Web Analytics
More
    Reklāma

    Coolpad Porto E560 apskats

    Vāji, par 170 eiro var iegūt daudz labākus budžeta klases viedtālruņus. Ķīnas piedāvājums un iespēja viedtālruņus iegādāties ārzemju tiešsaistes veikalos palēnām varētu šādu modeļu veidošanu iznīdēt.

    Jaunākie raksti

    Nevienam nav noslēpums, ka šad tad mūsu tirgū ieklīst pa kādam optimistam, kas vēlas iesmērēt nezinātājam it kā tīri neko viedtālruni, tomēr par prasīto cenu pastāv ne viena vien iespēja iegādāties arī ko daudz augstvērtīgāku. Klasisks piemērs būtu Evelatus vēlme iztirgot kādu konteineri ar Classic telefonu modeļiem. Iespējams, mēs esam daļēji atbildīgi par to, ka kādam šobrīd mājas pagalmā stāv viens neizpārdots konteiners…

    Līdzīgs bračka ir šodienas apskata varonis Coolpad Porto E560, kura identisku, netrafarētu radinieku, visticamāk, kāds būs atšifrējis plašajos Ķīnas tiešsaistes veikalos un gādīgi uz to norādīs komentāros. Tiesa, te būtu vietā norādīt, ka Coolpad dēvē sevi par pasaules TOP 10 viedtālruņu zīmolu, kas dibināts 1993. gadā. Coolpad “About Us” lapas sadaļā lasāma vēl vesela gūzma ar dažādu vārdu salikumiem, kur dominē spēcīgi un mūsdienīgi “inovatīvs”, “dizains”, “elegants”, “premium” pašslavinājumi. Par labu Coolpad Porto E560 runā Qualcomm Snapdragon 410 procesora izmantošana, bet viss pārējais ir no zemākajiem tehnoloģiju plauktiem.

    Bažīgu dara fakts, ka Android 5.1.1 Lollipop ir 64-bitu operētājsistēma, Qualcomm Snapdragon 410 procesors ir 64-bitu, tomēr tiek uzrādīts, ka nez kāpēc operētājsistēmai ir vien 32-biti. Pirmo reizi redzu šādu komplektu. Iespējams, tas darīts, lai ietaupītu vietu atmiņā un negadītos kā Xperia M4 Aqua, kur no 8 GB pieejami bija 1.26 GB. Gods kam gods, Coolpad Porto E560 atmiņā pieejami 3.0 GB.

    Coolpad side by side
    Reklamētais un reāli iegūtais

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.1.1 Lollipop (nez kāpēc 32-bitu)
    • Ekrāns: IPS LCD, 4.7 collas, 960 x 540, ap 234 ppi
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 410, četri 1.2 GHz Cortex-A53 kodoli Adreno 306 video apakšsistēma
    • RAM: 1.0 GB (pieejami ap 440 MB)
    • Atmiņa: 8 GB (pieejami ap 3.0 GB), microSD līdz 32 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.0 (A2DP, LE), 4G
    • Kameras: 8 megapikseļi, 3264 x 2448, autofokuss. 1080p ar 30 fps video. 5.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM radio: ir
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Papildus: infrasarkano staru raidītājs
    • Izmēri un svars: 139 x 67.8 x 7.99 mm, 119 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 1800 mAh
    • Krāsas: balta vai melna
    • Cena: 170 eiro interneta veikalos

    Coolpad E560 009

    Izskats un uzbūve

    Atļaušos sākt ar pāris ekrānkopijām no Coolpad Porto Eiropas mājaslapas. Tur ir kāds „fotošopa” eksperts darbojies ar ekrāna sānu apmaļu platuma korekcijām. Ja vēlies plānas apmales, meklē kaut ko no LG flagmaņu piedāvājuma, bet Coolpad Porto Eiropas mājaslapā redzamais ir klaji meli. Ap ekrānu ir platas, melnas apmales. Brīva vieta reklāmai.

    Ja jau reiz par ekrānu, tad nākas atzīt, ka IPS matrica ir samērā laba – tā rāda visai pieņemamas krāsa un melnā krāsa arī ir „līmenī”. Pamatīgi pieklibo ekrāna izšķirtspēja. 4.7 collas ir vāji savietojamas ar 960 x 540 izšķirtspēju, jo ekrāna punktu blīvums ap 234 ppi ir ar aci viegli izšķirams un mūsdienās 4.7 collām piederētos 720p izšķirtspēja. Nedaudz klibo ekrāna izgaismojums vai ekrāna automātiskā regulēšana – saules gaismā tas nespēj uzgriezt ekrānu pietiekami spilgtu.

    Ar pārējām uzbūves niansēm Coolpad Porto E560 neiet nemaz tik vāji. Izmantota pietiekami augstvērtīga plastmasa, viedtālrunis ir precīzi salikts, nekas negrab, nekas nelokās. Aizmugurē ir pamatīgs kameras kupris, gluži kā tas vērojams vairākiem šī gada flagmaņiem ar augstvērtīgām kamerām. Labai kamerai ar nedaudz lielāka izmēra matricu tas būtu saprotami, bet Coolpad Porto E560 aprīkots ar iztikas minimumu – 8 megapikseļu kameru.

    Coolpad E560 003

    Viedtālruņa augšdaļā izvietots arī infrasarkano staru raidītājs, kas nebūtu uzskatāms par standarta aprīkojumu. Vēl tikai LG un HTC dārgā gala modeļos atrodami infrasarkano staru raidītāji.

    Kopumā – nav slikti „ķīnietim”. Korpusa uzbūve būtu dēvējama par negaidīti kvalitatīvu, bet jārēķinās, ka reklamēto ekrāna daili no viena viedtālruņa sāna līdz otram mums neredzēt. Reklāmās redzamais ir meli, kā citādāk to dēvēt nedrīkstētu.

    Coolpad E560 015

    Saskarne un lietotnes

    Coolpad Porto E560 saskarnes izskats būvēts no gandrīz neskartas Android Lollipop saskarnes, ko papildina ikonu paka vai kas tamlīdzīgs. Es pat teiktu, ka ikonas ir aizņemtas no Huawei saskarnes, bet man var droši nepiekrist.

    Viedtālruņa saskarne papildināta ar pāris žestu vadības iespējām. Coolpad Porto E560 iespējams startēt divas reizes uzsitot pa ekrānu, „E” izzīmēšana startēs tīmekļa pārlūku, „C” atvērs zvanīšanas lietotni utt. Nekas neredzēts, bet ir padomāts par pāris niansēm, kuras katrs pats var ieslēgt vai ignorēt.

    Viedtālrunim nav atsevišķas lietotņu sadaļas, tās visas izvietotas mājas ekrānos. Uzstādīto lietotņu skaits ir grandiozs, jo rūpnīcā uzstādītas vairākas „sociālās” lietotnes – Instagram, Facebook un Facebook Messenger, tāpat ir arī Twitter, Skype, WPS ofiss, SwiftKey klaviatūra.

    Jāsaka, ka kopējais iespaids par saskarni un lietotnēm ir pat labs. Nekas nav pārspīlēts, nav uzstādītas nekādas pilnīgi bezjēdzīgas lietotnes, turklāt esošās, visticamāk, tāpat tiks ielādētas viedtālrunī. Lietotājam netiek uzspiesta lietotņu obligāta paturēšana, visas ir iespējams pilnībā atinstalēt.

    Kopumā biju gatavojies grandiozam haosam un vājprātam, tomēr Coolpad Porto E560 ir pieņemama satura viedtālrunis.

    Akumulators un veiktspēja

    Lietotāja nenomaināms Li-Ion 1800 mAh akumulators būtu mūsdienām uzskatāms par mazietilpīgu. Protams, Snapdragon 410 procesors ir taupīgs, ekrāns ir neliels un ar zemu izšķirtspēju, tomēr vēl arvien varētu vēlēties lielākas ietilpības akumulatoru. Vērtēju, ka vienu darba dienu Coolpad Porto E560 iztiek ar uzlādi, bet nekādā gadījumā ne divas.

    Sintētiskā un ikdienas ātrdarbība ir švaka. Coolpad Porto E560 spēja sagrabināt tikai 17 700 Antutu papagaiļu punktus, kas Qualcomm Snapdragon 410 procesoram ir ļoti maz. Parasti Snapdragon 410 procesors grozās ap 21 000 līdz 23 000 Antutu papagaiļpunktiem.

    Arī ikdienā var just, ka Coolpad Porto E560 ne tuvu nav spēkstacija. Lietotnes instalējas ļoti lēni, pat nepiedodami lēni. Visi procesi ir nedaudz apgrūtināti. Pēc operētājsistēmas pārstartēšanas nākas uzgaidīt vairākas minūtes līdz darbu ciešami uzsāk, piemēram, Play veikala lietotne.

    Kopumā rodas iespaids, ka Coolpad Porto E560 ir nepamatoti lēns. Manis nedaudz noniecinātais Motorola Moto G trešā paaudze ar to pašu Snapdragon 410 procesoru un 1 GB RAM skrien daudz pārliecinošāk.

    Coolpad E560 018

    Fotogrāfijas

    8 megapikseļu kamera ir kārtējais iztikas minimums. Pirms gada vēl varēja izlīdzēties ar 5.0 megapikseļu kamerām, bet tie laiki ir garām. No 8 megapikseļu kameras nevajadzētu gaidīt brīnumus, bet tai būtu jānodrošina vismaz tādas fotogrāfijas, ko nav kauns izvietot sociālajos tīmekļos.

    Coolpad E560 foto 009 Coolpad E560 foto 014 Coolpad E560 foto 013

    Coolpad Porto E560 fotogrāfijas ir diezgan neizteiksmīgas, bet tas jau bija gaidāms no Ķīnas viedtālruņa ar 8 megapikseļu kameru. Negribētos viedtālruņa radītas fotogrāfijas saukt par kritiski sliktām, tomēr vairāki viedtālruņi līdzīgā cenu kategorijā uzrāda daudz veiksmīgāku kameras darbību.

    Konkurenti

    Līdzīgā cenā varam atrast vairāku viedtālruņus tepat Lavijas veikalos vai doties tīmekļa meklējumos pie lielajiem Ķīnas pārdevējiem. Latvijā ir iegādājams Samsung Galaxy S3 Neo, kas uzskatās par Samsung Galaxy S3 modeli ar jaunāku operētājsistēmas versiju. Man īsti Galaxy S3 Neo pie sirds negāja, tāpēc šo viedtālruni nevaru ieteikt.

    LG G3 S varētu būt viena no spēcīgākajām alternatīvām. LG G3 S ir vecāks Snapdragon 400 procesors, bet viedtālrunim bija pieņemama kamera un vairākas dizaina un iespēju nianses no lielā LG G3 modeļa. Arī ekrāns, manuprāt, bija pārāks par Porto E560 vai vismaz tam ir 720p izšķirtspēja.

    Coolpad E560 004

    No Microsoft nometnes varētu minēt Lumia 640 un 640 XL modeļus. Tie abi pamatīgi nometuši no sākotnējās cenas, kas padara abus viedtālruņus iekārojamus.

    Nedaudz dārgāk maksās pašmāju pircēju mīlulis Just5 Blaster 2, kuru mums tā arī vēl nav izdevies apskatīt. Just5 Blaster 2 no pirmās paaudzes Just5 Blaster šķir operētājsistēmas versija, bet viss pārējais būtu uzskatāms par identisku.

    Coolpad E560 013

    Gala vārds

    Apskats izdevies visai skarbs, bet vismaz tikpat skarbs ir arī viedtālruņu tirgus. Manuprāt, nav neko glīti čakarēt pircējus ar fotošopētām reklāmām, parādot Coolpad Porto E560 ekrānu pilnīgi pretēju tam, ko pircējs iegūst par saviem iztērētajiem eiro. Civilizētā pasaulē šādi darīt nedrīkst.

    Pavisam neskaidra ir Android Lollipop un 64-bitu Snapdragon 410 sadarbība, kuras gala rezultāts ir 32-bitu operētājsistēma. nav pat īsti skaidrs, kā tas ir iespējams. Jebkurā gadījumā – kaut ko tādu redzu pirmo reizi.

    Coolpad E560 025

    Izdevusies Coolpad Porto E560 uzbūve, tā pat būtu dēvējama par pārsteidzoši labu. Iespējams, kāds spēs novērtēt infrasarkano staru raidītāju un iespēju izmantot Coolpad Porto E560 par tālvadības pulti. Arī saskarnei nav ne vainas, nedaudz iespaidu bojā no Huawei nospertās ikonas. Ražotājam gadījies uzstādīt pāris liekas lietotnes, tomēr tās visas ir pilnībā atinstalējamas.

    Coolpad Porto E560 veiktspēja ir pamatīgs klupšanas akmens. Tā ir nepamatoti zema, pamatīgi iepaliekot aiz citiem viedtālruņiem ar līdzvērtīgu procesoru un operatīvās atmiņas apjomu. Iespējams, biju paskarbs pret Motorola Moto G trešo paaudzi, bet tas bija lietojams viedtālrunis. Porto E560 ir daudz lēnāks, dažkārt tas balansē uz nelietojamības sliekšņa.

    Uzskatu, ka Coolpad Porto E560 nav pats labākais veids, kā iztērēt 170 eiro. Par līdzīgu cenu pieejami arī lielo zīmolu viedtālruņi, turklāt LG G3 S būs lētāka un daudz saprātīgāka izvēle.

    Coolpad Porto cenas Latvijas Interneta veikalos

    Vāji, par 170 eiro var iegūt daudz labākus budžeta klases viedtālruņus. Ķīnas piedāvājums un iespēja viedtālruņus iegādāties ārzemju tiešsaistes veikalos palēnām varētu šādu modeļu veidošanu iznīdēt.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    6
    Ekrāns
    3
    Kamera
    4
    Veiktspēja
    2
    Programmatūra
    6
    Akumulators
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    28.09.2015 13:07

    Kārtējo reizi izbrīna autoru kolektīva uzmanība pret kameras pikseļu skaitu kā pret galveno kvalitātes kritēriju. Man jau liekas, ka labāk 5 mpix bet ar teicamu bildi, nevis 12 bet švakāku matricu, stikliņu un softu. Ja ir švaki gan 5, gan 12 mpix variantā, tad 5mpix štruntuks vismaz neražos lielāka izmēra failus. Pikseļu skaitam nav tieša sakara ar bildes kvalitāti.

    28.09.2015 14:14
    Reply to  x

    Protams, protams, vecais stāsts ar daudz pikseļi, maza matrica –> milzu graudainība. Teorijā – jā, praksē – ne tik ļoti.

    Pierādījies, ka 5 mpix kameras tiek pārotas ar ļoti vāju optiku, 8 mpix jau ir labāk, bet bieži 13 mpix ir pat diezgan cerīga optika.

    Manuprāt (bet tas ir tikai mans pieņēmums) vislabāk ar kamerām veicas 16 mpix izmantotājiem – Galaxy S6 sērijai un LG G4. Te gan ir runa par dārgiem telefoniem, tie ir ar nesalīdzināmi labākām kamerām par konkurentiem.

    Visticamāk, vājas kameras ir tikai un vienīgi vāju objektīvu vaina telefonos. Viss pārējais ir nianses.

    Uldis M.
    28.09.2015 16:39
    Reply to  Artis Abols

    Jā, objektīvs ir viena no svarīgākajām kameras sastāvdaļām, bet bieži vien šādas klases aparātiem pie sliktas kvalitātes bildēm vainojamas arī citas lietas – piemēram autofokusa sistēma un softs kurš reti kad atradīs attiecīgajai situācijai pareizākos uzstādījumus (Baltās balanss, Ekspozīcija, ISO, auto HDR, u.t.t.), kā rezultātā pat laba optika nelīdzēs…

    x
    28.09.2015 21:10
    Reply to  Uldis M.

    Jā, es arī vairāk sliecos uz softa pusi, nevis veco zirdziņu matrica-trokšņi. Protams, objektīvam ir nozīme, bet ja paseko digiaparātu firmwārēm, tad redzams ka tām ir krietni lielā ietekme uz attēlu. Papildinās gan datu nolasīšana no sensora, gan šo datu apstrāde (ģeometriskās, krāsu korekcijas). Tas ir redzams arī daudzu kursora apskatīto aparātu bildēs un to apstiprina lietotāju atsauksmes – ar appu X ir šādas nianses, ar appu Y ir šitādas atšķirības.

    29.09.2015 08:10
    Reply to  x

    Daļēji varētu piekrist. Ar appu varētu būt nianses baltā balansā un arī ekspozīcijas laika izvēlē, kas mobilo fotogrāfiju redzami ietekmē.

    x
    29.09.2015 08:39
    Reply to  Artis Abols

    Neesmu specs, bet man domāt ka ne tikai tas – galu galā, jpg ir tikai viena no miljons interpretācijām un te pilnīgi viss ir atkarīgs no softa, kas nolemj kādai bildei būs būt. Appa var koriģēt hromatiskās aberācijas vairāk vai mazāk veiksmīgi, saglabāt toņu gradācijas (ja tās ir nolasītas no sensora) vai zaudēt tās, izlīdzināt, kā izskatīsies viendabīgie apgabali utt.

    Nupat bija raksts par ihpona kameras uzlabojumiem, protams mainījās arī dzelži bet pie softa tur tiek dūšīgi strādāts.

    Jokman
    28.09.2015 14:29

    Paldies man patīk šie tiešie apskati, lai gan neesmu šī telefona auditorija, bet patīkami ir tas, ka tiek pateikts taisni tas ir mēsls vai nav, jo bieži vien aplūkojot specifikācijas un tās salīdzinot cilvēks nosliecās par labu smukākam dizainam un beigās sanāk iebraukt auzās. Kā tas ir šajā gadījumā no skata smuks, bet īstenībā pilnīgs s*ds.

    28.09.2015 15:08
    Reply to  Jokman

    Varbūt nesauksim tik skarbi, bet kopumā ir sajūta, ka par šo naudu ražotājs varēja sagatavot tiešām labu aparātu.

    Dairis Jankovskis
    29.09.2015 09:47

    Šim modelim man patīk tikai korpuss. Diezgan ērti turās rokās un baltais nesmērējas. Par smērēšanos vairāk meitenēm. Pēc rīta skaistumkopšanas citas lietas (tai skaitā iepriekšējie telefoni un maciņi) paliek ātri netīri. It kā uzmanīgi, bet paliek. Šis vēl nav pieķēris netīrumus. Pirkstu nospiedumu pleķi uz korpusu praktiski nepaliek, ja ir tad viegli tīrāmi.

    Android neciešu kā tādu vispār, tāpēc grūti adaptēties tā vidē un grūti sniegt viedokli par tās ātrdarbību. Bremze tik un tā. Nav pārbāzta ar softiem ko nevar noņemt nost.

    Reklāma
    Vāji, par 170 eiro var iegūt daudz labākus budžeta klases viedtālruņus. Ķīnas piedāvājums un iespēja viedtālruņus iegādāties ārzemju tiešsaistes veikalos palēnām varētu šādu modeļu veidošanu iznīdēt.Coolpad Porto E560 apskats