Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropa varētu nepieļaut video satura ģeobloķēšanu

    Jaunākie raksti

    Eiropas Parlamenta Iekšējā tirgus un patērētāju aizsardzības komiteja ierosinājusi samazināt atļauto ģeobloķēšanu vai pat to pavisam aizliegt audiovizuālajā sektorā, tostarp straumēšanas platformās.

    Visticamāk, tas liks daudziem lieliem saturu nodrošinātājiem baidīties par to, kā tomēr ierobežot satura pieejamību vai spiest lietotājiem maksāt vairāk par to pašu saturu dažādās pasaules daļās. Komiteja vēlas, lai Eiropas Komisija veic visaptverošu pašreizējā ģeobloķēšanas regulas pārskatu, un lūdz to pabeigt līdz 2025. gadam.

    Reklāma

    Ziņojumā iesniegtie dati liecina, ka šādas ģeobloķēšanas paplašināšanas ietekme būtu atkarīga no satura veida, atkarībā no patērētāju pieprasījuma līmeņa un satura pieejamības ES.

    Attiecībā uz audiovizuālo saturu tika uzsvērti potenciālie patērētāju ieguvumi, it īpaši daudzveidīgāka satura pieejamību pāri robežām. Ziņojums arī identificē potenciālo ietekmi, kāda būtu šādas darbības nozarei kopumā. Tomēr ziņojumā secināts, ka to nepieciešams vēl sīkāk izvērtēt. Priekšlikumos nav iekļauta visu teritoriālo licenču atcelšana ES, un gan būtu jāņem vērā nozares iespējamo ietekmi.

    Vienlaikus arī norādīts, ka vairāk nekā 100 miljoniem Eiropas sporta fanu varētu nākties maksāt vairāk, lai skatītos tās pašas sporta pārraides, kamēr lielie digitālie straumēšanas pakalpojumi varētu būt spiesti ieviest straujus cenu lēcienus daudzās Eiropas valstīs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    08.12.2023 09:16

    Sen bija laiks beigt māžoties ar ģeobloķēšanu! Lai tā bloķēšana paliek Krieviem, kas mīl cenzūru!

    Ecco!
    09.12.2023 11:23
    Reply to  Skābene

    Aprobežotais pamuļķīte! :))
    Tavuprāt, demokrātiskā Eiropa un ASV neko necenzē, tikai Krievijā tā notiek un propaganda arī ir tikai Krievijas medijos, bet mūsu mediji ir neatkarīgi un nepērkami, ja? 😁

    Reklāma