdienās telefonam ūdensdrošumu panākt vienkāršāk, jo nekas bez slotiem neveras vaļā un iekšā/ārā nebraukā. Bet jāsaprot, ka kautkādā brīdī tās gumijas izkalst, jebkurš materiāls izplešas/saraujas. Un telefonu iebāzt ūdenī ir vienkāršāk nekā filmu olimpu, jo tagad nav jādomā ko tu bildē un cik maksā filma, tāpēc noteikti ir cilvēki kuri principa pēc glabā savas soņkas ūdens glāzē kā vecīši zobu protēzes. Un šie paši cilvēki pēc tam dodas pie pārdevēja ar sūdzībām, tāpēc sony veic loģisku soli.

    Rūdolfs Rancāns
    12.09.2015 10:30
    Reply to  x

    Paši Sony visādās izstādēs telefonus un planšetes tur akvārijos.

    x
    12.09.2015 11:26

    Nu par to es arī runāju, cilvēki saskatās un dara to pašu. Viena lietas, kas notiek ar izstādes eksemplāru, bet sony nebija rēķinājies ka daudzi pakļaus telefonu ūdens iedarbībai ilgākā laikā. Desmit atteikumus viņi nepamana, simts ir nieks, tūkstotis – statistiki pieļaujami, pēc tam ir jāizdara secinājumi un sony to ir izdarījuši.

    Kristaps Pūtelis
    12.09.2015 11:53
    Reply to  x

    Piekrītu, pietam, diez vai Sony garantijas remonta laikā spēj noteikt, vai telefons ir bijis dziļāk par 1,5 m un līdz 30 minūtēm, tā kā es patiesībā arī ļoti labi saprotu, kāpēc šādas izmaiņas.

    Dzintars Rudzitis
    13.09.2015 10:26

    Kā reiz vakar baseinā pirmo reizi fotogrāfēju ar savu z3 compact, arī citas reizes esmu to mazgājis, vienīgais mīnuss ir skaljrunim, kurš pēc peldes klusāk skan, bet vēlāk jau ir normāli.

    SonyMobileLatvija
    16.09.2015 11:54

    Piekrītu, ka Sony maina komunikāciju par ūdens drošām ierīcēm, lai tās kļūtu vēl tuvākas lietotājam un iespējams radītu pareizāku izpratni par ikdienas situācijām!

    Galvenā ziņa un mierinājums visiem Sony esošajiem un topošajiem lietotājiem ir tā, ka nekas nemainās Sony Xperia ūdens drošo telefonu garantijas nosacījumos.

    Ierīcēm ir IP sertifikācija, kura nodrošina gan klasei atbilstošu ūdens drošību, gan putekļu izturību. Ja lietotājs izturas rūpīgi pret ierīci un apzināti to nebojā tad nekādām problēmām nav jābūt.

    Jeb kurā gadījumā Sony Mobile katru garantijas gadījumu izskata kā unikālu gadījumu un sertificētiem tehniķiem ir gan iespēja noteikt bojājuma cēloni, gan veikt dažādus testus, lai būtu pārliecināti par kvalitatīvu garantijas remontu.

    Svarīgi zināt, ka Latvijā vēl aizvien ir tikai viens autorizēts servisa centrs, kas ir MTTC.lv, kuram ir pieejami visi nepieciešamie instrumenti un zināšanas ūdens drošu telefonu remontam!

    Kaspars
    08.10.2015 15:59

    Es savu izmantoju zem ūdens, normāli, baseinā pavisam feinas bildes sanāk :)

    Reklāma