Web Analytics
More
    Reklāma

    Netflix izlaiž Fast.com rīku tīmekļa ātruma mērīšanai

    Jaunākie raksti

    Filmu un seriālu straumēšanas serviss Netflix ir izlaidis vienkāršu tiešsaistes rīku tīmekļa lejupielādes ātruma mērīšanai. Kāpēc tikai lejupielādes? Netflix pats apgalvo – lai vienkāršāks un ērtāk lietojams. Faktiski Netflix neinteresē augšupielādes ātrumi.

    Vēlies izmēģināt? Dodies uz Fast.com un mēri lejupielādes ātrumu cik uziet. Labākais šajā rīkā ir iespēja visu paveikt bez atsevišķas lietotnes uzstādīšanas viedierīcēs. Vecajam, labajam Speedtest.net nākas uzstādīt pietiekami grandiozu lietotni, lai varētu mērīt tīmekļa ātrumus viedierīcēs.

    Reklāma

    Fast.com interneta ātrumu mēra, ņemot vērā Netflix serverus, attiecīgi lietotājs var paredzēt, kādas kvalitātes video straumēšana ir pieejama viņa dzīvesvietā.

    Netflix serviss kopš šī gada sākuma ir pieejams visā pasaulē, arī Latvijā. Netflix gan savā paziņojumā piebilst, ka joprojām noteiktam saturam ir uz atrašanās vietu balstīti aizliegumi, taču arī šī “problēma” tiekot risināta. Netflix video straumēšanas pakalpojumu sāka piedāvāt 2007. gadā un šobrīd ir kļuvis par vadošo interneta televīzijas tīklu, ko izmanto vairāk nekā 70 miljoni klientu visā pasaulē. Netflix katalogā ir iekļautas ne tikai citu satura radītāju filmas un seriāli, bet pēdējos gados Netflix rada arī savus satura produktus, piemēram, lieliskos seriālus Narcos, House of Cards u.c.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    PurvaVelns
    19.05.2016 11:20

    nu fasts rāda man 38, speedtests – 24… visa tāda abstrakta padarīšana – līdz nosacītajai točkai no kurienes downloadē ir gara ķēde un ķēdē vienmēr var būt kāds šaurs posmiņš. pagaidām neesmu redzējis nevienu failu, kas lidotu pie manis ātrāk kā 10 mbps. Cik vajag hd satura straumēšanai? un kas notiek, kad simts mani kaimiņi vienā netvorkā arī grib to pašu nostraumēt? atceros, ka prātnieku koncerts vienkārši nokārās. Lattelekoms man glauda pavēderi – reku tev 200 mbps… grūti atrast tam visam dziļo jēgu…

    edzuslv
    20.05.2016 20:45
    Reply to  PurvaVelns

    Izklausās, ka sēdi pie tā lēnā wifi rūtēra, ko viņi dāvina līdz ar optiku, jo man lattelecom optika vienmēr iet uz pilnu klapi sēžot ar vadu.

    PurvaVelns
    20.05.2016 21:14
    Reply to  edzuslv

    nā, bija aizdomas bet speciāli nopirku megarūteri

    edzuslv
    20.05.2016 23:54
    Reply to  PurvaVelns

    Tad torrenti pilnā sparā? :D

    PurvaVelns
    21.05.2016 07:13
    Reply to  edzuslv

    n u galīgi nē… kaut vai darba faili, kāds saliek kaut kur ftp vai wetransfer, pat failiem.lv citreiz velkas… šad tad hokeju paskatos caur tvplay – vnk stopējas; pārslēdzu uz 4G hotspotu un viss normāli.

    Nutella
    21.05.2016 01:24

    Torrenti backroundā pilnā sparā šancē, rāda 260Mbps gan speedtestā gan šinī rīkā, lattelecom optika ;) Esmu pa taisno pie vada!
    Uz SSD .exe failu ~900mb lielu varu lejupielādet no m$ servera ar ~48mb/s ātrumu, norādot saglabāt uz HDD tas pats fails ar ~22mb/s velkas.
    Puravelnam iesaku iztaisnot rokas savā galā, pirms čīkstēt.

    PurvaVelns
    21.05.2016 14:48
    Reply to  Nutella

    cik tad īsti ir? rāda 260 bet kačā tikai ar 48?
    starp citu – nečīkstu, lielākā daļa failu apmaiņas tak notiek p2p līmenī un ne jau visā ķēdē ir vienādi plata truba…

    Reklāma